Waar ben je naar opzoek?

Gratis uitjes in Gelderland

2 minuten lezen Mariël
Gratis uitjes in Gelderland

gratis uitjes

Hebben de kinderen een dagje vrij, vakantie of ben je op zoek naar een leuk uitje voor in het weekend? Leuke dingen doen hoeft niet duur te zijn. Het kan zelfs helemaal gratis! Een uitstapje naar een pretpark kan ook flink in de papieren lopen. Love2BeMama stelt per provincie een lijst samen met de leukste uitstapjes voor het gezin. En het mooist van al deze leuke activiteiten is dat ze helemaal NIETS kosten! We wensen jullie alvast veel plezier! Enne…laten jullie ons weten hoe het was?

Heb jij een leuk GRATIS uitje wat ook in deze lijst past?
Mail ons! Vermeld er wel even duidelijk bij voor welke provincie dit uitje is.

Als wij het uitje geschikt vinden zetten wij hem erbij.

Gratis uitjes in Gelderland

Roofvogeltuin De Havikshof in Klarenbeek
Parkachtig aangelegde 4-seizoenen tuin met mooie doorkijkjes en een grote waterpartij.  Deze tuin is het gehele jaar op afspraak te bezoeken. Deze modelsiertuin heeft veel verschillende soorten roofvogels in kooien zitten. Op afspraak worden roofvogelshows gegeven.

Kinderboerderij Laag Buurlo in Apeldoorn
Mooie grote kinderboerderij met een authentiek karakter waar alle landbouwhuisdieren aanwezig zijn. Tevens is er een speelweide met diverse toestellen die vooral geschikt zijn voor de wat kleinere kinderen.

Kinderboerderij De Maten in Apeldoorn
Leuke Kinderboerderij met naast dierenweiden ook een knuffelwei, volières, eendenvijvers en een moerasje. Verder is er een kleine beestjes tuin en een voederautomaat waar u tegen betaling speciaal dierenvoer kunt krijgen. Tevens is er een kleine speeltuin.

Bezoekerscentrum Sonsbeek in Arnhem
Historische plaats van waaruit je een wandeling kan maken door de diverse stadsparken die Arnhem rijk is. Er een is historische watermolen die je kunt bezichtigen en het meel kan in het bijbehorende winkeltje worden gekocht. Ook vind je er een gezellige kinderhoek. Regelmatig wordt deze kinderhoek aangepast aan de tijd van het jaar. Er kan getekend, gepuzzeld en gelezen worden, terwijl (groot)ouders toezien onder het genot van een kopje koffie of thee. Ook kunnen de kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd.

Recreatiegebied Zeumeren in Zeumeren
Heerlijk speelsstrand waar de kids naast het zwemmen en zandkastelen bouwen ook kunnen spelen op de talrijke speeltoestellen.

Kabouterpad in Ruurlo
Gemarkeerd kabouterpad in Ruurlo voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Een wandelroute van 1 km. Spelenderwijs de wondere kabouterwereld en de natuur van de Achterhoek ontdekken.

De koperen ezel in Epe
Grote gratis kinderboerderij en speeltuin. Kinderen kunnen klauteren en klimmen, springen op de springkussens, spelen in de overdekte ballenbak, skelteren op de skelterbaan, in de carrousel of op de kabelbaan en natuurlijk knuffelen met de dieren en ezelrijden!

Naast de ezels wonen er op De Koperen Ezel ook veel andere dieren. Zo zijn er cavia’s, konijntjes, geiten, kippenen en hangbuikzwijntjes.

IJsboerderij Ijscowd in Hattem
Ambachtelijke boerderij waar men zelf ijs en andere lekkernijen maakt. Kinderen kunnen op het erf van onze boerderij heerlijk genieten van de tientallen skelters, trampoline en schommels. Maar er zijn ook altijd (jonge) dieren waar mee geknuffeld kan worden.

IJsboerderij IJscowd

Recreatiegebied Bussloo op de Veluwe
Midden in de stedendriehoek Deventer, Zutphen, Apeldoorn ligt het recreatiegebied Bussloo. Een recreatiegebied met alle voorzieningen voor een heerlijk dagje uit. Zwemmen, vissen, varen, wandelen, golfen, paardrijden of duiken, het kan allemaal. De stranden nodigen uit tot een sportief potje beachvolleybal. Bij de verschillende strandjes zijn leuke speeltoestellen zoals een glijbaan, kabelbaan, zeskantschommel en waterpomp.

Bekijk hier alle leuke gratis uitjes in Nederland per provincie.

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen