Waar ben je naar opzoek?

Gratis uitjes in Drenthe

2 minuten lezen Mariël
Gratis uitjes in Drenthe

gratis uitjes

Hebben de kinderen een dagje vrij, vakantie of ben je op zoek naar een leuk uitje voor in het weekend? Leuke dingen doen hoeft niet duur te zijn. Het kan zelfs helemaal gratis! Een uitstapje naar een pretpark kan ook flink in de papieren lopen. Love2BeMama stelt per provincie een lijst samen met de leukste uitstapjes voor het gezin. En het mooist van al deze leuke activiteiten is dat ze helemaal NIETS kosten! We wensen jullie alvast veel plezier! Enne…laten jullie ons weten hoe het was?

Heb jij een leuk GRATIS uitje wat ook in deze lijst past?
Mail ons! Vermeld er wel even duidelijk bij voor welke provincie dit uitje is.

Als wij het uitje geschikt vinden zetten wij hem erbij.

Gratis uitjes in Drenthe

Speulland in Barger-Compasuum
Avontuurlijke speeltuin verdeeld over twee eilandjes. Mooi groot grasveld waar je lekker kan picknicken.

Kinderboerderij De Hofstede in Assen
Dierenweides, een vogeleiland, een speeltuintje en een mooi aangelegd park rondom de nieuwe vijver. Er is volop gelegenheid om dichtbij de dieren te komen. In de knuffelweide kun je verschillende landbouwhuisdieren aaien, zoals geiten, varkens en een ezel. In de knuffelhoek van de boerderij vind je de cavia’s en konijnen. Het hele jaar door worden diverse gezinsactiviteiten georganiseerd, waaronder het terugkerende succesvolle Zomerfeest op de tweede zondag van juni. Een bezoek aan de kinderboerderij is uit te breiden met een wandeling. Een klein rondje rondom de nieuwe vijver of een iets langere route door het Asserbos. De kinderboerderij is het start- en eindpunt van vier natuurpaden in het Asserbos.

De pompoenerie in Nieuw-Weerdinge
Mooie oude boerderij waar men duizenden pompoenen en kalebassen kweekt. Rondom de boerderij kunt u de mooiste pompoencreaties bewonderen. Wandel langs een pompoenenveld met de vele soorten pompoenen en kalebassen en bezoek de gezellige blokhut vol leuke pompoencadeautjes en landelijke producten.

Griendstveen park in Schoonebeek
Twee leuke speeltuinen en veel dieren te bekijken en te voeren: herten, lama’s, geiten, schapen, ganzen, allerlei soorten kippen, pauwen en konijnen.

Melkwegpad in Westerbork
Langs een bospad waarop een schaalmodel van het zonnestelsel over ruim 2 kilometer is uitgezet, worden met behulp van kijk- en doe-dingen ons zonnestelsel en de werking van een aantal natuurkundige verschijnselen duidelijk gemaakt. Tevens is er het Bospad, een iets kortere route, waar je iets kan leren over boom- en plantengroei en over het dierenrijk.

Bekijk hier alle leuke gratis uitjes in Nederland per provincie.

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Verre reizen met kinderen

Disney Wish Cruise: een betoverende familievakantie op zee

  • 1 week geleden
  • 1 minuut lezen
Blogs over mamma’s en lifestyle

Bericht aan alle moeders: elke dag is Moederdag!

  • 2 weken geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Dit zijn de leukste cadeaus voor meisjes van 3 jaar

  • 1 maand geleden
  • 3 minuten lezen