Waar ben je naar opzoek?

Zomervakantie 2025: Plan je jaar vooruit!

3 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Zomervakantie 2025: Plan je jaar vooruit!

Dit is dé uitgebreide gids voor de schoolvakanties in Nederland voor het jaar 2025. Wil jij vooruit plannen voor zomervakantie 2025 of alvast de andere schoolvakanties invullen? Of je nu een ouder, leraar of leerling bent, het is nooit te vroeg om vooruit te plannen. Hieronder vind je de geplande data voor de belangrijkste schoolvakanties in de regio’s Noord Nederland, Midden Nederland en Zuid Nederland, zodat je optimaal kunt genieten van je vrije tijd met je kinderen of op tijd weet wanneer je een vakantie kunt boeken of oppas voor de kinderen kan regelen.

Check voor de zekerheid ook altijd even alle datums na bij de school van je kinderen. Deze kunnen afwijkende datums gebruiken of extra vrije dagen toevoegen aan het vakantierooster. We starten met de zomervakantie 2025. Hier vind je ook nog leuke tips voor een zomervakantie vol leuke (gratis) activiteiten.

Plan alvast je zomervakantie 2025

Zomervakantie 2025 staat nog lang niet voor de deur maar mijn ervaring is dat je drie keer knippert met je ogen en het schooljaar is weer voorbij. De zomervakantie is altijd een heerlijke tijd. Voor ons moeders is het plannen van de zomervakantie bijna een sport op zich, maar oh zo de moeite waard als je de blije gezichtjes van je kinderen ziet! Van stranddagen tot middagen in het park, er zijn zoveel mogelijkheden om de zomer onvergetelijk te maken.

In deze blog vind je alvast een overzicht van wanneer de zomervakantie 2025 is en wanneer de andere vakanties gepland staan. Zo kun jij op tijd beginnen met het plannen van een vakantie in 2025.

Welke moeder droomt er nu niet van; heerlijke uitstapjes met de kinderen naar de kust. Waar de kids kunnen spelen in het zand en jij eindelijk dat boek kan lezen dat al maanden op mijn nachtkastje ligt.

En wat denk je van een bezoek aan een van de vele kinderboerderijen of natuurparken? Nederland zit vol met prachtige plekjes die perfect zijn voor een familiepicknick en waar de kinderen vrij kunnen rennen en de natuur kunnen ontdekken. En voor de dagen dat je thuis blijft kun je wateractiviteiten in de tuin organiseren. Niets beters dan sproeiers en waterballonnen om af te koelen!

Nu ik met mijn gezin op Curacao woon mis ik wel echt de seizoenen uit Nederland. Maar tot nu toe komen we alle zomers heerlijk 6 tot 8 weken naar Nederland.

Laten we deze zomervakantie gebruiken om echt te genieten van de tijd met onze kinderen. Het zijn tenslotte de kleine momenten die de mooiste herinneringen vormen. Dus, pak de picknickmand in, een paar lekkere snacks, en maak je klaar voor een zomer dit jaar vol plezier en avontuur!

Zomervakantie 2025 nederland

Zomervakantie 2025

De zomervakantie 2025 is altijd een lange periode van rust en ontspanning. Hier zijn de data voor de zomervakantie 2025 per regio:

 • Regio Noord: 12 juli tot 24 augustus 2025
 • Regio Midden: 19 juli tot 31 augustus 2025
 • Regio Zuid: 5 juli tot 17 augustus 2025

Herfstvakantie 2025

De herfst brengt verandering en een prachtig kleurenpalet in de natuur. De scholen sluiten hun deuren op:

 • Regio Noord en Midden: 18 oktober tot 26 oktober 2025
 • Regio Zuid: 11 oktober tot 19 oktober 2025

Kerstvakantie 2025

De feestdagen zijn het perfecte moment voor gezinsactiviteiten en ontspanning:

 • Heel Nederland: 20 december 2025 tot 4 januari 2026

Voorjaarsvakantie 2025

Een ideale kans om even te ontsnappen aan de winterkou:

 • Regio Noord: 15 februari tot 23 februari 2025
 • Regio Midden en Zuid: 22 februari tot 2 maart 2025

Meivakantie 2025

Deze vakantieweek kan ook weer per school verschillen. Het is goed om dit ook nog even te checken bij de school of scholen van je kinderen.

Vier de lente met een week vol vrijheid:

 • Heel Nederland: 26 april tot 4 mei

Zomervakantie 2025: Plan je jaar vooruit

Deze vakantiedata zijn adviesdata van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, maar kunnen variëren per school. Controleer dus altijd de specifieke data van jouw school. Deze vakanties zijn een uitgelezen kans om tijd met familie door te brengen, te reizen of nieuwe hobbies te ontdekken.

Wil je zeker weten dat je niets mist? Houd de schoolgids van jouw kind(eren) bij de hand en bezoek regelmatig de website van de school voor de meest actuele informatie. Ook kun je altijd de Rijksoverheid website raadplegen voor officiële updates en meer details.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen