Waar ben je naar opzoek?

Getest: zelfbruiner maken

1 minuut lezen Michelle
Getest: zelfbruiner maken

Zoals ik al eerder liet weten in een van mijn blogs, maak ik graag zelf beautyproducten. Ik doe dit vaak als ik een bepaald product écht nodig hebt, maar alle winkels al gesloten zijn.  Laatst had ik – door zo’n moment – weer wat nieuws ontdekt, namelijk hoe je zelf zelfbruiner kunt maken.

Toen ik laatst een feestje had, wilde ik graag een kort jurkje aan. Helaas hadden mijn benen nog een glimpje zon opgevangen en was mijn zelfbruiner op. Ik ben  daarom op internet op zoek gegaan naar een makkelijk en snel ‘recept’ voor zelfbruiner. Ik stuitte op een DIY waarbij je zelfbruiner kunt maken met enkel een doosje bronzingpowder en wat lotion.

Resultaat
Ik ben erg te spreken over deze zelfgemaakte bruiningscrème. Omdat je huid direct bruin wordt – in tegenstelling tot reguliere zelfbruiners – kun je het egaal aanbrengen. Je ziet waar je het smeert en alle streepjes kun je gelijk wegwerken. Het resultaat vond ik  ronduit verrassend. Ik had eigenlijk verwacht dat het een oranje en gevlekte huid zou opleveren, maar het ziet er heel natuurlijk uit! Mijn huid is egaal gekleurd, zonder vlekken. Helaas is de zelfbruiner niet waterproof. Het is dus niet aan te raden voor als je een naar het strand of zwembad gaat. Het voordeel daarvan is dat je het ’s avonds gewoon weer kunt afspoelen. Het goedje geeft trouwens ook een beetje af. Niet aantrekken met een wit jurkje dus.

Zelfgemaakte zelfbruiner

Wil je het zelf uitproberen? Dan lees je hieronder de benodigdheden en instructies. Succes!

Benodigdheden:
Bodylotion of zonnebrandcrème
Bronzingpowder2
Mesje
Schaaltje of potje

Hoe?
Schaaf wat poeder uit het doosje en doe er een paar druppels zonnebrandcrème of bodylotion bij. Meng het goedje en test de kleur uit op je pols. Als de kleur te licht is, voeg je nog wat bronzingpowder toe. Indien de kleur te donker is, doe je er nog wat zonnebrandcrème of bodylotion bij. Als je de juiste kleur hebt gecreëerd, kun je beginnen met smeren.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Nieuwsflits

Onderzocht: dochters kosten veel meer geld dan zonen

  • 2 uur geleden
  • 1 minuut lezen
Relatie & Seks

Ik ben een moeder en ik masturbeer…

  • 6 uur geleden
  • 4 minuten lezen
Geldzaken

Tips kinderen om leren gaan met geld

  • 1 dag geleden
  • 2 minuten lezen