Waar ben je naar opzoek?

Tips: weg met de vieze gourmetlucht!

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Tips: weg met de vieze gourmetlucht!

Gourmetten tijdens de feestdagen is echt super leuk maar die vieze gourmetluchtjes die lange tijd blijven hangen vind ik wat minder leuk. Dit jaar hebben wij gekozen voor een Pizzarette Grill 3-in-1 en staat er op het programma om met Kerst te Pizzaretten en grillen maar ik wil wel snel van die vieze luchtjes in huis af…

Het is allemaal één pot nat: fonduen, gourmetten, pizzaretten, grillen… de baklucht van deze gezellige avondjes blijft lang in huis hangen. Hoe kun je dit voorkomen? Ik heb een aantal goede tips voor jou verzameld!

Tip nummer 1 is om vooraf al goed te luchten: zet een deur / raam open en vergeet de afzuigkap niet aan te zetten. Daardoor kan de baklucht zich al een weg naar buiten vinden. Onderstaande tips werken ook heel goed!

Lees ook: 4 tips voor een frisse geur in huis

Tip 2: een bakje Zwitsal

Zet een pannetje met een scheutje Zwitsal (of wasverzachter, dat werkt ook heel goed) op het vuur en de vieze lucht verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Tip 2: Koffie zetten

Zet een sterke kan koffie en laat de koffie op het fornuis verdampen. De geur van koffie neutraliseert de lucht van het gourmetten. Je huis ruikt meteen gezellig door de koffiegeur. Moet je natuurlijk wel van koffie houden.

Tip 3: Sponsje met azijn

Dompel een sponsje onder in azijn en leg het sponsje op het schoteltje. Het sponsje op het schoteltje zet je in de woonkamer en zal meteen al een gedeelte van de gourmetgeur absorberen.

Tip 4: Azijn met water

Wanneer je aan het gourmetten bent zet je een pannetje met azijn en water op het vuur. Hierdoor trekt de geur al weg!

Tip 5: Laurierblaadjes verbranden

Verbrand een aantal gedroogde laurierblaadjes en de vieze lucht zal verdwijnen.

Tip 6: Geurkaarsen

Brand tijdens het gourmetten geurkaarsen of geurstokjes. Dit zal de lucht al neutraliseren.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips en dat je je door de vieze lucht niet ervan laat weerhouden om lekker te gaan fonduen, gourmetten, steengrillen of pizzaretten. Als je één van bovenstaande tips inzet ben je heel snel van dat vieze luchtje in huis af. Twijfel je nog wat je gaat eten met Kerst? Dan is dit wel een hele leuke tip; hoef je niet meer te kiezen!

In deze blog staan affiliatielinks.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen