Waar ben je naar opzoek?

Hebben de kinderen een dagje vrij, vakantie of ben je op zoek naar een leuk uitje voor in het weekend? Leuke dingen doen hoeft niet duur te zijn. Het kan zelfs helemaal gratis! Een uitstapje naar een pretpark kan ook flink in de papieren lopen. Love2BeMama heeft per provincie een lijst gemaakt met de leukste gratis uitstapjes voor het gezin. En het mooist van al deze leuke activiteiten is dat ze helemaal NIETS kosten! In dit blog vind je de gratis uitjes in Zeeland. We wensen jullie alvast veel plezier! Enne…laten jullie ons weten hoe het was?

Heb jij een leuk GRATIS uitje wat ook in deze lijst past? Mail ons!
Vermeld er wel even duidelijk bij voor welke provincie dit uitje is.

Gratis uitjes in Zeeland

Als je in Zeeland bent heb je altijd het gevoel dat je op vakantie bent. Zeeland wordt omringd door water en Zeeland kent leuke plaatsjes zoals Middelburg, Vlissingen en Terneuzen. Zeeland staat ook wel bekend om de Oosterscheldekering, wat aangelegd is naar aanleiding van de Watersnoodramp in 1953. In Zeeland is er genoeg te doen. Wij hebben de leukste gratis uitjes in Zeeland voor je opgezocht. De low budget uitjes mogen in de overzicht ook niet ontbreken.

Schelpenmuseum (Zaamslag)

Gratis uitjes in Zeeland: het Schelpenmuseum! Duizenden schelpen uit de hele wereld zijn hier te bezichtigen. Daarnaast is er ook een verzameling zeedieren, zoals een opgezette kogelvis, een groot zeepaard, een griffelzee-egel, prachtige koralen, gesteenten, fossielen, mineralen en bodemvondsten zoals oude munten en kogels.

Het Portaal van Vlaanderen (Terneuzen)

Enorme zeeschepen varen vlak langs je bij het Portaal van Vlaanderen. Je kunt ze bijna aanraken! Leer alles over deze imposante schepen, de sluizen en het Kanaal van Gent.

Stads recreatiepark de Hollandsche Hoeve (Goes)

Een gebied van maar liefst 200.000 m2 waar diverse mooie wandelroutes zijn uitgezet. Er is een oude ambachten museum waar je allerlei oude ambachten kunt bezichtigen. De kinderen kunnen zich uitleven op de kinderboerderij met speeltuin.

Kinderboerderij  de Cantecleerhoeve (Clinge)

In de lijst met gratis uitjes in Zeeland mag de kinderboerderij niet ontbreken. De Cantecleerhoeve is een kinderboerderij met alle bekende boerderij dieren waar kinderen naar hartelust kunnen spelen en aaien.

Boerderij De Mekkerstee (Goeree-Overflakkee)

Deze boerderij ligt nét buiten Zeeland maar past wel in dit overzicht thuis. Je kunt hier gratis naar binnen. Kinderen kunnen hier de stallen bezoeken, zien hoe de geiten worden gemolken en de kaasmakerij bekijken. Je kan bloemen plukken in de pluktuin en de kinderen kunnen spelen in de speeltuin. Daarna kun jij wat lekkers halen bij de landwinkel en het restaurant met streekproducten. Dit is allemaal vriendelijk geprijsd.

Gratis uitjes in Zeeland
Geitenboerderij de Mekkerstee

Boswachterij Westerschouwen

Aan de kust van Schouwen-Duiveland ligt het grootste bos van Zeeland: Boswachterij Westerschouwen. Je kan hier heerlijk wandelen. Je vindt hier korte en lange routes voor wandelaars, fietsers en ruiters. In het najaar zijn er duizenden paddenstoelen. He tis een bijzonder stukje natuur waar je echt eens geweest moet zijn. Een leuke beleving voor jong en oud.

De Deltawerken bezoeken

Als je in Zeeland bent moet je zeker de Deltawerken bezoeken. Je kan naar Neeltje Jans gaan maar je kan ook verderop parkeren en de Deltawerken gratis bewonderen.

Speeltuin Klok’uus (Goes)

Bij Speeltuin het Klok’uus heb je alles op één locatie. In een prachtige omgeving tussen de boomgaarden vind je het Klok’uus. Vlakbij Goes. Je kan hier zomaar binnenwaaien met je kinderen. Deze speeltuin beschikt over een ruim aanbod aan binnen- en buiten spelen voor kleine en grote kids. Voor kleine kinderen is er een speeltuin en voor de grote kinderen een klimparcours.

Speelbossen in Zeeland

Zeeland kent ook heel veel leuke speelbossen (tip voor 100% gratis uitjes in Zeeland!). Deze worden in de meest gevallen beheerd door Staatsbosbeheer. De leukste speelbossen in Zeeland zijn:

Natuur Speel- en beleefboerderij Hof Poppendamme (Grijpskerke)

Hof Poppendamme is de vernieuwde natuur-, speel- en beleefboerderij. Heerlijk vertoeven voor iedereen… Je raakt niet uitgekeken en uitgespeeld in Hof Poppendamme. De natuur- speel- en beleefboerderij heeft zo veel te bieden. Voor de kinderen: Diverse binnenspeelplaatsen, meerdere buitenspeelplaatsenspringkussens, doolhof, zandbakken, voetbalveld en nog veel en veel meer. En de ouders kunnen er heerlijk zitten en genieten van koffie, thee en wat lekkers. Dit uitje valt onder de gratis uitjes in Zeeland: je betaald alleen de consumpties. Eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan.

Gratis uitjes in Zeeland

BillyBird park Hemelrijk (Volkel)

Op zoek naar een dagje weg voor het hele gezin? Kom dan naar BillyBird Park Hemelrijk in Volkel. Het park heeft het hele jaar door, bij ieder weertype, voor alle leeftijden iets te bieden. Er zijn meerdere buitenspeelgebieden, een enorme binnenspeeltuin, een strandbad en grote attracties voor de echte avonturiers! Dit uitje valt niet onder de gratis uitjes in Zeeland maar de entree prijs is wel gunstig: als je online je kaartje koopt betaal je 9,00 euro (aan de kassa 15,00 euro).

Mini Mundi (Middelburg)

Mini Mundi is een familiepretpark in Middelburg. Je vindt hier van alles. Het bekende Miniatuur Walcheren, een grote overdekte binnenspeeltuin, een buitenspeeltuin én een pretpark met leuke attracties. In het attractiepark maak je met de hele familie een spannend rondje in de achtbaan of een wat rustiger ritje in het treintje. Hier kun je zwieren en zwaaien in de schommelschuit.  Daarnaast kun je genieten van de draaimolen. Aan de jongste kinderen is ook gedacht, zij kunnen heerlijk binnenspelen met de bouwblokken, in de ballenbak of in de peuterhoek. Daarnaast zijn wij rolstoelvriendelijk. Ook hier geldt: als je online je tickets koopt betaal je 9,00 euro.

Berkenhof Tropical Zoo: de leukste attractie van Zeeland! (Kwadendamme)

Dit uitje valt niet onder de gratis uitjes in Zeeland maar hij is wel heel leuk! In de Kwadendamse mini jungle van Berkenhof Tropical Zoo valt er een hoop te beleven! Zo is er een natuurklas waar je je kunt ontpoppen tot een echte natuurkenner. Ga ondergronds in de fossielenmijn en ontdek mammoeten, sabeltandtijgers en dino’s. Er is ook een Dino Expo, een Kidsjungle (waar je lekker kan klimmen en klauteren), een Buitenspeelbos en een Spettertuin. De Spettertuin is heerlijk als het mooi weer is.

Overzicht gratis uitjes Nederland

Dit vinden wij de leukste gratis uitjes in Zeeland. Heb jij hier een aanvulling op? Je kan een reactie achterlaten of ons een mailtje sturen! Ben jij op zoek naar een gratis uitje in een andere provincie? Hieronder vind je een lijst met de leukste (gratis) uitjes in Nederland.

Gratis uitjes in Zeeland voor het hele gezin.
Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties
 • Gers zei

  Hallo,

  Billybird park in Volkel staat erbij in het lijstje. Dit ligt niet in de provincie Zeeland.

  T klokuus nabij Goes is al lange tijd niet meer gratis pas na 17u wanneer je diner besteld.
  Verder leuk geschreven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen