Waar ben je naar opzoek?

Het is zomer en het is warm. Soms te warm om wat te doen en als de temperatuur boven de 30 graden komt hangen mijn kinderen het liefst op de bank. Ik zocht 5 activiteiten op die heerlijk zijn om te doen met warm weer. Met deze activiteiten krijg je ze weer van de bank af. Op Pinterest vind je ook heel veel zomerse activiteiten met water. Veel waterplezier!

Plan je zomerse activiteiten met water

Maak een planbord met de zomerse activiteiten met water. Laat je kinderen elke dag een zakje kiezen. Wat zullen we vandaag gaan doen? Dit is vooral leuk wanneer het zomervakantie is. Zo heb je elke dag een leuke zomerse activiteit. En met veel buitenspelen voorkom je ook nog eens bijziendheid bij kinderen.

Let op: Spelen je kinderen in de zomer vaak en graag met de tuinslang? Pas dan wel op voor heet water water uit kan komen.

Planbord zomerse activiteiten met kinderen

Zomerse activiteit met water: maak een ‘Kids Wash’

Dit is echt een leuke zomerse activiteit met water. Vraag handige papa of opa om een wasstraat voor de kids te maken. Je hebt PVC buizen nodig, een tuinslang en water.

DIY Kiddie Car Wash

Je kan ook voor de voertuigen van de kinderen (fietsen, skelters en tractors) een leuke Car Wash maken. Deze hier is toch enig? Hoe je hem maakt vind je op deze website.

Beschilder de straat met water

Het is warm en de straat is droog. Met wat bekers water en een ‘straatkwast’ (sponsjes op een stokje) kunnen de kinderen de mooiste kunstwerken op straat maken. Als je hier nog stoepkrijt aan toevoegt dan wordt het helemaal leuk.

Glijden op een glijbaan met scheerschuim

Een zomerse activiteit met water waar ze lekker vies van worden. Maar dat maakt niks uit want daarna zet je ze onder de tuinsproeier. Als je een buitenglijbaan hebt heb je alleen nog scheerschuim nodig.

7x Bewezen dat buitenspelen goed is voor kinderen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: buitenspelen is hartstikke gezond. We hebben er al veel blogs over geschreven (en er zullen vast nog meer volgen). En daarom dit leuke lijstje: 7x waarom buitenspelen goed is voor je kind(eren)! Bewezen…

  • Marian Alons

Buiten afwassen

Kinderen zijn dol op water en schuim. Deze past dus ook goed bij een zomerse activiteit met water. Die van mij zien regelmatig hun kans om met afwasborstel, water en afwasmiddel aan de slag te gaan. Meestal ben ik daar niet zo blij mee omdat de hele keuken dan onder het sop en water zit. Nu het mooi weer is mogen ze buiten aan de slag.

Spelen met super ijsblokken

Verkoeling zoeken met super ijsblokken. Lekker koud en kinderen kunnen creatief zijn in hun spel. In ijsblokken kun je ook nog eens speelgoed ‘verstoppen’. Laat kinderen het speelgoed eruit hakken of boren met kindergereedschap. Leuk voor kleinere kinderen.

Bekertjes water doorgeven: wedstrijdje!

Ga in een treintje achter elkaar zitten en geef zo snel mogelijk, zonder knoeien, een bekertje water door naar achteren. Dat is nog best lastig en je kunt er ook nat van worden! Wie houdt het het langste droog?

Water pistool painting

Schilderen met waterpistolen is een leuke schildertechniek voor buiten voor kinderen. Deze kunstactiviteit is perfect voor de zomer en geschikt voor kleuters vanaf.

Wedstrijdje vul je emmer

Twee emmertjes, een emmer met water en twee sponsjes. Vul de spons, ren naar het emmertje en knijp hem uit. Wie heeft het snelst het emmertje vol?

Waterpistolen spelletjes

Waterpistoolgames zijn de perfecte manier om de hitte te verslaan en als zomerse activiteit met water. Zomerplezier in de buitenlucht wordt niet veel eenvoudiger dan dit. Het enige wat je nodig hebt is water plus je keuze uit waterpistolen of Nerf Super Soakers. De Zombie Strike-blasters kunnen tot 9 meter hoog schieten! Bovendien hebben ze een coole watertank die oplicht – perfect voor een nachtelijke versie van het onderstaande idee van het spel met waterpistolen.

Spelen met waterballonnen

Kinderen zijn dol op waterballonnen. Maar als je ze niet gericht een activiteit geeft, gooien ze het naar andere kinderen en vergeten ze het ook nog eens op te ruimen. Er zijn veel leuke spelletjes met waterballonnen te spelen. Bijvoorbeeld een wedstrijdje ‘wie gooit door het grootste gat’? Leuk ook voor een kinderfeestje! Je hebt tegenwoordig ook zelfsluitende waterballonnen. Loop je niet meer te klooien met het maken van knoopjes.

Splash it bal

Nog een leuke zomerse activiteit met water: de Splash it bal! Vul de beide kanten van de Splash It bal met water en gooi hem over met je vrienden. Maar pas op, als de bal bij jou ontploft word je nat!

Wahu Backyard Hop Skip & Splash

Kinderen zullen dol zijn op deze nieuwe variant van het klassieke hinkelspel met een ingebouwd sproei-systeem. Maar pas op: als je op de verkeerde plek terechtkomt, word je door een straal met koud water geraakt! Een ideale manier om actief bezig te zijn en toch koel te blijven tijdens warme dagen.

Spelen met de watertafel

Watertafels doen het ook altijd goed als zomerse activiteit met water. Bij jonge kinderen zeker maar ook oudere kinderen vinden het leuk. De leukste watertafels hebben wij al voor jou uitgezocht. Kijk vooral even hier!

In deze blog staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen