Waar ben je naar opzoek?

Gratis uitjes in Zuid Holland

3 minuten lezen Mariël
Gratis uitjes in Zuid Holland

gratis uitjes

Hebben de kinderen een dagje vrij, vakantie of ben je op zoek naar een leuk uitje voor in het weekend? Leuke dingen doen hoeft niet duur te zijn. Het kan zelfs helemaal gratis! Een uitstapje naar een pretpark kan ook flink in de papieren lopen. Love2BeMama stelt per provincie een lijst samen met de leukste uitstapjes voor het gezin. En het mooist van al deze leuke activiteiten is dat ze helemaal NIETS kosten! We wensen jullie alvast veel plezier! Enne…laten jullie ons weten hoe het was?

Heb jij een leuk GRATIS uitje wat ook in deze lijst past?
Mail ons! Vermeld er wel even duidelijk bij voor welke provincie dit uitje is.

Als wij het uitje geschikt vinden zetten wij hem erbij.

Gratis uitjes in Zuid Holland

Bezoekerscentrum de Veenweiden in Alphen aan den Rijn
Een centrum om samen met de kinderen alles te ontdekken over het veenweiden gebied. Een vaste en een wisselexpositie met vele interactieve elementen. Tevens zijn er diverse wandel- fiets- en vaarroutes.

Geitenboerderij de Mèkkerstee in Ouddorp
Zorgboerderij met maar liefst 300 geiten en nog meer dieren, zoals kippen, cavia’s, paarden en een varken. Er is een kaas- en ijsmakerij en je kunt kijken hoe de diverse producten worden gemaakt. In de winkel zijn de producten ook te koop. In de gezellige lunchroom kun je zelfgemaakte appeltaart met slagroom en pannenkoeken eten. Voor de kinderen is er ook een speeltuin.

Speel- en dierenpark de Oude Zustertuin in Bodegraven
Voormalige kloostertuin met diverse schapenrassen, konijnen, cavia’s,  tamme ratten, gerbils en chinchilla’s, pluimvee en een volière met tropische vogels. Voor de kleintjes is er een kleuterspeeltuin. Voor de wat oudere jeugd is er een in de schorsbak met klimtorens. Tevens is er een sport- en voetbalveld waar je gebruik van mag maken.

Kinderboerderij Agathahoeve in Oostvoorne
Leuke kinderboerderij die op orde wordt gehouden door mensen met een verstandelijke beperking.

Landgoed De Kleine Duiker in Barendrecht
Het landgoed De Kleine Duiker heeft de vorm van een levend landbouwmuseum met daarbij een kinderboerderij. Door de boerderij, zoals men die vijftig jaar geleden op het eiland IJsselmonde aantrof, in vol bedrijf te laten werken, krijgt men een goed beeld van de vroegere bedrijvigheid.

De Speelakker in Noordwijkerhout
Prachtige (water)speeltuin voor kinderen met en zonder handicap. Survivalachtige speelactiviteiten, klimmen, glijden, varen en spelen met zand en water. Er is ruimte om te picknicken. In de omgeving kun je naar de kinderboerderij en maneges.

Het Havenmuseum in Rotterdam
Neem een kijkje aan boord van diverse schepen, bekijk de enorme hijskranen en ga een stukje varen met stoomslepers. Bekijk hoe de echte zeemannen hard aan het werk zijn.  Tijdens de vakanties is er altijd iets leuks te doen.

Radio Museum in Rotterdam
Honderd jaar geschiedenis van de radio met o.a. nostalgische producten zoals de eerste televisies, videorecorders en videocamera´s. Ook oude TV uitzendingen en de eerste Personal Computer zijn er te zien.

Speeltuin Fort Drakensteijn in Schiedam
Spannende klim- en klauter toestellen die deels ook voor rolstoelen toegankelijk zijn. Daarnaast natuurlijk veel glijden, draaien en schommelen. Er is een water- en zandspeelplaats en een kinderboerderij. Picknicken kan aan de diverse picknick tafels.

Speelbos De Balij in Zoetermeer
Speelbos De Balij, met kasteel, slotgracht en houten stadsmuren, staat helemaal in het teken van de ridders van Balije. Tevens is er een Kinderboerderij, Dierenvriendjespad, Laarzenpad, een natuurbos met open plekken waar galloway runderen grazen, een moerasbos met een 60 meter lange loopvlonder zodat je bijna wel maar toch nét niet in het moeras loopt, wandel- en fietspaden.

Bekijk hier alle leuke gratis uitjes in Nederland per provincie.

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen