Waar ben je naar opzoek?

Hebben de kinderen een dagje vrij, vakantie of ben je op zoek naar een leuk uitje voor in het weekend? Leuke dingen doen hoeft niet duur te zijn. Het kan zelfs helemaal gratis! Een uitstapje naar een pretpark kan ook flink in de papieren lopen. Love2BeMama heeft per provincie een lijst gemaakt met de leukste gratis uitstapjes voor het gezin. En het mooist van al deze leuke activiteiten is dat ze helemaal NIETS kosten! In dit blog vind je de gratis uitjes in Drenthe. We wensen jullie alvast veel plezier! Enne…laten jullie ons weten hoe het was?

Heb jij een leuk GRATIS uitje wat ook in deze lijst past? Mail ons!
Vermeld er wel even duidelijk bij voor welke provincie dit uitje is.

Gratis uitjes Drenthe

Gratis uitjes in Drenthe

Drenthe is een provincie in Nederland, gelegen in het noordoosten van het land. Grofweg grenst ze in het noorden aan de provincie Groningen, in het oosten aan de Duitse deelstaat Nedersaksen, in het zuiden aan de provincie Overijssel en in het westen aan de provincie Friesland. Drenthe heeft veel bossen en weiden waar je kunt wandelen, fietsen, picknicken én spelen. De leukste gratis uitjes in Drenthe vind je in dit overzicht. De uitjes worden aangevuld als er weer nieuwe gratis uitjes beschikbaar zijn.

Bezoek een schaapskooi

Nummer 1 gratis uitjes in Drenthe! Als je aan Drenthe denkt, dan denk je vast ook aan schapen. Omdat Drenthe veel heide heeft vind je in elk heidegebied wel schapen. En als er schapen zijn, zijn er ook schaapskooien. Deze schaapskooien zijn gratis te bezoeken en een aanrader voor het hele gezin. Bij de schaapskooien worden er ook vaak nog activiteiten georganiseerd. En natuurlijk moet je er even heen gaan als er weer lammetjes zijn geboren.

Kinderboerderij De Hofstede (Assen)

Dierenweides, een vogeleiland, een speeltuintje en een mooi aangelegd park rondom de nieuwe vijver. Er is volop gelegenheid om dichtbij de dieren te komen. In de knuffelweide kun je verschillende landbouwhuisdieren aaien, zoals geiten, varkens en een ezel. In de knuffelhoek van de boerderij vind je de cavia’s en konijnen. Het hele jaar door worden diverse gezinsactiviteiten georganiseerd, waaronder het terugkerende succesvolle Zomerfeest op de tweede zondag van juni. Een bezoek aan de kinderboerderij is uit te breiden met een wandeling. Een klein rondje rondom de nieuwe vijver of een iets langere route door het Asserbos. De kinderboerderij is het start- en eindpunt van vier natuurpaden in het Asserbos.

De pompoenerie (Nieuw-Weerdinge)

De Pompoenerie: een mooie oude boerderij waar men duizenden pompoenen en kalebassen kweekt. Rondom de boerderij kun je de mooiste pompoencreaties bewonderen. Wandel langs een pompoenenveld met de vele soorten pompoenen en kalebassen en bezoek de gezellige blokhut vol leuke pompoencadeautjes en landelijke producten.

Griendstveen park (Schoonebeek)

Bij het Griendstveen Park vind je twee leuke speeltuinen en veel dieren die je kunt bekijken en voeren: herten, lama’s, geiten, schapen, ganzen, allerlei soorten kippen, pauwen en konijnen.

Melkwegpad (Westerbork)

Langs een bospad waarop een schaalmodel van het zonnestelsel over ruim 2 kilometer is uitgezet, worden met behulp van kijk- en doe-dingen ons zonnestelsel en de werking van een aantal natuurkundige verschijnselen duidelijk gemaakt. Tevens is er het Bospad, een iets kortere route, waar je iets kan leren over boom- en plantengroei en over het dierenrijk. Het Melkwegpad is heel leuk om te lopen! De route van het pad vind je hier.

Monumentaal Dorp (Orvelte)

In Orvelte vind je een monumentaal dorp. Daar ben je even terug in de tijd. Je kunt een wandeling door het dorp maken en een indruk krijgen van de manier waarop mensen in de negentiende eeuw in de Drenthse dorpen woonden en werkten. Je kunt tijdens de wandeling dan ook de prachtige boerderijen en monumentale panden bekijken.

Zwemmen in een zwemplas

Drenthe kent naast de mooie bossen en heiden ook hele leuke zwemplassen. Deze zwemplassen zijn gratis te bezoeken. Je kunt hier heerlijk zwemmen middenin de natuur. Neem je eigen picknickmand mee en je hebt een dag vertier. Dit zijn de leukste zwemplassen van Drenthe! Een zwemplas bezoeken is valt onder de leukste gratis uitjes in Drenthe.

1. De Ieberenplas                     
2. De Kibbelkoele                           
3. Natuurbad de Zandpol               
4. Zuidlaardermeer                       
5. Tussenboerslanden         
6. Hoornse plas – Paterswoldsmeer  
7. ‘t Loomeer
8. Ter Horsterzand
9. Baggelhuizerplas
10. ‘t Nije Hemelriek

Zwemplas ‘t Nije Hemelriek

Deze zwemplas willen we graag even extra onder de aandacht brengen. Voor een tropisch gevoel hoef je namelijk niet naar verre oorden te vliegen. Dit vind je bij Zwemplas ‘t Nije Hemelriek. Deze populaire zwemplas heeft witte stranden en het water heeft een tropische kleur. De plas is omringd door ondoordringbare bosjes dus je moet er wel even moeite voor doen. Bij de plas zijn er voor kinderen ook speeltoestellen te vinden, je kunt er eten en drinken halen en er zijn toiletten.

Klimmen en klauteren in de natuur

De natuur van Drenthe is één grote speeltuin. In Drenthe vind je heel veel leuke belevingspaden en speelbossen. Deze zijn allemaal gratis te bezoeken. De leukste speelbossen vind je in dit overzicht.

Bezoekerscentrum Dwingelerveld

Op de heide van het Dwingelerveld vind je een bezoekerscentrum. Hier is een permanente tentoonstelling met informatie over het ontstaan en het beheer van het heidelandschap in Drenthe. In dit bezoekerscentrum vind je ook vaak wisselende exposities en worden er leuke activiteiten georganiseerd. Je kan dit bezoekerscentrum dus regelmatig bezoeken omdat er steeds wat nieuws te vinden is. Vanaf hier kun je ook hele fijne routes lopen en fietsen.

Raadshuisplein Emmen

In Emmen vind je een multifunctioneel plein. De ingang ligt aan Wildlands en het Atlas Theater. Op dit plein vind je meerdere restaurants en bij de ijssalons kun je een heerlijk ijsje eten. Het plein heeft ook een speeltuin voor kinderen, een waterplein en voor de grotere kinderen is er een skatebaan. Papa en mama kunnen dus lekker op het terras zitten en de kids spelen.

Low budget uitjes Drenthe

Low budget uitjes

Hierboven hebben we de leukste gratis uitjes in Drenthe voor je uitgezocht. Er zijn nog veel meer leuke uitjes in Drenthe maar deze kosten wel geld. We hebben rekening gehouden met een low budget. Hieronder in de lijst vind je de low budget uitjes in Drenthe.

DRENTSE VEENHISTORIE: HET VEENPARK IN BARGER-COMPASCUUM

In het Veenpark in Barger-Compascuum ontdekt u alles over de veenhistorie van de provincie Drenthe. De tijd lijkt te hebben stilgestaan wanneer u door nostalgische dorpen rijdt en vaart. Daarnaast is er een natuurlijk hoogveengebied aanwezig waar nog turf wordt afgegraven. Elke dag kunt u de turfsteker aan het werk zien en datzelfde geldt voor de bakker, de klompenmaker en de kruidenier. Voor kinderen is er eveneens veel te zien en te beleven. Kortom, een bezoek aan dit schitterende Veenpark is voor iedereen erg leuk.

Apple Museum (Westenbork)

Deze valt niet onder de gratis uitjes in Drenthe, maar hij is wel heel leuk. In Westenbork vind je het Apple Museum. Hier ontdek je hoe de computers de wereld hebben veranderd. Enthousiaste vrijwilligers kunnen je ook alles vertellen over de Apple computers vanaf 1979. De computers staan werkend opgesteld en je mag er zelfs even op werken. Leuk om je kinderen te laten zien hoe de geschiedenis van computers is verlopen tot nu.

De entree prijs is ook nog eens heel aantrekkelijk. Volwassenen betalen 5 euro en kinderen onder de 12 jaar 2,50 euro. Als je met je gezin komt krijg je ook nog eens korting.

Theehuis en speeltuin ‘t Hunebed (Havelte)

Dit uitje valt onder de gratis uitjes en de low budget uitjes. Bij Theehuis ‘t Hunebed is veel te beleven. Je kan gratis de prachtige speeltuin bezoeken (echt een tip!) met het spetterende waterplein. Heerlijk op warme zomerse dagen. In de speeltuin mag je niet je eigen eten en drinken meenemen, dat kun je bij het Theehuis of de snackbar halen.

Het Theehuis ligt tegenover de bekende Hunebedden van Drenthe. Je kan er dus nog een leerzame en toffe gratis wandeling maken en afsluiten in de speeltuin.

Speeltuin in Havelte

De leukste speelboerderij in Drenthe: de Drentse Koe (Ruinerwold)

De Drentse Koe is echt een aanrader. Er is zoveel te beleven: spelen in de speeltuin, rijden op de trekkertjes, een kabelbaan, springkussen, een overdekt speelterrein en een waterspeeltuin. Elk jaar blijven ze uitbreiden. Dit is echt een dagje uit voor het hele gezin.

Kabouterland (Exloo)

In Exlo vind je een spannend Kabouterland. Er zijn diverse speeltuintjes zowel binnen als buiten. Ga je mee op avontuur met de kabouter, trollen en dieren?

Drouwnerzand Attractiepark (Drouwen)

Drouwnerzand is het voordeligste attractiepark van Europa. Je betaalt 15,50 euro entree en dat is inclusief eten en drinken (onbeperkt!). Er zijn attracties te vinden voor het hele gezin. De ANWB vindt dit zelfs het leukste uitje van Drenthe.

Overzicht gratis uitjes Nederland

Dit vinden wij de leukste gratis uitjes in Drenthe. Heb jij hier een aanvulling op? Je kan een reactie achterlaten of ons een mailtje sturen! Ben jij op zoek naar een gratis uitje in een andere provincie? Hieronder vind je een lijst met de leukste (gratis) uitjes in Nederland.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen