Waar ben je naar opzoek?

Zoals ik al eerder liet weten in een van mijn blogs, maak ik graag zelf beautyproducten. Ik doe dit vaak als ik een bepaald product écht nodig hebt, maar alle winkels al gesloten zijn.  Laatst had ik – door zo’n moment – weer wat nieuws ontdekt, namelijk hoe je zelf zelfbruiner kunt maken. Wil jij ook zelfbruiner maken? Lees dan dit blog. Het is echt heel simpel!

Zelf zelfbruiner maken

Toen ik laatst een feestje had, wilde ik graag een kort jurkje aan. Helaas hadden mijn benen nog geen glimpje zon opgevangen en was mijn zelfbruiner op. Ik ben daarom op internet op zoek gegaan naar een makkelijk en snel ‘recept’ voor zelfbruiner maken. Ik stuitte op een DIY waarbij je zelfbruiner kunt maken met enkel een doosje bronzingpowder en wat lotion. Met de zomer in aantocht is het fijn om alvast een klein beetje kleur op je benen te hebben.

Nu is je eigen zelfbruiner maken niet alleen makkelijk maar ook nog eens veel beter voor je huid. Er zit namelijk niet zoveel troep in.

Resultaat zelfbruiner maken

Ik ben erg te spreken over deze zelfgemaakte zelfbruiner. Omdat je huid direct bruin wordt – in tegenstelling tot reguliere zelfbruiners – kun je het egaal aanbrengen. Je ziet waar je het smeert en alle streepjes kun je gelijk wegwerken. Het resultaat vond ik ronduit verrassend. Ik had eigenlijk verwacht dat het een oranje en gevlekte huid zou opleveren, maar het ziet er heel natuurlijk uit! Mijn huid is egaal gekleurd, zonder vlekken.

Helaas is de zelfbruiner niet waterproof. Het is dus niet aan te raden voor als je een naar het strand of zwembad gaat. Het voordeel daarvan is dat je het ’s avonds gewoon weer kunt afspoelen. Het goedje geeft trouwens ook een beetje af. Niet aantrekken met een wit jurkje dus.

Zelfgemaakte zelfbruiner

Je kan heel veel beautyproducten zelf maken. Is niet alleen veel beter voor jezelf en het milieu maar ook heel leuk. Wil je het zelf uitproberen om zelfbruiner te maken? Dan lees je hieronder de benodigdheden en instructies. Succes!

Wat heb je nodig?

  • Bodylotion of zonnebrandcrème
  • Bronzingpowder
  • Mesje
  • Schaaltje of potje

Hoe maak je het?

Zelfbruiner maken? Zo doe je dat! Schaaf wat poeder uit het doosje en doe er een paar druppels zonnebrandcrème of bodylotion bij. Meng het goedje en test de kleur uit op je pols. Als de kleur te licht is, voeg je nog wat bronzingpowder toe. Indien de kleur te donker is, doe je er nog wat zonnebrandcrème of bodylotion bij. Als je de juiste kleur hebt gecreëerd, kun je beginnen met smeren

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen