Waar ben je naar opzoek?

7 Tips buitenspeelgoed voor binnen

6 minuten lezen Cindy Waagmeester Cindy Waagmeester
7 Tips buitenspeelgoed voor binnen

Nu we veel samen zijn en thuis zitten merk ik dat Arya best snel verveeld raakt. Met het mooie weer van de afgelopen dagen en die mooie dagen wat in het vooruitzicht ligt, ben ik gaan kijken wat haar interesses zijn en hoe ik die kan vervullen met speelgoed. Maar moet ik nou extra speelgoed kopen voor buiten of voldoet binnenspeelgoed voor buiten ook? Hoe houd ik de kosten zo laag mogelijk? Ik zocht het voor je uit en waar ik achter kwam: buitenspeelgoed voor binnen kan prima. En dat kun je dan ook weer buiten gebruiken.

Online shoppen buitenspeelgoed

Dat we in deze tijd veel online kopen is logisch. Het is ook totaal niet nodig om naar een winkel toe te gaan. Op onder andere bol.com en hema.nl kun je je lol op. Maar moet je nu ook extra speelgoed voor buiten kopen? Nope! Het speelgoed waar je kind normaal binnen mee speelt, kun je ook prima naar buiten halen. En andersom! Ik geef je een paar tips als je niet weet waar je moet beginnen.

6 tips het leukste duurzame speelgoed voor kinderen

Het is helemaal van nu, duurzaamheid en recycling. En terecht al zeg ik het zelf. Want wat is er nou mooier dan verantwoordelijke en duurzaam speelgoed gemaakt van natuurlijk gerecycled materiaal? Ik ben voor. Als ik zie hoeveel speelgoed Lauren…

 • East Side Mommy

Tips buitenspeelgoed voor binnen en andersom

In deze blog ook tips voor houten buitenspeelgoed. Dit houten buitenspeelgoed kun je ook voor binnen gebruiken!

Tip 1: schuimrubber speelmat

Schuimrubberen speeltegels die je in elkaar kunt klikken zijn ideaal zowel binnen als buiten. Je krijgt ze in verschillende soorten, maten, uitvoeringen en kleuren. Ik heb deze voor Arya gekocht toen ze begon met buikschuiven. Dit was vorig jaar in de zomermaanden en op de laminaatvloer bleef ze met haar blote lichaampje plakken. Sinds ze kruipt gebruiken we het binnen niet meer.

Nu ze nog kruipt maar begint met stappen leg ik het buiten voor haar neer zodat ze niet op de koude tegels zit. Ik kan zo ook haar speelplekje goed aangeven. En het ziet er ook heel gezellig uit met die kleurtjes.

Speelmatten voor binnen en buiten

Puzzelmat foam 86-delig

Een zachte speelmat waar je ook mee kan bouwen.

Bekijk product

Leermat XXL foam

Engelstalige leermat FOAM voor peuters.

Bekijk product

Zwart/wit speelmat

20-delige zwart/wit speelmat.

Bekijk product

Speelkleed stad en verkeer

Speelkleed zowel binnen als buiten te gebruiken.

Bekijk product

Tip 2: Zandbakschelp

Je kent ze wel: de zandbakschelp. Ik ken niemand met kinderen die hem niet heeft. En ook wij hebben hem laatst besteld op bol.com. Je kunt één helft vullen met water zodat je kleine kan poedelen en de andere helft met zand. Zodat je een lekkere modderpoel krijgt haha. 

Maar ballenbakballen doen het ook heel goed hoor. En is het geen weer om buiten te spelen. Het is zo licht, je zet hem zo binnen neer. 

Tip 3: Ballenbakballen

Ballenbakballen; deze zijn ook echt een aanrader! Ja, je hebt je huis regelmatig vol liggen met 100 ballen (of meer als je grotere verpakkingen zoekt). Maar ze zijn zo veelzijdig te gebruiken:

 • Je ze kunt ze gewoon in de verpakking laten zitten waar ze in komen, en je kleine er lekker in laten graaien.
 • Blaas een klein babyzwembadje op en doet de ballen hier in. 
 • Doe in plaats van zand, de ballen in de zandbak.
 • Verstopspelletjes met ballen. Leg 1 of 2 ballen onder een bakje of pot en laat er 1 of 2 leeg en laat je kleine raden waar de balletjes liggen.

Babyzwembadjes

Babyzwembad Paddenstoel

Voorzien van een zonnedakje.

Bekijk product

Babyzwembad Sunset Glow

Eenvoudig en snel op te zetten.

Bekijk product

Speelzwembad Vis

Zwemparadijs voor kleine kids.

Bekijk product

Speelzwembad kasteel

Kasteel speelpark met water.

Bekijk product

Tip 4: speelkeuken

De speelkeuken: ook weer zo’n topper die je in vrijwel elk huishouden met kind(eren) vind. Heel leuk om de fantasie van je kleine de vrije loop te laten. Of om je een spiegel voor te houden. Ze doen vaak na wat ze mama of papa zijn doen in de grote keuken. Grappig om te zien hoe ze jouw manieren nadoen. 

Tegenwoordig heb je ook buitenkeukens voor kinderen. Ik weet niet of die net zo licht zijn als de keukentjes voor binnen, maar wij zetten hem bij goed weer gewoon lekker buiten. Misschien kan dit andersom ook met een buitenkeuken, naar binnen zetten als het slecht weer is. De rest van de straat kan bij ons in ieder geval meegenieten van de muzikale potten en pannen ballade van Arya.

Tip 5: lakens en kussens

Tenten en hutten bouwen binnen is één groot feest. Alle kussens gaan de grond op, er worden lakens uitgehaald en stoelen en tafels worden gebruikt als tentstok. Lekker weer? Gebruik je tuinmeubilair en kussens. En de lakens die je binnen gebruikt kunnen ook gewoon naar buiten. Leg de favoriete knuffels van je kind in de zelfgebouwde tent en doe een theekransje of picknick. Of laat je kleine lekker zelf spelen met zijn knuffels. 

Tip 6: kruiptunnels

Jep, ook deze dingen kunnen makkelijk naar buiten. Of ze nu van plastic, stof of hout zijn. Heb je buiten meer plek dan binnen? Dan kun je misschien een leuk parcours voor je kleine maken met de kruiptunnel erbij. 

Kruiptunnels zijn volgens mij zowel voor jonge kindjes (zodra ze kunnen kruipen natuurlijk) als voor ouders kindjes heel erg leuk. Een aankoop die je dus niet voor maar eventjes doet.

Tip 7: speeltoestel

Meestal zet je speeltoestellen buiten omdat daar gewoonweg meer plek is. Maar de kleine versies kun je makkelijk eens binnen zetten als je kleine schreeuwend naar buiten wijst terwijl het pijpenstelen regent. Dit geldt ook voor de zand/watertafels. Als zou ik ze zelf dan misschien niet met zand vullen. Extra tip haha.

Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Cindy Waagmeester

Ik ben mama van Arya, opgegroeid in Limburg maar geboren in Flevoland. Gewoond in Amerika voor mijn studie en in Nürnberg voor mijn werk op het hoofdkantoor van Adidas. MTRO en International Business gestudeerd. Mijn vriend leren kennen, snel gaan samenwonen en helaas in twee jaar tijd wees geworden omdat ik mijn beide ouders heb verloren. Mijn dochter is geboren en vernoemd naar mijn moeder.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen