Waar ben je naar opzoek?

Weekendtip: Generation Discover Festival (gratis!)

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Weekendtip: Generation Discover Festival (gratis!)

Wist jij dat er wereldwijd een groeiend tekort is aan technisch talent? En dat in een wereld waarin er dagelijks ontwikkelingen zijn op het gebied van economie, cultuur, technologie, natuur en milieu. Waar het vroeger heel normaal was dat je naar een technische opleiding zou gaan hoor je dat tegenwoordig niet meer zo vaak. We hebben weer ontdekkers nodig, wereldwijd! Om te laten zien hoe leuk de techniek is en er vele mogelijkheden zijn van wetenschap en technologie, is er dit weekend een gratis festival; het Generation Discover Festival zodat jongeren kennis kunnen maken met deze tak van onderwijs. 

Gratis uitje Generation Discover Festival 2019

Nog net geen twee linkerhanden

Mijn vader is super handig en ik weet niet beter dan dat hij alles kon maken. Mijn schoonvader heeft ook altijd een innovatieve oplossing voor een probleem en heeft al heel wat uitvindingen bedacht. Voor ons is het leven er al een stuk makkelijker op geworden door wat onze ouders bedacht en gemaakt hebben. 

Door alle innovatieve uitvindingen die er inmiddels zijn ontbreekt het ons al vaak aan kennis hoe we iets kunnen repareren. Deze ontbrekende kennis kunnen wij vervolgens niet aan onze kinderen overbrengen. De wereld is enorm aan het veranderen en om hem leefbaar te houden zouden er aanpassingen gedaan moeten worden. De toekomst ligt in onze handen door onze kinderen de beste technische kennis mee te geven en waar kan onze kinderen te stimuleren om hierover mee te denken.

Generation Discover Festival 2019

Technisch talent gezochtHet festival wordt georganiseerd door het bedrijfsleven, science centers en kennisinstellingen die jongeren uit willen dagen om zelf met ideeën te komen die op een positieve manier bijdragen aan de internationale duurzaamheidsdoelstellingen. De deelnemers van het festival vinden het  belangrijk om een steentje bij te dragen aan het stimuleren van technisch onderwijs en jongeren de mogelijkheden van wetenschap en technologie wil laten ontdekken. 

Lees ook: Magisch inkleuren met Colourmazing

Er is een grote behoefte aan technisch opgeleid personeel van MBO tot HBO en WO niveau. Dit is voor onze kinderen een grote kans. Een kans om jezelf te ontwikkelen op technisch niveau. Het is belangrijk dat er in Nederland de beschikbaarheid en kwaliteiten van het toekomstige medewerkersbestand van gekwalificeerde technici bevordert en gestimuleert wordt. Er moet dus een goede aansluiting komen tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. Dit zou ook weer een positief effect hebben op de jeugdwerkloosheid. Onze toekomstige jeugd! 

Creatieve ideeën gezocht

Het Generation Discover festival staat in het teken van het leven in 2050. Hoe zorgen we ervoor dat we slimmer, schoner, zuiniger én socialer gaan samenleven? We willen allemaal antwoord op deze vragen in de vorm van bijzondere oplossingen. Creatieve ideeën en ingenieuze innovaties. 

Op het festival is van alles te beleven en de kinderen kunnen ook zelf aan de slag. Omdat ze actief bezig gaan maken ze kennis met de technische wereld. Hoe tof zou het zijn als ze er zo enthousiast van worden dat ze technisch onderwijs willen gaan volgen. 

Lees ook: Gratis uitjes in Nederland voor het hele gezin!

Activiteiten op het festival:

 • Proefjes doen in een mini-lab.
 • Energie opwekken door te dansen op de dansvloer.
 • Meedenken over de stad van de toekomst.
 • Wat voor brandstof zit er in de auto van de toekomst?
 • Er zijn verschillende shows te bekijken.
 • Er wordt aandacht besteedt aan Cybercriminaliteit. 
 • Je kan vliegen met echte drones en ontdekken hoe deze gebruikt worden (in de toekomst).

Weekendtip: Bezoek het gratis Generation Discover Festival

Let op: de kaarten voor zondag zijn al ‘uitverkocht’.

Ze hebben onze kinderen nodig! Juist in de wereld die zo aan het veranderen is, is er zoveel plek voor jongens en meisjes om te kiezen voor het technisch onderwijs. Dit festival is er uitermate geschikt voor om ze er op een laagdrempelige manier mee in contact te brengen.

Het Generation Discover festival is voor ouders met kinderen van 8 – 12 jaar en is GRATIS te bezoeken in Rotterdam Ahoy. Bestel nu je gratis kaarten en bezoek het festival op 4, 5 of 6 oktober.

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

 • 2 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

 • 2 weken geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

 • 4 maanden geleden
 • 1 minuut lezen