Waar ben je naar opzoek?

Emigreren naar Curacao ervaringen: blijven we of gaan we terug naar NL?

5 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
Emigreren naar Curacao ervaringen: blijven we of gaan we terug naar NL?

Ben je op zoek naar emigreren naar Curacao ervaringen? Zoek niet langer verder; ik kan je er alles over vertellen. Acht maanden geleden besloten we om voor een half jaar naar Curacao te gaan met de kinderen. We hebben hier een huurhuis gevonden, hebben ons papierwerk in orde gemaakt en zijn in augustus aangekomen op het eiland. Het avontuur begon! Drie maanden wonen we hier nu, op het eiland Curacao. Gaandeweg het proces hadden we steeds meer het gevoel dat we langer weg zouden blijven en misschien niet meer terug zouden komen naar Nederland. Na drie maanden is de beslissing gemaakt. Gaan we emigreren naar Curacao of gaan we terug?

🌴 Belangrijk bericht: Deze blog is 2 jaar geleden geschreven. Onze plannen om naar Nederland terug te verhuizen zijn nooit doorgegaan en ons huis is uit de verkoop gehaald. Komende zomer wonen we 3 jaar op Curacao. Mijn laatst blog hierover kun je hier lezen.

Wonen op Curacao: onze ervaring!

In mijn vorige blogs heb je al kunnen lezen welke voorbereidingen we hebben getroffen om een half jaar weg te kunnen gaan, hoe we het regelen met de school van de kinderen en hoe het ons hier bevalt so far.

Vind je het leuk om onze avonturen te volgen? Op Instagram deel ik veel van ons dagelijks leven op Curacao en onze emigreren naar Curacao ervaringen met kinderen.

Emigreren naar Curacao ervaringen: zonsondergang

Onze emigreren naar Curacao ervaringen: Nederland missen

Ik zal eerlijk zijn: de eerste weken was het best wennen op Curacao. Het was warm, de kinderen misten de hond, hun vaste patronen, vriendjes en vriendinnetjes en de dagelijkse dingen zoals voetbal en zelf naar school fietsen. We moesten hier echt onze draai vinden. Het knaagde ook aan mij dat ik ze uit hun ‘veilige omgeving’ weg had gehaald. Ik moest dat gevoel echt om gaan zetten naar de levenservaring die we hier juist weer opdoen en mijzelf steeds vertellen dat ze er veel andere dingen voor terug krijgen. Als we in Nederland zouden zijn zou dat comfortabel zijn, en we wilden juist uit onze comfortzone. Meer het gevoel hebben dat je leeft!

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

Bijna een half jaar geleden postte ik op Instagram een foto met de mededeling dat wij voor een half jaar naar Curacao zouden gaan. Wat leek dat toen nog ver weg maar de tijd is snel gegaan. We hebben de…

  • Linda Bosscher

Onze draai vinden

Daarbij; op Curacao gaat je leven ook ‘gewoon’ door. Gek he?! 😆 De was draait, het huis moet schoongemaakt worden en je doet de boodschappen. Net zoals ‘thuis’ in Nederland. Ook daar moet je je draai en weg in vinden, nieuwe vaste adresjes vinden (ik mis de Appie online) en je dag opnieuw indelen. Ook leef je hier veel meer mét de warmte. Je doet rustig aan, verdeeld je energie over de dag, gaat vroeg naar bed en vroeg er weer uit. Het leven is hier echt relaxter! Het is heel fijn dat we voor onszelf werken want we kunnen onze eigen dag indelen.

Emigreren naar Curacao ervaringen: schelpen zoeken

Gaan we emigreren naar Curacao?

Toen we na een paar weken onze draai hadden gevonden spraken mijn man en ik al tegen elkaar uit dat we eigenlijk niet meer terug naar Nederland wilden gaan. Zullen we gaan emigreren naar Curacao? In een paar weken ervaarden we hier al zo’n ander leven als in Nederland en dat bevalt ons super goed. Het gaat hier heel erg goed met ons allemaal. We doen allemaal dingen die we nooit in NL gedaan zouden hebben. Hier hebben we ook veel tijd als gezin, doen we veel (actieve dingen) samen. We zijn lekker aan het werk hier, weinig afleiding, een lege agenda en de kinderen hebben hier hun draai gevonden (op school!).

Mijn man en ik sporten hier veel en ik ben al kilo’s afgevallen, mijn conditie is enorm verbeterd (wel zo fijn in een warm land) en ik voel mij fitter. We drinken, behalve in het weekend op zaterdag, geen alcohol meer en zijn heel anders gaan eten. Het wonen hier doet onze gezondheid dus ook erg goed. Onze ervaringen met emigreren naar Curacao zijn erg positief.

Emigreren naar Curacao ervaringen

Terug naar huis!

Maar goed, wij hadden dus al naar elkaar uitgesproken dat wij hier graag zouden willen blijven. Omdat het voor ons geen noodzaak is om te verhuizen naar Curacao hebben we de kinderen ook in dit proces betrokken. Onze oudste was in het begin heel duidelijk; hij wilde niet blijven en ging hier ook niet over praten. Wij zijn wel huizen gaan bekijken om te huren of te kopen en hebben ze ook meegenomen tijdens een bezichtiging. Gaandeweg begon hij het hier steeds leuker te vinden. Ook hebben we al samen met hem een middelbare school bekeken, voor het geval dat.

Op Curacao wonen: dit moet je regelen!

Twee maanden geleden deelde ik met jullie in een blog dat wij op Curacao gaan wonen. De tijd tikt voorbij en we zijn nu nog 12 weken verwijderd van onze emigratie naar Curacao. Zo ver weg als het nog leek…

  • Linda Bosscher

Emigreren naar Curacao ervaringen: Huis gekocht

Na een paar bezichtigingen vonden wij een heel mooi huis. Het perfecte huis eigenlijk; een prachtig uitzicht, een groot zwembad, gelijkvloers, 4 slaapkamers en in een leuke buurt op het resort waar we nu ook wonen. Perfect voor ons! Inmiddels was iedereen zover dat we allemaal wel het avontuur aan wilden gaan en hier langer wilden blijven wonen. Dat was voor ons ook het teken dat we dit niet konden laten lopen dus hebben we de knoop doorgehakt.

We hebben hier een huis gekocht! De beslissing is dus gemaakt; wij komen voorlopig niet terug naar Nederland en blijven hier wonen. Wij gaan emigreren naar Curacao en lees hier onze ervaringen.

Wonen op Curacao

Emigreren naar Curacao ervaringen: Regelwerk en verhuizen

Hoelang we hier blijven dat gaan we zien. Ons huis in Nederland houden we aan dus we hebben altijd een escape. Ook fijn voor als we eens terug naar huis moeten of we als gezin ‘op vakantie gaan’ in Nederland. Ons avontuur stopt niet maar gaat gewoon door. We zijn nog lang niet klaar hier! Het geeft ons nu wel rust nu we een huis gevonden hebben. De koop- en huurhuizen zijn schaars in de omgeving waar wij willen wonen en dan moet het ook nog eens je smaak zijn. Maar daar hoeven we ons nu niet meer druk om te maken.

Begin februari krijgen we de sleutel en een week later moeten we uit dit huurhuis. Er is nog genoeg te regelen! We zijn nu bezig onze inboedel bij elkaar te zoeken zodat we op tijd het huis in kunnen richten. Het huis willen we van binnen schilderen en t.z.t. komt er een nieuwe keuken in maar we gaan er eerst voor zorgen dat we een inboedel hebben en er kunnen wonen. Als we in onze nieuwe huis wonen willen we nog een container met persoonlijke spullen naar Curacao halen (speelgoed, fietsen, buitenspeelgoed), de hond halen we op en de tickets verzetten we naar de zomervakantie. Dan gaan we even terug naar ons huis in Nederland om vervolgens weer terug te vliegen naar Curacao.

Volg onze avonturen en emigreren naar Curacao ervaringen

Mijn blogs over emigreren naar Curacao, wonen op Curacao en hoe we het hier allemaal regelen worden veel gelezen. Ik zal ook over ons avontuur blijven bloggen. Je kan mij ook gaan volgen op Instagram waar ik veel deel over ons leven hier en over onze emigratie!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen