Waar ben je naar opzoek?

Hardlopen? Nee joh! Ga lekker tikkertje spelen

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
Hardlopen? Nee joh! Ga lekker tikkertje spelen

Er zijn een heleboel dingen die kinderen eigenlijk beter doen dan wij. Een van die dingen is bewegen. Want waar jij je drie keer in de week naar buiten sleept om hard te lopen, speelt jouw kind gewoon lekker tikkertje! Waarom zou jij dat niet ook doen?

Nee, dat is raar! Hoor ik je denken. Nou, het is wel wat een groep vrouwen doet in het Sloterpark. Groepstikkertje om precies te zijn, waarbij de gene die getikt is, hand in hand met de tikker op jacht gaat naar de volgende. Net zolang tot er een lange slinger ontstaat.

Lees ook: Dingen die ik als kind deed… en nog steeds doe

Mindful hardlopen

Het is de warming-up van Mindful Run. Een training waarbij je Mindfulness combineert met hardlopen. Belangrijk zijn dus dat je jezelf niet te serieus neemt, naar je lichaam luistert, in het hier en nu bent en door je neus ademt. Het gaat niet om je prestaties, maar dat je plezier hebt.

Mindfulness en hardlopen niet te combineren? Jawel hoor, zegt oprichter Martijn Mensink in Het Parool. Het past juist heel goed bij elkaar. Tijdens het hardlopen pieker je niet over dingen zoals je huishouden of de kinderen. Je loopt door het park, tussen de konijntjes en de vogeltjes, en doordat je je daarvan bewust ben, geniet je.

Helemaal tot het uiterste gaan hoeft niet bij Mindful Run. Je mag namelijk alleen maar ademhalen door je neus, waardoor je vanzelf aanvoelt wanneer je te ver gaat. Niet meer hijgen en puffen dus, gewoon leren waar je grenzen zijn en relaxed gaan rennen.

Hart lopen

En doelstellingen? Die blijven achterwege. Het gaat om ontspannen en plezier maken. Als je focust op het hier en nu, zijn prestaties ook helemaal niet meer belangrijk, volgens Martijn. “Ik kom vaker van die mensen tegen die een wedstrijd gaan lopen van vijf kilometer en dan ontzettend zenuwachtig zijn. Je rent zo’n wedstrijd toch omdat je het leuk vindt?” Het gaat niet om hardlopen, maar om met je hart lopen.

Lees ook: Mindfulness is als fietsen

Is het dan alleen maar ontspannen tikkertje doen? Nee zeker niet, er wordt ook gewerkt aan je conditie. Elke training wordt er een parcoursje uitgezet, dat je vijf keer moet doen. Elke keer tien seconden sneller. Maar lukt dat niet, dan laat je het los en probeer je het nog een keer.

Hype?

Dit past natuurlijk mooi in de alle trends rondom mindfulness en fitnessen en hardlopen. Toch niet, volgens Martijn. “We doen niet aan bomen knuffelen en het gaat ook niet om prestaties.” Het gaat niet om voldoen aan een bepaald beeld, of een doel halen. Plezier, ontspanning en voelen, dat is waar het om draait.

Dus de eerstvolgende keer dat hardlopen op je lijstje staat voor die dag, ga je lekker met je kind naar buiten en doe je een potje tikkertje. Dan heb je én je work out, én plezier gemaakt!

Bron: Het Parool

Dit bericht staat in Blendle en is voor een klein bedrag te lezen. Op Love2BeMama lees je de korte samenvatting.

Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen