Waar ben je naar opzoek?

11 tips voor een schoon huis + win een iRobot stofzuiger

7 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
11 tips voor een schoon huis + win een iRobot stofzuiger

Als moeder van 3, met een man, een hond en een eigen bedrijf weet ik hoe lastig het is om daarbij ook nog eens je huishouden draaiende te houden. Dit alles runnen valt niet altijd mee. Zeker in deze tijd dat we allemaal thuis zijn door de coronacrisis. Het lijkt wel alsof het huis sneller viezer is dan ooit. Ik geef je schoonmaaktips om je huis opgeruimd, schoon en op orde te houden zodat je niet verzuipt in de rommel. Want een schoon en opgeruimd huis erop na houden als je kinderen hebt is mogelijk! Bovendien mag ik voor Moederdag een hele toffe prijs weggeven: de iRobot Roomba® 976. Ik weet zeker dat jij daaraan mee wil doen. Scrol dus zeker naar onder voor de winactie.

Ik vind het fijn om een opgeruimd en schoon huis te hebben anders kan ik niet functioneren. Natuurlijk wordt er geleefd in huis, maar ik heb zo mijn routines en tips om het leefbaar (voor ons!) te houden. Ik geef je tips die ik zelf ook toepas om mijn huis schoon en opgeruimd te houden. In deze blogpost staat ook een hele toffe winactie! Ik weet zeker dat jij daar aan mee wil doen.

Tip 1: Zet je familieleden aan het werk

Je kan gaan klagen over dat je man en kinderen niks in huis doen maar vaak ligt het ook aan jezelf. Geef ze gewoon taken en zeg ze wat ze moeten doen. Mijn kinderen zijn 7, 9 en 10 jaar en ruimen de vaatwasser uit, maken hun eigen bedden op, ruimen hun was op als dat nodig is, dekken de tafel en ruimen en hem af, ruimen hun eigen zooi op (delegeren!) en laten de hond uit. Natuurlijk gaat het niet altijd met veel enthousiasme maar ze moeten het gewoon doen. Klaar. Als je allemaal wat doet in huis dan komt het niet alleen op jouw schouders neer.

Tip 2: Rommeltjes weg

Je kan de hele week de boel de boel laten, je ergeren aan de zooi en in het weekend alleen maar bezig zijn met poetsen maar de kunst is om het bij te houden. Rommeltjes elke dag opruimen of weggooien, geen stapels papierwerk op tafel verzamelen, elke avond een rondje door het huis en rommel achter je kont opruimen. Leer dit je huisgenoten ook aan. 

Tip 3: Koop een robotstofzuiger

De beste aankoop ooit in dit huis is mijn robotstofzuiger. Je hebt verschillende soorten en maten, dus hoeveel je investeert, ligt bij jezelf. Ik ben er in elk geval super blij mee. Elke dag laat ik hem een rondje door het huis doen. Ook al houd ik het stofzuigen goed bij en trekt iedereen thuis zijn schoenen uit, de robotstofzuiger haalt nog heel wat stof, zand en hondenharen van de grond. Je kan hem ook instellen, zodat hij zelf op gewenste tijden start met reinigen of in de nachtelijke uurtjes je vloer schoonmaakt. Ik zet hem ook met regelmaat boven neer zodat alle kamers en de vloerbedekking daar ook een deepcleaning schoonmaakbeurt krijgen. Heerlijk hoe hij gemakkelijk onder het bed duikt en daar ook nog de nodige stofwolken meepakt. 

Wij hebben een Roomba van iRobot die je gemakkelijk via een app kunt bedienen. iRobot is een van de bekendste fabrikanten van robotstofzuigers. Sinds kort hebben ze een nieuwe aan hun assortiment toegevoegd: de iRobot Roomba® 976. Deze robotstofzuiger navigeert moeiteloos door de complete verdieping van je huis. Is hij boven aan het werk en rijdt hij richting de trap? Geen paniek, dankzij zijn sensoren herkent hij een afgrond en zal dus nooit van de trap vallen. Daarnaast weet hij dankzij zijn Dirt Detect™ Technology sensoren welke gebieden in huis meer aandacht nodig hebben, waardoor de Roomba deze grondiger zal reinigen (denk hierbij aan de hal of onder de eettafel).

Met de iRobot HOME App kun je schoonmaaktaken (op afstand) inplannen en zijn werk controleren. Hij rijdt zelf terug naar zijn oplaadstation als hij leeg is en gaat meteen daarna weer verder waar hij is gebleven. Nou, een betere huisgenoot bestaat niet! Wil je meer weten over de iRobot Roomba® 976? Kijk dan hier voor meer informatie en tevens is hij via deze site aan te schaffen. 

iRobot verkoopt ook dweilrobots. Daar ben ik ook heel erg nieuwsgierig naar en staat op mijn lijstje voor de toekomst.

Win een iRobot Roomba® voor Moederdag!

Wil jij ook zo’n geweldige robotstofzuiger thuis? Speciaal voor Moederdag mogen wij een iRobot Roomba® 976 t.w.v. 499,99 euro weggeven!

De winnaar van deze iRobot is: Diana Hoets uit Lelystad. Ze heeft hierover bericht gekregen.

Deze winactie is verlopen.

Lees onder de afbeelding verder voor meer tips!

Tip 4: Zorg voor een opgeruimd aanrecht

Het is een kleine moeite om vieze vaat meteen in de vaatwasser te zetten of even af te wassen. Zo heb je niet aan het eind van de dag een overvolle vaatwasser of een vaat waar je uren mee bezig bent.

Tip 5: Om de dag je toiletten schoonmaken

Haal om de dag een doekje door de toiletten heen. Ik heb in de toiletten schoonmaakmiddelen staan zodat het een kleine moeite is deze schoon en fris te houden. Eén keer per week krijgen ze een grote schoonmaakbeurt.

Tip 6: Schoenen uit in huis

Schoenen uit in huis voorkomt heel veel zand en viezigheid in huis. Kinderen nemen vaak zoveel mee naar binnen dat je ze beter aan kunt leren: schoenen uit bij de deur (en jassen ophangen!).

Tip 7: Elke week je koelkast schoonmaken

Elke week, voordat de boodschappen worden bezorgd, maak ik de koelkast schoon. Hij is dan zo goed als leeg en ik haal er snel een sopje door. Zo kunnen de nieuwe verse boodschappen weer in een frisse schone koelkast staan. Het kost je echt maar 20 minuten van je tijd om de koelkast een schoonmaakbeurt te geven.

Tip 8: Maak de douche schoon na gebruik

Heb je een glaswand in de douche? Maak hem schoon na gebruik! Dweil ook meteen de vloer even met de gebruikte handdoek, zodat de vloer droog is. En snel een doekje door de wastafel zorgt ervoor dat je niet wekelijks uren staat te schrobben in de douche. Na gebruik snel de douche schoonmaken voorkomt veel kalkaanslag.

Tip 9: Maak je bed op

Het is een goede gewoonte om elke dag je bed op te maken. Het geeft je een goede start voor de dag en hoe fijn is het om ‘s avonds in een opgemaakt bed te stappen? Als je je bed opmaakt kun je hem meteen even luchten. Het kost je een minuutje van je tijd. 

Tip 10: Snel de vloer dweilen

Een vloer wordt heel snel vies, je schoenen uit in huis is dus geen slecht idee. Ook zonder schoenen kan je vloer wel een dagelijkse schoonmaakbeurt gebruiken. Zeker als je huisdieren hebt. Maar welke dag je vloer dweilen is onzin. Dweil 1 of 2 keer per week je vloer uitgebreid. Wil je tussendoor een schone vloer? Maak een spuitfles met schoonmaakmiddel klaar en spuit dit op de vloer. Ga er met je dweil overheen. Sprayen en dweilen en klaar is mama.

Hier zou die dweilrobot van iRobot zeker goed van pas komen om je ook dit werkje uit handen te nemen 😅

Tip 11: Een frisse geur in huis

Wanneer je huis fris ruikt geeft dat ook al een opgeruimd en schoon gevoel. Er zijn verschillende manieren om je huis snel een frisse geur te geven. Tegenwoordig ben ik heel erg fan van Rosaodor wasparfum. Al lange tijd vond ik, bij gebruik van wasverzachter, mijn was niet meer naar die geur rook. Ik ben Rosador wasparfum gaan gebruiken en dit geeft mijn was én mijn huis een heerlijke geur. Het wasparfum is niet goedkoop maar je hebt per wasbeurt maar een half dopje nodig. Je doet weken met één fles wasparfum. Ik weet zeker dat je erop gaat besparen want wasverzachter gebruik je in vele grotere hoeveelheden.

Rosaodor is een luxe aromatische wasparfum om een unieke geurbeleving van je was te creëren. De geur Il primo is een enorm frisse en sprankelende geur van zachte bloemen, citrus en yara yara en een touch of het grassoort vetiver. Je ruikt, de italiaanse bloemenvelden en de heerlijke zeelucht. Samen gevangen in 1 geur. Het ultieme geluk! Erg geschikt voor de dagelijkse was, en sportkleding.

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips. Heb je aanvullende tips dan mag je deze zeker in de comments zetten. Ik ben heel benieuwd naar hoe andere moeders dit doen en hun huishouden, gezin en werk runnen. En vergeet niet mee te doen aan de winactie!

Deze blogpost bevat affiliatelinks en producten die gesponsord zijn.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties
 • Danny zei

  Graag voor mijn vrouw ze heeft rugklachten en zou heel blij worden van zn handige en mooie stofzuiger.

 • Jody zei

  Super handige tips, vele pas ik al toe. Behalve de kindjes aan het ‘werk’ zetten want vind ze nog te klein ( 1 en 5 jaar). Nog een tip: na het wassen/drogen meteen alles strijken of opvouwen zodat het niet opstapelt.. 😉 en die wasparfum ga ik proberen! Lijkt me heerlijk!

  • Bedankt voor de tip van het wasen/ drogen. Strijken doe ik niet maar wat ook helpt is het even in de wasdroger en het daarna ophangen. Zo krijg je meestal alles kreukvrij in de kast.

 • Henk Meinderts zei

  Mijn dochter heeft een vriend en is daar vaak en dan heb ik het een stuk makkelijker want alleen word het niet zo vuil. Ik heb COPD3 dus ik doe alles heel rustig omdat het erg zwaar voor mij is. Toilet doe ik bijna dagelijks met WC eend en dan ff de borstel er door. Douche maak ik gelijk droog ivm kalk aanslag. Ik heb wel zo,n magnetische waterontharder maar toch veel kalkaanslag. Stofzuigen dagelijks ivm de katten die het grit door het hele huis lopen en ik heb een stookreiniger voor mijn plavuizen die ik 1 tot 2 keer per week gebruik. En tussendoor klooi ik wat aan in mijn eigen tempo want met mijn longen is alles erg zwaar maar gelukkig ben ik afgekeurd en heb de tijd hahahaha

 • Brenda mauritsz zei

  Wat een herkenbaar verhaal 🙂 hier ook mama van 3… een hondje in huis en een minivarkentje erbij….dolle boel in huis dus 😉

  Dweilen/stofzuigen dat is een ding ja… daar lijkt geen einde aan te komen vaak… fijnndeze handige tips hier…. en natuurlijk gaannwe duimen voor een handige hulp in huis ♡

  • Simone Kerkhoven zei

   Heel herkenbaar allemaal en goede tips. Ik gebruik ook veel van je tips zelf. Ik heb ook kleine kinderen en een hond. Stofzuigen en dweilen is niet mijn ding, Maja, het moet wel. Een irobot in huis zou heel fijn zijn.

 • Mariet zei

  Ik gebruik een deel van je tips: schoenen uit in huis, aanrecht altijd leeg. Ik probeer te delegeren, dat gaat moeizaam (kinderen zijn 4 en 8) maar alle beetjes helpen. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

 • 6 dagen geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

 • 7 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

 • 3 maanden geleden
 • 1 minuut lezen