Waar ben je naar opzoek?

Gratis uitjes in Overijssel

2 minuten lezen Mariël
Gratis uitjes in Overijssel

gratis uitjes

Hebben de kinderen een dagje vrij, vakantie of ben je op zoek naar een leuk uitje voor in het weekend? Leuke dingen doen hoeft niet duur te zijn. Het kan zelfs helemaal gratis! Een uitstapje naar een pretpark kan ook flink in de papieren lopen. Love2BeMama stelt per provincie een lijst samen met de leukste uitstapjes voor het gezin. En het mooist van al deze leuke activiteiten is dat ze helemaal NIETS kosten! We wensen jullie alvast veel plezier! Enne…laten jullie ons weten hoe het was?

Heb jij een leuk GRATIS uitje wat ook in deze lijst past?
Mail ons! Vermeld er wel even duidelijk bij voor welke provincie dit uitje is.

Als wij het uitje geschikt vinden zetten wij hem erbij.

Gratis uitjes in Overijssel

Nationaal park weerribben wieden
Prachtig natuurpark waar diverse wandel- fiets en vaarroutes zijn uitgezet. Tevens zijn er diverse uitkijktorens en observatiepunten.

Kinderboerderij De Wesseler in Enschede
Ruime kinderboerderij waar veel  verschillende dieren leven: van koe tot varken, van ezels tot schapen en geiten, maar ook een paard, konijnen, cavia’s zijn er te bekijken.

Deze dieren laten zich stuk voor stuk goed knuffelen. Spelenderwijs raken de kinderen hier vertrouwd met de dieren en de natuur. Natuurlijk zijn er ook diverse speeltoestellen. De Kinderboerderij grenst aan het prachtige Wesselerbrinkpark. Naast wandelen kan er ook gefietst en gepicknickt worden.

Museum het wevershuisje in Almelo
Karakteristiek oud huisje waar een permanente expositie te bezichtigen is over alles wat met weven te maken heeft. Er zijn regelmatig demonstraties en het is mogelijk om een gratis rondleiding te krijgen door het museum.

Ter Huurne hollandmarkt  in Buurse
Bij dit winkelcentrum bevindt zich een hele grote speeltuin die gratis toegankelijk is. Een klimtoren, een kabelbaan, waterfietsen, schommels, midgetgolf, elektrische autootjes en nog veel meer. In de weekenden zijn er speciale activiteiten zoals live muziek, dansgroepen en clowns. Tevens zijn er fraaie fietstochten te maken in de prachtige omgeving.

Natuurboederderij de Lindehoeve in Dalfsen
Boerderij met diverse dieren (geiten, cavia’s, bijen, konijnen,schapen, vogels, varkens, ezels en pony’s) die de kinderen mogen aaien en voeren. Tevens is er een zandbak met een speelkasteel en staan er diverse picknick bankjes. Er zijn altijd mensen aanwezig die voorlichting geven over de boerderij, de dieren, de bloemen en de groenten die er verbouwd worden.

Speelbospad in Nijverdal 
Mooie wandelroute over de Sallandse Heuvelrug die door het bos en over de heide gaan. Op diverse punten mogen de kinderen van de paden af om leuke opdrachtjes uit te voeren en dingen te leren over de natuur.

Kinderboerderij Samenzo in Staphorst
Een kinderboerderij met heel speciale dieren, zoals wallaby’s, neusberen en gekko’s. Het wordt gerund door mensen met een beperking en is op zondag gesloten.

Ulebelt in Deventer
Knuffelen met de dieren op de kinderboerderij of spelen op de speelplekken. Er is een lekker terrasje voor de ouders en Ulebelt zorgt naast een kinderboerderij ook een natuur- en milieueducatie.

Aardbeienkwekerij Kalter in IJsselmuiden
Kids kunnen gratis spelen en moeders lekker koffiedrinken. Het leukst is om je eigen doosje aardbeien te plukken in de kas. Er zit een hele leuke winkel bij waar je dan gelijk boodschappen kan doen.

Natuurspeelplaats in Kampen
Naast de kinderboerderij in het stadspark, ligt de natuurspeelplaats in Kampen. Het is een heerlijke plek, waar je ook zelf een picknick kan houden. Voor de kinderboerderij vragen ze wel een bijdrage van €0,20. Er zijn vaak leuke activiteiten te doen.

Bekijk hier alle leuke gratis uitjes in Nederland per provincie.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen