Waar ben je naar opzoek?

Pas op met water uit de tuinslang!

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Pas op met water uit de tuinslang!

Het is zomer in Nederland en het zomerse weer lijkt ook weer terug te komen. Als de temperaturen stijgen is het natuurlijk lekker om buiten met water te spelen om een beetje af te koelen. Maar dat is niet helemaal zonder gevaar!

Zeker als de warmte een paar dagen aanhoudt, is het natuurlijk makkelijk om de tuinslang aan de kraan te laten zitten en buiten te laten liggen. Dat scheelt een hoop gesjouw! De volgende dag zet je de kraan weer aan de pret kan weer beginnen. Maar dat is toch niet zo verstandig.

Lees ook: 8 tips om je kinderen koel te houden tijdens warme dagen

Brandwonden

Een negen maanden oude baby liep brandwonden op, toen zijn moeder het babybadje wilde vullen met water uit de tuinslang. De tuinslang had buiten gelegen in de zon, waardoor het water dat erin zat warm was geworden. Zo warm dus, dat een kind er tweedegraads brandwonden van kon krijgen.

Gelukkig kon de kleine behandeld worden. Maar dit ongeluk staat niet op zichzelf, weet dokter Kevin Foster van het Arizona Burn Center. “De temperatuur van het water raakt niet het kookpunt, maar wordt wel ongeveer zo warm als koffie die net is gezet. Daar krijg je onmiddellijk brandwonden van.” Dit kunnen tweede- of zelfs derdegraads brandwonden zijn.

Dat vooral kinderen dit overkomt, is natuurlijk niet zo gek. Zij zijn het vaak die buiten spelen met water uit een tuinslang. Daarbij komt dat de huid van een kind dunner is dan die van een volwassene, dus dat verbranding sneller plaatsvindt.

Lees ook: Weet jij wat je moet doen als je kind zich verslikt? (En 4 andere EHBO-tips)

Niet buiten, of leeg laten lopen

Kevin Foster adviseert ouders om de tuinslang niet buiten te laten liggen als het warm is. Doe je dit toch, of kan het even niet anders, laat dan de slang helemaal leeglopen. Je kan hem ook oprollen op een haspel, dan loopt het water er ook uit.

Bron: TODAY                             –  Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen