Waar ben je naar opzoek?

Gratis uitjes in Noord Brabant

2 minuten lezen Mariël
Gratis uitjes in Noord Brabant

gratis uitjes

Hebben de kinderen een dagje vrij, vakantie of ben je op zoek naar een leuk uitje voor in het weekend? Leuke dingen doen hoeft niet duur te zijn. Het kan zelfs helemaal gratis! Een uitstapje naar een pretpark kan ook flink in de papieren lopen. Love2BeMama stelt per provincie een lijst samen met de leukste uitstapjes voor het gezin. En het mooist van al deze leuke activiteiten is dat ze helemaal NIETS kosten! We wensen jullie alvast veel plezier! Enne…laten jullie ons weten hoe het was?

Heb jij een leuk GRATIS uitje wat ook in deze lijst past?
Mail ons! Vermeld er wel even duidelijk bij voor welke provincie dit uitje is.

Als wij het uitje geschikt vinden zetten wij hem erbij.

Gratis uitjes in Noord Brabant

Recreatiepark Het genieten in Kaatsheuvel
De speeltuin en waterspeeltuin op dit mooie park zijn gratis toegankelijk.

Nationaal Monument kamp Vught
Kamp Vught was één van de drie concentratiekampen in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig is het kamp te bezoeken voor belangstellenden. Te zien is het bezoekerscentrum, de barak, de wachttorens, de fusilladeplaats, de maquette en het kindergedenkteken. In het bezoekerscentrum zijn diverse exposities te zien, zoals een expositie van persoonlijke verhalen, brieven, dagboeken, voorwerpen van slachtoffers en foto’s. De barak is nagebouwd en laat zien hoe de gevangenen werden gehuisvest.

Speelbos Boeverijen in Breda
In dit bos kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven. Boompje klimmen, hutten bouwen, kliederen met water of zand en nog veel meer. Dieper in het bos vind je het kasteel met gracht en touwbrug en de heksenkring.

Kabouterpad Daantje Den in Breda
1,5 km lange kabouterroute door het Mastbos. Bij de route hoort een boekje met vragen en opdrachten. Dit boekje is te leen bij het infocentrum.

Speelpark de Splinter in Eindhoven
Openlucht speelparadijs met 35 speeltoestellen, basketbalveld, bouwhoek (waar hutten getimmerd mogen worden), kinderboerderij, peuterhoek, computerruimte, piratenschip, zwembad en een imposant speelfort.

Boerentoer in Hilvarenbeek
Fietsroute langs 7 boerderijen waarbij u gewoon achterom mag komen kijken in de stal. Op sommige plekken is er iets te proeven.

Museum de Steenarend in Eindhoven
Museum met een permanente tentoonstelling van mineralen, edelstenen, fossielen en schelpen.

Het aardbeienterras in Rijsbergen
Maak een zelfrondleiding door het bedrijf via een beknopte handleiding en leer alles over de aardbeienteelt. Eventueel kun je tegen een kleine betaling (€ 2.50) zelf aardbeien plukken. Kinderen kunnen dan hun aardbeienknip diploma halen.

Speeltuin ‘t Kwekkeltje in Rosmalen
Voor groot en klein leuk om te spelen! Deze gratis speeltuin is geopend van 1 april tot 1 november en de openingstijden zijn van 10.00-19.00uur. Ook is het leuk om er een kinderfeestje te houden.

Bekijk hier alle leuke gratis uitjes in Nederland per provincie.

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen