Waar ben je naar opzoek?

Gratis uitjes in Flevoland

2 minuten lezen Mariël
Gratis uitjes in Flevoland

gratis uitjes

Hebben de kinderen een dagje vrij, vakantie of ben je op zoek naar een leuk uitje voor in het weekend? Leuke dingen doen hoeft niet duur te zijn. Het kan zelfs helemaal gratis! Een uitstapje naar een pretpark kan ook flink in de papieren lopen. Love2BeMama stelt per provincie een lijst samen met de leukste uitstapjes voor het gezin. En het mooist van al deze leuke activiteiten is dat ze helemaal NIETS kosten! We wensen jullie alvast veel plezier! Enne…laten jullie ons weten hoe het was?

Heb jij een leuk GRATIS uitje wat ook in deze lijst past?
Mail ons! Vermeld er wel even duidelijk bij voor welke provincie dit uitje is.

Als wij het uitje geschikt vinden zetten wij hem erbij.

Gratis uitjes in Flevoland

Stadslandgoed De Kemphaan in Almere
Op het stadslandgoed worden familie-theatervoorstellingen gegeven, natuurexcursies en workshops voor kinderen georganiseerd. Op het terrein van het landgoed spelen en wonen apen, schapen, varkens, geiten en er is een bijenstal. Daarnaast is er een leuke speeltuin.

Prehistorisch dorpje Swifterkamp in Lelystad
Op een schitterende locatie in Natuurpark Lelystad bevindt zich een klein dorpje genaamd Swifterkamp. Het dorpje bestaat uit twee boerderijen, een jager-verzamelaarhut en drie bijgebouwen uit de steentijd. Met name in het voorjaar en de zomer wordt er op de nederzetting door de tijdelijke inwoners flink gewerkt; er worden onder meer broden gebakken, sieraden en werktuigen gemaakt, er wordt hout gesprokkeld, gesponnen, geweven, gekookt op open vuur etc. Uiteraard is er ook tijd om lekker bij te komen bij een knapperend kampvuurtje.

Hans en Grietje Speelpark in Zeewolde  
Hans & Grietje is een pannenkoekenhuis in Zeewolde, waar je het sprookje van Hans & Grietje in het echt kunt beleven. Een heksenhuisje vol behangen met snoep, een speel-hooiberg, trampolines en een grote skelterbaan welke vrij toegankelijk is. In het bos zijn in samenwerking met Natuurmonumenten twee leuke routes aangelegd welke vrij te bewandelen zijn. Binnen is het een ware belevenis, behekste tafels, twee leuke speelhuisjes en overal wat leuks te zien.

Hans & Grietje Zeewolde

Dorpsboerderij Dronten In Dronten
Kinderboerderij met diverse dieren die de kinderen allemaal mogen aaien. Tevens zijn er in de omgeving mooie wandelingen uitgezet. Na afloop kan je geniet in het theehuis een kopjes koffie of thee met een heerlijke zelfgemaakte lekkernij.

Natuurpark Lelystad in Lelystad
Groot natuurgebied met bijzondere diersoorten zoals wisenten, elanden, edelherten, wilde zwijnen, Pater Davidsherten, bevers, otters en Przewalskipaarden. De dieren leven er in grote natuurlijke gebieden. Ook zijn er voor kinderen rugzakroutes en speurtochten verkrijgbaar.

Bekijk hier alle leuke gratis uitjes in Nederland per provincie.

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen