Waar ben je naar opzoek?

Hebben de kinderen een dagje vrij, vakantie of ben je op zoek naar een leuk uitje voor in het weekend? Leuke dingen doen hoeft niet duur te zijn. Het kan zelfs helemaal gratis! Een uitstapje naar een pretpark kan ook flink in de papieren lopen. Love2BeMama heeft per provincie een lijst gemaakt met de leukste gratis uitstapjes voor het gezin. En het mooist van al deze leuke activiteiten is dat ze helemaal NIETS kosten! In dit blog vind je de gratis uitjes in Utrecht. We wensen jullie alvast veel plezier! Enne…laten jullie ons weten hoe het was?

Heb jij een leuk GRATIS uitje wat ook in deze lijst past? Mail ons!
Vermeld er wel even duidelijk bij voor welke provincie dit uitje is.

Gratis uitjes in Utrecht

Utrecht is één van de meest aantrekkelijke steden van Nederland. Utrecht is een overzichtelijke stad met gevarieerde voorzieningen, voor ieder wat wils. In Utrecht kun je leuk winkelen, lekker eten en drinken en genieten van de grachten. Ook voor kinderen is er genoeg te doen in Utrecht. Niet alleen in de stad maar ook in de provincie Utrecht. In dit overzicht alle gratis uitjes in Utrecht én de leukste low budget uitjes van Utrecht.

Gratis uitjes in Utrecht

Stadsboerderij Griftsteede (Utrecht)

Het overzicht gratis uitjes in Utrecht starten we met een leuke kinderboerderij. Midden in de drukke stad Utrecht is een kinderboerderij, waar je gratis naartoe kan met je kids. Misschien is er wel een dierverzorger aanwezig en kun je meehelpen met het voeren van de dieren. Knuffel en aai je favoriete boerderijdieren. Ook erg leuk voor kinderfeestjes.

Fort Vechten (Utrecht)

In Bunnik staat een groot fort die je gratis kunt bekijken. Het is bijna helemaal intact gebleven. Er zit momenteel ook een Waterliniemuseum in. Beklim de Romeinse toren en geef je kinderen een stukje geschiedenis mee.

Vanaf het fort kun je ook het Kids Klompenpad Slagmaatpad wandelen. Twee leuke gratis uitjes in Utrecht op één locatie.

Wilhelminapark (Utrecht)

Dit is het bekendste park van Utrecht. Er staan meer dan 100 boomsoorten en is door de bijzondere begroeiing een romantisch park te noemen. Er zijn picknicktafels en kleden aanwezig, zodat je zomers gezellig met je kids kan genieten in het zonnetje. Ook is er een grote fontein in het midden van het park en is er een speeltuin.

Verkeerstuin (Amersfoort)

Kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen op woensdag en op zondagmiddag lekker spelen bij Verkeerstuin Amersfoort. Er zijn skelters waarmee ze over een parcours kunnen rijden. De Verkeerstuin is overdekt. Als het mooi weer is kunnen ze ook buiten een rondje rijden. De Verkeerstuin Amersfoort is ook erg leuk om een kinderfeestje te vieren.

Verkeerstuin in Amersfoort

Hoge Woerd de Meern (de Meern)

Museum Hoge Woerd de Meern is een museum in een Fort. Je duikt 3000 jaar terug in de geschiedenis. Bewonder hier het 2000 jaar oude Romeinse Schip met zijn complete inventaris. Je kan ook de muren van het imposante Fort beklimmen. Dit unieke en interactieve museum is leuk voor jonge en oudere kinderen. Ook voor pubers! De toegang is gratis én je kan er ook nog je kinderfeestje organiseren.

Intratuin Leidsche Rijn

In de lijst gratis uitjes in Utrecht: de Intratuin! Bij Intratuin Leidsche Rijn kun je niet alleen mooie planten kopen. Voor kinderen is het hier ook heel leuk. Er is buiten een springkussen en binnen een cafe met indoor speeltuintje. Ook zijn er genoeg dieren te bekijken: vissen, konijnen, vogels en cavia’s. Nieuwe planten nodig? Combineer het dan met een leuk gratis uitje bij de Intratuin.

Kruideniersmuseum (Utrecht)

Verscholen maar middenin het centrum van Utrecht, ligt het Kruideniersmuseum. Het museum bestaat uit een winkel en tentoonstellingsruimte. De winkel is sfeervol ingericht en biedt een grote verscheidenheid aan koopwaar. Super leuk om weer terug te gaan in de tijd als je dit winkeltje bezoekt. Een super leuk gratis uitje in Utrecht!

Trajectum Lumen (Utrecht)

Het leukste uitje in het donker is niet de bioscoop maar… Trajectum Lumen. Ga op ontdekkingstocht in het duister. Langs artistieke uitgelichte locaties in de Utrechtse binnenstad. Je kan zelf een avondwandeling maken of een groepsrondleiding met gids boeken.

Geertje’s Hoeve (Haarzuilens – Utrecht)

Geertje’s Hoeve maakt het boerenleven beleefbaar voor jong en oud. Onze boerderij met geiten en varkens, eigen kaasmakerij, boerderijwinkel en lunchrestaurant maken een bezoek aan de boerderij zeker de moeite waard. Je kan er ook (overdekt) spelen of een boeren mini-golf boeken.

Low budget uitjes in Utrecht

Speeltuin de Pyramide van Austerlitz (Woudenberg)

Een dagje naar ‘de pyramide’ is een feest voor het hele gezin. De Pyramide ligt in een bosrijke omgeving waar je een prachtige wandeling kan maken. De Pyramide van Austerlitz is gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. Je kan de Pyramide beklimmen tegen een kleine vergoeding. Daarna kun je lekker op het terras zitten en kunnen de kinderen spelen in de speeltuin. Deze is compleet ingericht met botsauto’s, draaimolens en een treintje.

Dit uitje past goed onder de gratis uitjes in Utrecht maar we hebben hem onder de ‘low budget uitjes’ gezet. Je ken er zelf voor kiezen of je op het terras gaat zitten en de Pyramide gaat beklimmen of dat je gratis de speeltuin bezoekt.

Overzicht gratis uitjes Nederland

Dit vinden wij de leukste gratis uitjes in Utrecht. Heb jij hier een aanvulling op? Je kan een reactie achterlaten of ons een mailtje sturen! Ben jij op zoek naar een gratis uitje in een andere provincie? Hieronder vind je een lijst met de leukste (gratis) uitjes in Nederland.

Gratis uitjes in Utrecht
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen