Waar ben je naar opzoek?

Wel van elkaar houden maar niet samen verder kunnen…

3 minuten lezen admin Love2BeMama
Wel van elkaar houden maar niet samen verder kunnen…

Mijn mailbox lijkt soms op een vergeten badkuip… met de kraan open. Hij overstroomt onafgebroken. Tja… het is ook niet gek als je naar mijn werk kijkt. Ik help namelijk mensen in de liefde. En voor wie is dit thema niet relevant…Ik bedoel, ken jij een onderwerp dat meer vreugde en verdriet in een mensenleven ter weeg brengt? Misschien de emotionele-rollercoaster-serie Game of Thrones… 😉 Maar goed, feit is dat mensen mij hun meest intieme verhalen sturen. Vaak omdat ze even niet meer weten wat ze moeten doen. 

Mathijs is datingcoach en beheert de website www.mannenbrein.nl. Hij heeft al een aantal blogs geschreven voor Love2BeMama. Deze maand heeft hij weer een nieuwe blog; een situatie die hij heeft meegemaakt in zijn praktijk.

Hij wil geen relatie maar wel vrienden blijven

Zo kreeg ik laatst een droevig bericht van een single moeder, laten we haar ‘Karen’ noemen uit privacyoverwegingen. Karen vertelde mij dat de man met wie ze aan het daten was niet verder wilde. En ze stond voor een vreselijke keuze…

Dit is wat ze schreef

“Hij zegt dat hij heel veel van mij en de kinderen houdt maar dat hij liever een relatie heeft met iemand die uit dezelfde cultuur komt (hij is Chinees en ik Nederlands). Ook zegt hij dat hij me niet kwijt wil uit zijn leven en dat hij vrienden wil blijven zodat we samen met de kinderen dingen kunnen blijven doen.

Mijn kids zijn stapelgek op hem. Ze zeggen hem elke avond op WhatsApp welterusten. Ik vind het zo zielig voor hen om het contact te verbreken… 

Maar ik vraag me dit af:

Kan je vrienden zijn met iemand, als jullie allebei gevoelens voor elkaar hebben maar de relatie niet lukte? 

Hoe moet ik dan die knop omzetten Mathijs, zodat we gewoon leuk met elkaar om kunnen blijven gaan…”

Oef… het went nooit om met liefdesverdriet geconfronteerd te worden. Ik vind het dapper dat er zoveel mensen zijn die bij dit gevoelige onderwerp hulp durven te zoeken. 

Daarom doe ik mijn stinkende best, iedereen die me benaderd zo goed mogelijk te helpen. 

Lees ook: Ik ben moeder en denk niet meer aan mijzelf…

Gaat dat werken?

En dit was mijn reactie…

Heel spijtig om te horen dat het niet werkt tussen jullie Karen. Ik vind het mooi om te zien dat je ervoor openstaat om hem te blijven zien, ondanks je verliefde gevoelens. Puur en alleen zodat de kinderen hem kunnen blijven zien.

Echter, ik wil je waarschuwen…

Er zijn namelijk twee belangrijke dingen waar je rekening mee wilt houden. 

1: Jouw gevoelens.

Op het moment dat je deze man op een ‘vriendschappelijke manier’ zal ontmoeten, zal je hier hoogstwaarschijnlijk onder lijden. Verliefdheid bestaat uit hormonen in je hersenen. Die ken je niet zomaar even ‘uitzetten’. Dat gevoel kan slechts verminderen over tijd of door nieuwe mannen te ontmoeten. Hierdoor raken je hormonen weer meer in balans. Als hij echt geen heil ziet in een relatie, wil je het contact verbreken.  In ieder geval tot de gevoelens minder geworden zijn. 

2: Je hebt geen zekerheid.

Kijk, hij is al een keer voor 6 weken verdwenen… (ze had al een mij verteld dat hij een jaar geleden het contact uit het niets had verbroken).

Nu wil hij nog steeds geen relatie. Wat hem niet gelijk een slecht mens maakt… Natuurlijk heeft hij de beste intenties. Hij geeft om je kinderen en wil ze blijven zien.

Alleen….

Wat als hij hier over 2 maanden heel anders over denkt?
Wat als zijn privé situatie opeens verandert?
Wat als hij toch besluit afstand te nemen?

Tja, dan zijn jouw kinderen de dupe.

En dan hebben ze een nog veel sterkere band met hem opgebouwd.

Ik weet het… het is pijnlijk om afstand te nemen. Alleen het is wel de meest veilige optie voor je kinderen.

Lees ook: Ontdek de manier waarom jij intimiteit (onbewust) vermijdt

Soms is er simpel weg geen foute keuze

Als elke keuze in het leven ‘goed’ of ‘fout’ was, dan had het leven er simpel uitgezien. In de realiteit kunnen beide keuzes vaak beide ‘goed’ zijn. Maar is er eentje net iets beter…

Dat is waarom het voor Karen zo moeilijk was om een keuze te maken. Beide keuzes zouden een positieve uitkomst kunnen hebben voor haar kinderen.

Maar ook hier is één keuze net iets beter.

Ik ben benieuwd naar jouw mening over Karen haar situatie. Laat me weten wat jij gedaan had in de reacties! Of heb je zelf een brandende vraag? Stel hem me daar en ik zal je antwoord geven 😄

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen