Waar ben je naar opzoek?

20x Moeders met een tatoeage

8 minuten lezen admin Love2BeMama
20x Moeders met een tatoeage

Van de week deden wij een oproepje op Faceook. Wij zijn namelijk benieuwd naar moeders met tatoeages, maar dan vooral het verhaal erachter. Er zijn veel vooroordelen over tatoeages en de meningen zijn erover verdeelt. Is het wel een goed voorbeeld voor je kind? Deze 20 moeders ontkrachten deze vooroordelen en zijn trots op hun tattoo die voor hun een stukje laten zien van wie zij zijn. 

1. Barbara

Mijn biologische vader heb ik nooit gekend. Hij heeft zelfmoord gepleegd toen ik 10 was en daar heb ik nu 17 jaar later nog moeilijk mee. Ik vond een handgeschreven brief van hem tussen de scheidingspapieren van m’n ouders en die nam ik mee naar de tattooshop. Ik wilde mijn dochters naam op mijn pols in zijn handschrift. Letter voor letter werd het overgetrokken van die brief en zo is dat toch mogelijk geworden. Het sterretje verwijst naar mijn vader.

Moeders met een tatoeage

2. Astrid

Sommige van mijn tattoos heb ik gewoon omdat ik ze mooi en sierlijk vind. Maar anderen hebben daarentegen zeker een betekenis. Drie vlinders symboliseren mijn twee zussen en ikzelf. Op mijn schouderblad heb ik een tekst voor mijn vader, die helaas overleden is. Aan de voorkant van mijn schouder zie je een hart met de naam van mijn dochter daarboven; Zij is mijn hart! Onvoorwaardelijke liefde en dat mag iedereen weten en zien.

De gedachte achter de dromenvanger is om negatieve energieën weg te houden en positieve te vangen. Olivia is nu bijna 5 en zegt altijd dat ze ook tattoeages wil. Nu wil ze bijvoorbeeld tattoos op haar armen; één van Anna en één van Elsa van de film Frozen. Ik moet daar erg om lachen. Ik zou het geen probleem vinden als ze later, wanneer ze groot en oud genoeg is, ook tatoeages wil. Ik hoop wel dat het dan niet van die donkere zwarte tattoos worden haha, maar daar hebben we het tegen die tijd nog wel over 😉

Tattoo6

3. Sanne

Ik ben een alleenstaande moeder van 31 jaar van een geweldige dochter Liz. Liz is 6 jaar en meervoudig beperkt door een energie stofwisselingsziekte. Hierdoor kan ze onder andere niet lopen en niet praten. Ik ben ontzettend trots op haar om wie ze is. Ze geniet van het leven en ik geniet van haar. Liz is een heerlijk tevreden meisje. Ze heeft mijn hele leven veranderd maar ik zou haar niet kunnen missen. Al weet ik dat ze niet oud wordt met deze ziekte. 70% van deze kinderen halen de volwassen leeftijd niet en 50% wordt niet ouder dan 10 jaar. Om Liz altijd bij me te “dragen” heb ik haar naam in mijn zij laten tatoeëren, toen ze ongeveer 1 jaar was. Ook al wil ik er nog niet teveel aan denken, maar ik weet dat er een tijd komt dat ze er niet meer is… Dan wil ik graag haar as laten verwerken in de tattoo.

Moeders met een tatoeage

4. Tesse

Ik heb er meerdere, maar deze is toch wel het grootst en meest speciaal voor mij. Mijn moeder is in 2006 overleden en heeft helaas mijn man en dochtertje niet gekend. De tekst “Omarm het leven en geniet ervan”, stond op haar bidprentje. Op deze manier is ze toch altijd bij me.

Moeders met een tatoeage

5. Janneke

Inmiddels is dit al mijn vierde tatoeage, de eerste tatoeage die ik heb laten zetten zijn de letters van mijn moeder en zusje. Die heb ik samen met mijn zusje gezet. Mijn tweede tatoeage heeft de tekst ‘follow your heart’, en de derde heb ik op mijn sleutelbeen; Geloof, hoop en liefde. Mijn vierde en laatste is het meest bijzonder. Mayson is ons eerste zoontje geboren op 8-1-2015. Zijn naam is in het handschrift van zijn vader gevolgd door zijn hartslag en eindigend met een hart voor onvoorwaardelijke liefde. Deze tatoeage heb ik laten zetten, omdat we super trots en dankbaar zijn.

Moeders met een tatoeage

6. Aletta

Marije is mijn dochter. Ze is enigst kind. De sterren zijn haar neefjes en nichtjes. We hopen dat ze later goed met elkaar om kunnen gaan zodat er naast een familieband ook een vriendschappelijke band zou kunnen ontstaan.

Moeders met een tatoeage

7. Marjan

Ik heb meerder tattoos simpelweg omdat ik het heel erg mooi vind. Op de foto zie je de tattoeage die ik op mijn rug heb. Deze verbindt mijn sterrenbeeld op mijn bovenarm, de draak op mijn onderrug en de vlinder op mijn bil. Als mijn kinderen tattoos willen mag dat na hun 18e. Wel hoop ik mee te kunnen beslissen wat ze op hun lijf zetten, want van sommige dingen kun je spijt krijgen. Ik heb een poosje spijt gehad van de draak, tot ik de grote tattoo er omheen heb laten zetten. Nu ben ik er weer blij mee.

Moeders met een tatoeage

8. Hilde

Ik wilde ‘Three Little Birds’, song van Bob Marley, in de vorm van kolibries met kersenbloesem. De tekst van het liedje zegt “Don’t worry about a thing ’cause every little thing is gonna be alright.” Daar probeer ik naar te leven. De kersenbloesem is mijn lievelingsbloem en de kolibrie staat symbool voor onafhankelijkheid, optimisme, vreugdevol leven en verwezenlijken van het onmogelijke. En los van dat alles ben ik ook gewoon ontzettend gek op kleur.

Al met al een hele optimistische tatoeage die heel goed bij mij past.

Moeders met een tatoeage

9. Michelle

Deze tatoeage is een cover over een oude tatoeage heen. Ik ben lang op zoek geweest naar het juiste ontwerp en ik heb uiteindelijk dit gevonden. De grote bloem staat voor mijn ouders, de kleinere aan de zijkant voor mijn twee zussen. De vlinders erboven voor de twee miskramen die ik heb gehad. Ik vind tatoeages zelf heel erg mooi en vooral als ze een betekenis hebben. Mijn dochter zal ze van mij ook mogen zetten, maar wel zolang ze er goed over na heeft gedacht, het niet te impulsief is en pas op latere leeftijd.

Moeders met een tatoeage

10. Cindy

De teksttatoeage met daarbij de naam van mijn zoontje heb ik gekozen omdat ik graag iets anders wilde dan alleen zijn naam. Deze tekst kwam ik ergens tegen en vond ik gelijk mooi. De tattoo op mijn buik is Latijns en betekent: Liefde overwint alles. Deze heb ik voor mijn ouders gezet, zij zijn dit jaar 30 jaar getrouwd. Voor mij vertelt elke tattoo een klein stukje van mijn leven.

Tatoeages

11. Esther

Deze vrolijke bloemen zijn de geboortebloemen van mijn twee kinderen, mijn man, mijn ouders en mijn beste vriendin. Hiervoor heb ik voor gekozen omdat ik graag de belangrijk mensen in mijn leven wilde vereeuwigen op mijn huid.

Tatoeages van moeders

12. Sabrina

Ik hou van tatoeages omdat ik ermee ben opgegroeid. Mijn ouders hebben beiden ook tatoeages. Ik ben een enorme fan van alles wat met fantasy te maken heeft, vandaar mijn keuze voor deze tatoeages. De kleuren van de draken staan voor water en vuur; Tegengestelden trekken elkaar aan. Deze tatoeage heeft mijn man ook maar dan met de kleuren andersom. De vier elfjes zijn mijn kinderen, een jongen en drie meisjes. Op deze manier draag ik altijd mijn kinderen bij mij.

Tatoeages bij moeders
moeders en hun tatoeage

13. Trijntje

Ik vind een tattoo een mooie uiting van wie je bent. Wel moet er voor mij een betekenis achter het plaatje zitten. Om die reden heb ik pas een tatoeage laten zetten toen ik 23 was. Toen had ik mijn oudste dochter gekregen. De tatoeage staat voor moederliefde, geborgenheid, bescherming en veiligheid. De baby ligt met de handen precies hetzelfde als hoe mijn oudste dochter bij mijn in de buik lag.

Moeders met een tatoeage

14. Selina

Ik heb bloemen altijd mooi gevonden. Dit is mijn tweede tatoeage. Het begon met een klein stukje op mijn arm, maar ik wilde meer, hij loopt nu door tot mijn rug. Volgende week wordt deze nog iets uitgebreid op mijn arm. Ik heb zelf momenteel zes tatoeages. Mensen oordelen alsnog over tatoeages al zie je tegenwoordig bijna niemand meer die er geen heeft. Ik vind vrouwelijke vormen wel erg belangrijk, maar hoe meer hoe beter!

Moeders met een tatoeage

15. Nadia

Dit is de hartslag van mijn zoontje toen ik zijn hartje voor de allereerste keer hoorde. Dit was zo bijzonder dat ik het gelijk wilde vastleggen!

16. Hennie

Ik heb altijd tattoos mooi gevonden. Jezelf versterken in tattoos vind ik daar vooral erg mooi aan. Toen mijn vader ziek werd ben ik met mijn sleeve begonnen. Ik heb ervoor gekozen om te doen wat ik mooi vind. Ik heb tegen mijn tatoeëerder gezegd dat de sleeve af moest zijn als mijn vader er niet meer is. Op de dag van zijn overlijden had ik de laatste vlinder gepland staan.

Tatoeage sleeve

17. Melissa

Het is een roze lotusbloem met de naam van mijn zoon eronder. Zowel de bloem als de naam van mijn zoon staan voor geluk. Daarnaast staat een roze lotusbloem voor spiritualiteit, geboorte en de menselijke groei. Ik wil mijn kind begeleiden in zijn leven en hem spiritueel aanvoelen om hem te geven wat hij nodig heeft.

Spirituele tatoeage

18. Ilja

Al sinds ik een klein meisje was, raakte ik gefascineerd door deze bijzondere manier van lichaamsverfraaiïng, dit werd alleen maar versterkt door te weten, dat achter elke tatoo een mooi bijzonder verhaal verbonden zit. Mijn grote wens was dan ook om een mooie arm sleeve te mogen hebben, vol met bijzondere gebeurtenissen in mijn leven. Doordat ik goed nadenk over elk stukje wat getatoeëerd word, is het een langdurig project, maar iets wat echt iets zegt over mijn persoonlijkheid. Ik ben heel open naar mijn kinderen toe, maar probeer ze er wel later bewust van te worden dat een tattoo zetten, geen impulsieve actie moet zijn.

Ik ben er wel van overtuigt dat je zelfs met deze vorm van verfraaiing, er helemaal niet asociaal uit hoeft te zien. Ik ben gewoon een lieve mama, met net dat beetje extra pit, dat in de winter verscholen zit achter die nette blouse.

Tatoeage is niet asociaal

19. Cherry

Al mijn tatoeages hebben een betekenis. De tekst op mijn arm is voor mijn dochtertje, mijn trots, mijn wonder. De roos  heb ik laten zetten met de as van mijn overleden vader. Ook mama heeft een plekje, omdat wij een speciale band delen. De laatste tatoeage loopt van mijn kuiten naar mijn rug omhoog, deze staat voor speels zijn en vooral het kind in jezelf niet kwijt raken en doen waar jij gelukkig van wordt!

Ondanks mijn tatoeages ben ik net zoals elke mama een ‘gewone mama’. Ik zou graag zien dat de vooroordelen hierover verdwijnen en mensen het gaan zien als een stukje kunst, en uiting van emoties etc, in plaats van alle stomme kortzichtige vooroordelen! Een chirurg met tatoeage kan jou net zo goed van je probleem afhelpen als iemand zonder.

Bijzondere tatoeages

20. Claire

FB_IMG_1429074981844_resized
Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties
 • Lucy zei

  Ik ben een oma van 67 en heb altijd al een tatoo gewild van 3 vlinders mijn 2 kinderen en en mijn echte kleinkind messchien nog wat sterretjes voor 5 stiefkleinkinderen

 • Anje zei

  Ik ben helemaal heksen fan. Op een gegeven moment zei mijn zus dat ik geen recht meer had op het dragen van haar achternaam. Toevallig ook die van mij maar goed. Omdat ik als bijnaam heks had, heb ik op mijn bil een heksenhoofd laten tatoeëren. Nu heet ik heks van achteren. Ik heb een kleine zwarte kat op mijn enkel: zo ben ik nooit alleen. Vlak boven mijn borst zit een kleine spin: wie er ook aan haar “huisje” komt ze bouwt het steeds weer op. En op mijn rechter schouder zit een bezem: toen alle problemen waren opgelost heeft die bezem alles schoongeveegd. Meer komen er niet maar ze zitten er met een betekenis en een reden. En ik ben er trots op. Ik ben geen tattoo mama maar een tattoo oma.

 • Harmien zei

  wat een mooie verhalen van deze mama’s met tattoos!
  Zelf heb ik een tattoo op m’n rug staan voor men dochter en zal met een paar maanden worden uitgebreid voor ons zoontje wat dan ook geboren is.
  Ik ben het helemaal met deze moeder eens, je word er echt geen slechtere moeder van 🙂
  En daarnaast laat een ieder lekker doen wat ie zelf wil en mooi vind!

 • 3. Sanne zei

  Het is een mooie blog geworden! Trots op mijn stukje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen