Waar ben je naar opzoek?

De oplossing voor stoppen met nagelbijten

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
De oplossing voor stoppen met nagelbijten

Zevenentwintig jaar lang heb ik nagels gebeten. Tot grote ergernis van mijn ouders destijds. Allerlei middeltjes hebben ze geprobeerd om mij eraf te krijgen. Ik kreeg stickerkaarten en cadeautjes maar niks was blijvend. Zelfs door het bekende middeltje Byte-X beet ik heen. Uiteindelijk hebben ze het maar zo gelaten en ik beet rustig door. Toen ik ging trouwen liet ik nepnagels zetten en verder had ik er zelf niet zoveel problemen mee.

Het goede voorbeeld geven

Ik ben begonnen met nagelbijten toen ik in groep 1 zat. Mijn juf beet ook nagels en tja… ze gaf het ‘goede’ voorbeeld. Met mij waren er vele andere klasgenoten die dat ook deden. En zo is het een gewoonte geworden. Helaas namen mijn kinderen deze gewoonte ook van mij over. Ze gingen ook nagels bijten. Ik zou toch beter moeten weten… Vorig jaar is mijn zoon van de een op de andere dag gestopt. Hij heeft veel discipline en als hij wat doet, doet hij het ook goed. Hij was er dus in no time vanaf. Dochterlief en mama helaas nog niet.

Lelijk en vies

Naast dat afgekloven nagels er gewoon heel lelijk en onverzorgd uitzien is het ook heel vies en onhygiënisch.

Onderzoek leert dat maar liefst 26% van de bevolking nagels bijt.

Er zijn natuurlijk genoeg redenen om het niet te doen. Het ziet er onverzorgd uit. Het geeft een onzekere indruk. En het is enorm onhygiënisch. Wist je bijvoorbeeld dat nagels vaak vuiler zijn dan een wc-bril? Hoogste tijd om ermee te stoppen. Maar hoe leer je nagelbijten af?

Bron: Raylex

Stoppen met nagelbijten

Tja, als je al vijfentwintig jaar nagels bijt, hoe kom je er dan vanaf? Een tijd geleden kreeg ik het product Raylex opgestuurd. Ik was sceptisch; zou dit dan wel werken? Niet geschoten is altijd mis dus ik probeerde het en smeerde het meteen bij mijn dochter op haar nagels. We hebben het geweten… binnen vijf minuten stonden we allebei misselijk boven de gootsteen. We hadden de smaak van Raylex allebei ervaren. Wat een ontzettend vies en bitter spul. De smaak krijg je ook niet zomaar even uit je mond.

Geloof het of niet maar we zijn gestopt met nagelbijten. Van de een op de andere dag. Met behulp van Raylex en de app van Raylex. Ik kan eindelijk zeggen dat ik trots ben op mijn nagels. Ik moet er wel nog aan wennen hoor maar het ziet er zoveel mooier uit. En voor het eerst in mijn leven heb ik nagellak op. Omdat ik het nu mooi vind staan! Dochterlief is er ook vanaf. Wonderbaarlijk genoeg werkt Raylex dus écht.

In 5 stappen stoppen met nagelbijten

 1. Zorg dat je echt overtuigd bent om te stoppen.
 2. Breng 1 á 2 keer per dag Raylex® aan op je nagels.
 3. Download de Raylex® app. De app geeft je handige tips en weet je ervan te overtuigen om niet aan je nagels te bijten.
 4. Bedenk vooraf een beloning voor jezelf.
 5. Overtuig andere nagelbijters om ook te stoppen. Hierbij!!!

Download de app, koop Raylex en je bent zo van nagelbijten af. Te gebruiken voor kinderen vanaf 3 jaar.

In deze blogpost staan affiliatie links.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
 • Cindy zei

  Ik bijt al ruim 30 jaar nagels. Ook dwars door Bytex heen, Trind anti-bite en nagelverharder, Herome nagelverharder…

  • Riny zei

   ook ik beet dwars door bytex heen ,heel mijn leven heb ik al van die vieze korte stompjes .
   het heeft me heel wat geld gekost aan kunstnagels ( en mooi dat ik het vond) zelfs dat was tijdelijk , mijn nagels werden nog zachter en beet alles er weer af ,zelfs de velletjes tot bloedens toe .

   nu gebruik ik raylex en viessssss dat ik het vind , na 2 weken heb ik ja ja echt waar Nagels
   Stevige nagels en gezonde nagelriemen , ik heb er weer plezier in om mijn handen te verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen