Waar ben je naar opzoek?

Gratis uitjes in Limburg

2 minuten lezen Mariël
Gratis uitjes in Limburg

gratis uitjes

Hebben de kinderen een dagje vrij, vakantie of ben je op zoek naar een leuk uitje voor in het weekend? Leuke dingen doen hoeft niet duur te zijn. Het kan zelfs helemaal gratis! Een uitstapje naar een pretpark kan ook flink in de papieren lopen. Love2BeMama stelt per provincie een lijst samen met de leukste uitstapjes voor het gezin. En het mooist van al deze leuke activiteiten is dat ze helemaal NIETS kosten! We wensen jullie alvast veel plezier! Enne…laten jullie ons weten hoe het was?

Heb jij een leuk GRATIS uitje wat ook in deze lijst past?
Mail ons! Vermeld er wel even duidelijk bij voor welke provincie dit uitje is.

Als wij het uitje geschikt vinden zetten wij hem erbij.

Gratis uitjes in Limburg

Biologische boerderij de Heijerhof in Baexem
Biologisch bedrijf die vrijblijvend is te bezoeken. Maak kennis met de dieren, maak een wandeling in het natuurgebied Exaten en het eigen klimaatbos van de Heijerhof. Mijmeren aan de oever van de Haelensche beek of fietsend het Leudal ontdekken. Het kan allemaal vanuit de boerderij.

Kinderboerderij Ophovenerhof in Sittard
Kinderboerderij met schapen, geiten, ezels, kippen, konijnen en cavia’s. Tevens is er een boomgaard die je kunt bekijken, zomers groeien er diverse soorten fruit zoals: appels, peren, kersen en pruimen. Ook is er een imkerij die je kunt bekijken en in het winkeltje kun je verse honing en andere imkerij producten kopen. Op het terras is het heerlijk vertoeven en genieten van echte Limburgse vlaai.

Amerikaanse begraafplaats in Margraten
Eén van de grootste begraafplaatsen ter wereld. Niet minder dan 8301 Amerikaanse bevrijders liggen er begraven. Indrukwekkend dagje uit, tevens educatief!

De Rozenhof in Lottum
Prachtige rozentuin waar je de mooiste en grootste rozen kunt bewonderen. Tevens is er een rozenkenniscentrum.

Recreatiegebied Mookerplas in Mook en Middelaar   
Mookerplas biedt vele mogelijkheden voor watersporters: kanoën, roeien, zeilen, waterfietsen of surfen.  Met (kleine)kinderen kun je zwemmen bij “De Grote Siep”, het gezellige zandstrand met vele speelvoorzieningen.

Landbouwwerktuigen Museum Molen Prins Bernhard in Melick
Informatief museum met daarin een goed onderhouden collectie van landbouwwerktuigen uit de periode 1900 – 1950.

Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert
In en om het Natuurcentrum is van alles te doen. Er is een bijenhal waar je alles kunt leren over de honingbij. Daarnaast zijn er vele echte opgezette dieren die de kinderen ook mogen aaien. Tevens is er De insectentuin; een educatieve buitenruimte, waar je kennismaakt met de wereld van de insecten. Verder is er een kinderboerderij en zijn er diverse mooie wandelroutes.

Speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst 

De speeltuin is in de natuur en heeft meer dan 40 mooie en veilige speeltoestellen. Mart en Maria Roeffen hebben een huis met een lap grond. Hierop plaatste vader en opa Mart speeltoestellen en er liep ook vee rond. Dit was het begin toen het in 1974 werd opgericht. Dankzij alle vrijwillig zijn de toiletten, parkeerplaatsen en is de toegang zijn gratis.

Domein Pietersheim in Lanaken (België)
Vlak over de grens, in het Belgische Lanaken, ligt het Domein Pietersheim. Er is een speeltuin en een kinderboerderij. Naast gratis entree, kun je er ook gratis parkeren. Met gemak breng je er een halve dag door. Tip: het kabouterpad, die begint in de speeltuin is echt heel leuk voor de kleintjes en prima te doen met buggy of kinderwagen.

Bekijk hier alle leuke gratis uitjes in Nederland per provincie.

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen