Waar ben je naar opzoek?

Iedere dag hou er van als mijn huis schoon en fris ruikt. Sowieso vind ik het fijn als mijn huis schoon is. In een huis moet geleefd worden maar aan het eind van de dag zuig ik met liefde bergen zand op en gaat het speelgoed weer terug op zijn plek. Pas dan kan ik rustig op de bank zitten of aan het werk gaan. In een rommelig en vies huis kan ik niet goed gedijen. Ruikt jouw huis niet zo fris of wil je een frisse geur in huis? Met deze tips kun je de geur neutraliseren in huis. 

Vieze luchtjes: geur neutraliseren in huis

Af en toe dwalen er vieze luchtjes door het huis. Luchtjes van de voetbalwas of de uien die ik ‘s avonds heb gesneden. En wat dacht je van een avondje gourmetten of de aardappels die per ongeluk aangebrand zijn? En na het verschonen van een vieze luier kan er ook behoorlijk lang een poeplucht blijven hangen. Ook een avondje gourmetten kan een naar geurtje achterlaten.

Je hebt tegenwoordig van die heerlijke geurkaarsen maar om dag en nacht een geurkaars te branden lijkt mij ook niet zo’n goed idee. Het zal mij een keer overkomen dat ik hem vergeet uit te blazen… Dat is niet de veiligste manier om een fris ruikend huis te hebben. Ohja, ik ben ook geen fan van die luchtverfrissers die je in het stopcontact stopt. Bah, daar komt zo’n nare misselijk makende lucht vanaf.

Maar hoe zorg ik er dan voor dat mijn huis fris ruikt? Ik geef je 4 tips voor een frisse geur in huis!

Tips voor een frisse geur in huis

Tip: Wist je trouwens dat kamerplanten ook luchtzuivererend kunnen zijn? Deze luchtzuiverende kamerplanten kun je in huis halen!

Tips voor een frisse geur in huis

Met deze 4 tips ruikt je huis schoon en fris. Het kost weinig en je hebt het meestal wel in huis. Zo kun je geur neutraliseren in huis. Heb je aanvullende tips? Laat het ons vooral weten!

Citrusvruchten

Geur neutraliseren in huis doe je met citrusvruchten. Citrusvruchten heb je vaak wel in huis: citroenen of sinaasappels. Zet een pan water op het vuur en vul de pan met geraspte schillen van citrusvruchten. Eventueel kun je in de winter nog een kaneelstokje en kruidnagel toevoegen. Vervolgens kook je het water en je huis ruikt heerlijk! Je kunt allerlei geurcombinaties maken met citrusvruchten, olie en kruiden. Bijkomende voordeel: op deze manier kun je citrusvruchten op twee manieren gebruiken. Eerst eet je hem op en daarna gebruik je hem voor een frisse lucht in huis.

Let op! Vergeet niet het water na een tijdje uit te zetten. Om dit niet te vergeten zet ik altijd een kookwekker of de timer van mijn telefoon.

Droogtrommel doekjes

Ik gebruik zelden droogtrommeldoekjes maar toevallig had ik nog een aantal verpakkingen in huis liggen. Deze heb ik door het huis verspreid; onder de bank, in de gang, onder het bed en als je een airco hebt kun je ook een doekje voor het filter plaatsen. Zo krijg je snel een frisse geur in huis.

Extra tip: Droogtrommeldoekjes kun je ook in je stofzuigerzak stoppen. Werkt ook perfect tegen vieze luchtjes die je stofzuiger verspreid. Of een paar druppels geurolie.

Wasverzachter

Ik gebruik alleen wasverzachter bij de handdoekenwas en bij het beddengoed. In de winter droog ik mijn was in de droger (behalve kleding) en dan verspreid de droger een heerlijke geur door het huis. Als het weer mooi weer wordt dan hang in het beddengoed het liefst buiten op maar als het regent hang ik het op op zolder. Bijkomend voordeel is dat het huis dan heerlijk fris ruikt door de combinatie van schone gewassen was, wasmiddel en wasverzachter. Geur neutraliseren in huis doe je dus met wasmiddel en wasverzachter. Heerlijk!

Azijn

Azijn is het wondermiddel als het gaat om vieze geurtjes en geur neutraliseren in huis. Een tip van grootmoeder! Heb je een hardnekkige vieze geur in je huis hangen (bijvoorbeeld na een avondje gourmetten, een kattenbak, huisdieren of een aangebrande pan) dan plaats je een kom met azijn in een ruimte van je huis. Het liefst de ruimte waar de geur het meest hardnekkig is. In 24 uur moet de geur weg zijn. Azijn neemt de vieze lucht als het ware op. De geur van azijn is natuurlijk niet super lekker maar om dat te veranderen kun je één of twee druppels olie toevoegen aan de azijn. Dit is tevens een tip als je schoonmaakt met azijn.

Heb jij aanvullende tips om je huis schoon en fris te laten ruiken en om de geur te neutraliseren in huis? Laat het ons weten!

Tips frisse geur in huis. Geur in huis neutraliseren.

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen