Waar ben je naar opzoek?

Repareer de knieën van kapotte spijkerbroeken

2 minuten lezen Nicolette
Repareer de knieën van kapotte spijkerbroeken

Maak een monsterlijke knielap

Kapotte knieën op de spijkerbroek, iedere mama kent ze wel. En zowel jongens als meisjes komen met regelmaat thuis van het buiten spelen met kapotte knieën. Helaas weer een goede spijkerbroek klaar voor de prullenbak. Maar een beetje creatieve mama’s hoeven de broeken niet weg te gooien. Maak zelf deze grappige monsters erop. Of liever wat eenvoudiger een simpel stofje eronder met een paar leuke kruis steekjes erom heen.

Je kind komt thuis met een gescheurde spijkerbroek op de knie. Niet getreurd want in een handomdraai maak je zo’n leuke monster patch ervan.

Wat heb je nodig:

  • Naald en draad in de kleur van de spijkerbroek.
  • Een leuk stofje om in het gat te gebruiken. Dit kan een nieuw stofje zijn, maar je kunt het ook van een oud of te klein t-shirt of ander kledingstuk knippen. Een rekbare stof is het makkelijkst, omdat deze mee rekt met het buigen van de knie, zal de monster patch wat langer meegaan.
  • Dikker (borduur) garen of wol of katoen draad.
  • Eventueel vilt, knoopjes of andere dingen om te versieren.

Hoe begin je?
Je knipt de scheur een klein beetje groter en wijder, eigenlijk zodat er een mooie mond opening ontstaat. Probeer ongeveer 1.5 cm weg te blijven uit de zijnaden van de broek. Dit zodat je makkelijker kunt stikken.

Knip het stofje wat je erachter gaat gebruiken ruim op maat. Het is makkelijker er later wat af te knippen dan erbij. Je stikt het stofje vast achter het gat in de spijkerbroek. Indien je beschikt over een naaimachine kun je proberen dit met de machine te doen. Zo wordt het wel wat steviger. Stik je met de hand, zorg dat voor mooie kleine steekjes. Voor het gemak kun je het lapje eerst even vast zetten met speldjes.

Wil je er tanden uit laten steken?
Knip deze dan van een wit vilt lapje en zorg dat je deze er tussen zet voor je het lapje helemaal vast zet. Zodra de scheur in de spijkerbroek mooi is opgevuld  en het goed vastzit, kun je beginnen met versieren. Knip ogen van vilt of stik deze erop. Je kunt ook knopen gebruiken voor de ogen. Deze bevestig je boven de scheur met een mooi gekleurd borduur draad of katoen draadje. Hetzelfde katoendraad gebruik je om kleine sier kruis steekjes of sier steken rondom de kniepatch te maken.

Je kunt van alles gebruiken om de kniepatch te versieren. Wedden dat dit nu de lievelingsbroek van je kleine dreumes is?

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen