Waar ben je naar opzoek?

6 tips het leukste duurzame speelgoed voor kinderen

4 minuten lezen East Side Mommy East Side Mommy
6 tips het leukste duurzame speelgoed voor kinderen

Het is helemaal van nu, duurzaamheid en recycling. En terecht al zeg ik het zelf. Want wat is er nou mooier dan verantwoordelijke en duurzaam speelgoed gemaakt van natuurlijk gerecycled materiaal? Ik ben voor. Als ik zie hoeveel speelgoed Lauren krijgt en wat hier in huis ligt (ik wil niet ondankbaar klinken) dan is het zoveel plastic, waarvan ik weet dat sommige producten echt niet gerecycled zijn. In deze blog tips voor het leukste duurzame speelgoed voor kinderen.

In dit blog vind je tips voor binnen- en buitenspeelgoed voor jongere kinderen. 7 tips voor buitenspeelgoed voor binnen.

Het leukste duurzame speelgoed

Ik ben eens op onderzoek gegaan en ik stond vol verbazing te kijken hoeveel er op de markt te verkrijgen is aan duurzaam speelgoed, naast het welbekende natuurlijk materiaal hout. Het is dichterbij dan je denkt te verkrijgen. Webshops zoals I love speelgoed en bol.com kan je dit speelgoed al vinden, maar er zijn tientallen webshops die deze producten ook verkopen.

Lente en zomer 2020 trends voor kinderen

Nu het einde van het winter seizoen nadert, ga ik me weer meer concentreren op de volgende seizoenen. De lente en de zomer. Ik hou er van. Deze seizoenen vind ik zelf persoonlijk fantastisch. Ik kan niet wachten tot het…

  • East Side Mommy

Tip 1: Quut

Ik kende dit merk al van de ontzettende leuke bad en douche speeltjes. Quut levert producten conform de Europese veiligheidsnormen. Het is BPA-, FTAlaten- en latexvrij en natuurlijk 100% recyclebaar. 

Deze blije puzzel van kwallen is ideaal om te gebruiken in bad en douche. Het blijft plakken en je kunt er een heel verhaal bij verzinnen. De kwallen blijven drijven en sommige tentakels van de kwallen die passen in elkaar. Welke dat zijn. Dat mag je zelf ontdekken in het warme water. Er zijn verschillende varianten van deze puzzels zoals haaien en walvissen.

Ze hebben ook heel erg leuk buitenspeelgoed!

Duurzaam buitenspeelgoed QUUT

Tip 2: Dantoy Bioplastic

Suikerriet, nooit geweten dat je daar speelgoed mee kan maken. De lijn van BIO-producten van het merk Dantoy zijn gemaakt van maar liefst 90% suikerriet. Het speelgoed is 100% recyclebaar. Deze productie vermindert de uitstoot van koolstof. Het suikerriet wordt bovendien verbouwd op gecontroleerde, pesticidevrije plantages in Midden- en Zuid-Brazilië. De BIO-geschenkdozen voor de kleine sets zijn gemaakt van gerecycled karton. 

Kijk! Deze leuke truck en Dantoy eetservies Bio-plastic. Het is degelijk en stevig materiaal en erg handig om schoon te maken. Daar houden wij ouders van.

Tip 3: Waytoplay

De waytoplay snelweg is gemaakt van duurzaam rubber en geweldig speelgoed dat de verbeeldingswereld van kinderen stimuleert. Aan de slag en bouw je eigen weg voor je andere favoriete speelgoed en al je autootjes. De flexibele autobaan is leuk om binnen en buiten mee te spelen en kan op bijna iedere ondergrond gelegd worden. Hij is gemakkelijk schoon te maken, dus ook prima mee te nemen in de zandbak of waar dan ook. Daarnaast is het makkelijk uit te breiden met extra elementen voor nog meer speelplezier

Tip 4: Biobuddi

BiOBUDDi is vriendelijk speelgoed voor het milieu. Zowel het gebruik van de producten als de recyclingfase is milieuvriendelijk. Het speelgoed van BiOBUDDi wordt gemaakt van het niet-bruikbare deel van de suikerrietplant. BiOBUDDi maakt bouwstenen voor kinderen vanaf 2 jaar. Deze bouwstenen passen ook op allerlei andere merken die bouwstenen produceren. Zo kun jij je collectie aanvullen met milieuvriendelijke bouwstenen. Er zijn verschillende producten voor alle leeftijden. De helikopter van juf Roos, letters leren kennen. Het speelgoed van Biobuddi zorgt altijd voor een educatief karakter

BiOBUDDi zorgt ervoor dat hun producten een educatief karakter bevatten. En daar voldoet dit product zeker aan.

Tip 5: Hevea

Dit verantwoorde speelgoed is vrolijk en duurzaam. Het speelgoed is gemaakt van natuurrubber zonder FTHlaten, PVC, BPA, plastic of petroleum. 

Eén van de bekendste producten van Hevea zijn de spenen. De speen is van natuurrubber gemaakt. Een prettig idee al zeg ik het zelf. De bijtringen van Hevea komen ook in opmars. Het is licht van gewicht en goed vast te pakken voor jouw kind. Het bevat geen naden waar bacteriën in kunnen komen. De bijtringen zijn in diverse varianten te verkrijgen.

Tip 6: Plantoys

Al meer dan 30 jaar werkt PlanToys aan het ontwikkelen van haar producten om een positieve bijdrage te leveren aan onze planeet. De producten worden gemaakt van rubberbomen die geen latex meer produceren. Ze laten de bomen zuiver door drie jaar voordat de boom gekapt wordt de bomen geen kunstmest meer te geven. De lijm die wordt gebruikt is formaldehyde-vrij.

Ook bij dit merk zijn er veel producten te verkrijgen voor verschillende leeftijden. Stimulerende blokken met stofjes en rubber en natuurlijk wat elk kind geweldig vind. Bouwen! Rollenspellen spelen ze ook goed op in, zo is er een tandartsset, kappersset en zelfs een dierenartsset.

De keuze is reuze

Had jij dit verwacht? Zoveel keuze. Ik sta er sowieso voor open. Ik ben gek op houten speelgoed, maar nu ik weet dat er nog veel meer mogelijkheden zijn word ik wel enthousiast en ga je toch andere cadeautjes bedenken voor verjaardagen, sinterklaas of kerst.

Hoe denk jij er over? Of vind je het allemaal wel prima? Graag hoor ik van je.

Deze blog bevat affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

East Side Mommy

Hi! Ik ben Esther. Samen met mijn vriend Remco hebben we een prachtige dochter; Lauren. Bloggen is nog nooit zo populair geweest. Ik vind het prettig om alles te kunnen delen met een publiek en een ontzettende leuke band op te bouwen met mensen die houden van dezelfde interesses als ik. Ik zou mezelf omschrijven als spontaan, eerlijk, creatief en grappig.

Buiten moeder om ben ik een drukke creatieve duizendpoot met een dikke liefde voor fashion en interieur. Ik volg de trends en ontwikkelingen dan ook op de voet en vind het erg leuk om dit met jullie te mogen delen.
Naast mijn persoonlijke blog East Side Mommy, kan je mij ook volgen op Instagram en Facebook. Ik deel mijn ervaringen als moeder, en meer graag met jou. Veel leesplezier! Haal het beste uit elk moment, maak er een stralende dag van en geniet!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen