Waar ben je naar opzoek?

Wasmachine draait overuren? Ik geef 8 handige wastips!

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Wasmachine draait overuren? Ik geef 8 handige wastips!

Die eeuwig uitpuilende wasmand is mij echt een doorn in het oog. Als moeder van drie kinderen en een man die niet weet hoe de wasmachine werkt, puilt de wasmand vaker uit dan dat hij leeg is. Het lukt mij nooit om die berg was onder controle te krijgen. Ik was er zo klaar mee! De laatste maanden heb ik mijn focus gelegd op het onder controle krijgen van mijn wasmanden en ik kan je zeggen: dat is mij gelukt! Mijn tips deel ik daarom in deze blogpost met jou.

Tip 1: Een goede wasmachine kopen (en droger) is het halve werk

Mijn lifesaver is toch wel een droger. Ideaal vind ik hem! Vooral voor beddengoed en handdoeken. Maar ook een goede wasmachine kopen is een must. Onze wasmachine is vorig jaar stuk gegaan. Ik moet zeggen dat hij ook erg intensief gebruikt wordt. Toen ik een nieuwe wasmachine moest kopen wilde ik vooral een goede wasmachine maar hij moest niet te duur zijn. Ik heb toen op Knibble, een nieuwerwetse vergelijkingssite, gekeken naar wat mijn beste en voordeligste koop zou zijn. Bij Knibble krijg je een eerlijk inzicht in prijzen en aanbiedingen op een gebruiksvriendelijke en onafhankelijke website.

Ze beschikken over handige functionaliteiten: een keuzehulp (voor als je zelf niet weet wat je wil), een vergelijkingstabel (wanneer je twijfelt tussen producten), je ziet echte aanbiedingen, ze tonen de laagste prijs ooit en hebben een prijsgrafiek zodat je duidelijk de verloop van de prijzen en producten kunt zien.

Uiteindelijk heb ik nu een hele fijne nieuwe wasmachine die, wederom, heel intensief gebruikt wordt. Het is een dure aankoop maar ik weet in ieder geval zeker dat ik er de beste prijs voor betaald heb. Wassen wordt steeds leuker wanneer je een goede wasmachine hebt én ik mag in mijn handjes knijpen met mijn fijne wasruimte. Dat maakt het allemaal ook wel makkelijker!

 

 

Tip 2: Probeer elke dag een was te draaien

Bijhouden is een kunst en scheelt een hoop werk.
Ik probeer consequent elke dag één of twee wasjes te draaien. Vooral handdoeken en keukendoeken gaan erdoor alsof het niks is. 

Tip 3: Wassen wat je weg kan werken

Ik gooi alleen een was erin als ik die dag ook tijd heb om het weer uit de wasmachine te halen. Anders blijft het erin zitten en gaat het stinken.

Tip 4: Een kind kan de was doen!

Ik heb drie kinderen in de leeftijd 6, 8 en 9 jaar. Zij kunnen prima hun vieze was in de wasmand gooien en hun sportkleding uit hun sporttas halen. Jong geleerd is oud gedaan!

Mijn jongste vindt het ook erg leuk om handdoeken op te vouwen. Dat laat ik haar dan doen! Ik moet alleen niet kijken naar hoe het in de kast ligt… In ieder geval is de was gedaan!

Tevens ruimen mijn kids af en toe hun eigen was op. Ik zorg ervoor dat hun schone was opgevouwen in een wasmand ligt en ze mogen het zelf in de kast opbergen. 

Tip 5: Handdoeken hergebruiken

Op een gegeven moment was ik er zo zat van dat voor elke douchebeurt er een schone handdoek werd gepakt. Een handdoek kunnen ze best meerdere malen per dag gebruiken. Wanneer ze hun handdoek aan de verwarming hangen kunnen ze hem ’s avonds weer gebruiken. Scheelt toch weer een wasje per dag!

Tip 6: Niet te moeilijk doen

Ik zorg ervoor dat de was netjes opgehangen wordt en het daardoor minder kreukt. Het enige wat hier gestreken wordt zijn blousjes! Verder komt die strijkbout de kast niet uit hoor. Ik heb er geen eens tijd voor!

Tip 7: Je man opvoeden

Net zoals dat ik mijn kinderen moet opvoeden en ze moet leren ‘de was te doen’ (tot op zekere hoogte) moet ik mijn man ook opvoeden. 

Kleren uit en vies? Gooi het meteen in de wasmand!
Wasmand vol? Neem hem mee naar beneden!

Het is niet zo moeilijk hoor!

Tip 8: Koop meerdere wasmanden

Toen wij zijn verhuisd heb ik nieuwe wasmanden aangeschaft. Het was namelijk zo erg dat er schimmel ontstond in mijn wasmanden omdat de natte keukendoeken (met resten yoki omdat er weer eens een beker omgevallen was) maar onderin die wasmand bleven liggen… Een nieuw huis; een frisse start met de was(manden). Het kopen van meerdere wasmanden heeft ook als voordeel dat ik de was veel beter kan sorteren en dus meer overzicht heb. Bij mij helpt het enorm om overzicht te hebben. Daardoor kan ik taken veel beter volbrengen. Zo heb ik in verschillende ruimte wasmanden staan: in de badkamers staat een wasmand voor de natte handdoeken, in de bijkeuken een wasmand voor de sportwas en voor de keukendoeken, per slaapkamer ook een wasmand voor de gekleurde was en de witte was.

 

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen