Waar ben je naar opzoek?

Speelgoedtrends 2021: Inspiratie voor de feestdagen!

5 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Speelgoedtrends 2021: Inspiratie voor de feestdagen!

Ben jij al bezig met de verlanglijstjes voor Sinterklaas? Of misschien zelfs al voor de Kerstdagen? Dan weet je als geen ander dat het onwijs lastig is om de inspiratie te vinden voor de cadeaus van de kinderen. Wat zijn de speelgoedtrends van 2021? Wij zetten het voor je op een rijtje. Zo kan je makkelijk scoren op het gebied van presentjes tijdens de feestdagen.

Ieder jaar is het weer een struggle. Wat ga ik in hemelsnaam kopen voor de kinderen? Het is tenslotte wel de bedoeling dat ze er mee gaan spelen en niet dat ik, met alle goede bedoelingen, iets koop wat uiteindelijk in de kast blijft liggen. Gelukkig zijn er ieder jaar wel bepaalde speelgoedtrends waar je op terug kan vallen, zo ook in 2021. Wat is dit jaar het populairste speelgoed? We hebben het voor je op een rij gezet voor als je (net als ik) op zoek bent naar de broodnodige inspiratie.

Sinterklaas Kapoentje, wat doe ik in het schoentje?

Sinterklaas is weer in het land. Het Sinterklaasjournaal staat hier elke avond aan en het eerste schoentje is gezet. Op de vraag of er weer een schoentje gezet mag worden was het antwoord “Proberen kan altijd, maar misschien komt Sint…

  • Denise Schäffer

Speelgoedtrends 2021

Hierbij vind je een overzicht van de populaire speelgoed trends, de hypes en de rages in 2021. Het is altijd leuk om een beetje met de trend mee te gaan. Er komen ook weer trends in terug die een paar jaar geleden (of zelfs in onze tijd!) populair waren.

Trend 1: Pokemon

Je hebt als ouder zijnde onder een steen geleefd als je niet hebt meegekregen dat Pokémon weer helemaal hip en happening is. Ook het ruilen van Pokémonkaarten is weer helemaal hot. Kortom: zoek je naar een leuk, trendy cadeautje? Dan is alles van Pokemon wat je nodig hebt. Wist je trouwens dat er in Utrecht een heuse Pokémonwinkel zit? Hier zal je zeker slagen wat betreft een van de populairste speelgoedtrends van 2021. Pokemon!

Pokémonkaarten zijn tegenwoordig ook geld waar. Op deze website kan je kind kijken wat een Pokémonkaart waard is.

Speelgoedtrends 2021: Pokemon kaarten

Trend 2: Robots en digitaal speelgoed

De eerste ‘robot’ was natuurlijk wel een beetje de Furby. Dit interactieve diertje kon je voeren, verzorgen en zo laten ‘opgroeien’ tot een volwassen (soms ietwat irritant) wezentje. Deze rage maakte enkele jaren later een comeback. Dit was echter het begin van een hele nieuwe generatie van robot- en digitale speelgoedbeestjes. Denk aan de Hatchimals. Die je na een periode van uitbroeden ook weer zelf kon opvoeden.

Dit jaar vind je nog meer van dit soort geinige figuurtjes. Je zal zien dat ze steeds weer iets meer kunnen naar mate de technologie voor kinderspeelgoed ook gewoon veel beter wordt. Dit is dan ook een van de komende speelgoedtrends van 2021.

Trend 3: Later als ik groot ben

Speelgoed wat het altijd goed doet bij (jonge) kinderen is waarbij ze hun fantasie lekker de vrije loop kunnen laten. Dit geldt ook voor speelgoed wat de gelegenheid geeft om een bepaald beroep na te spelen. Minikeukentjes, de Dyson kinderstofzuiger, werkbanken, kassa’s en verkleedkleren doen het dus ieder jaar helemaal super. Dit is in 2021 niet anders. Zeker als je een lekker, fantasierijk kind in huis hebt.

Trend 4: Bordspelletjes

Zoek je naar een leuk cadeau waar je met het hele gezin van kan genieten? Bordspellen vallen in 2021 ook onder de hartstikke, populaire speelgoedtrends! Dit geldt overigens voor de klassieke, maar ook de moderne bordspellen. Denk aan Monopoly, Stratego, maar ook 30 seconds en ga zo maar verder. Zo hebben jullie gelijk iets leuks om te doen met het gezin tijdens de feestdagen.

Speelgoedtrends 2021: bordspellen

Trend 5: Educatief speelgoed

Ouders worden zich steeds meer bewust van de voordelen van spelenderwijs leren. Koop je het juiste educatieve speelgoed, dan kan je kind hier echt voordelen van ondervinden op sociaal gebied, probleemoplossend vermogen en creativiteit. Leerzaam speelgoed valt dan ook zeker onder de speelgoedtrends van 2021. Het leukste is dan ook dat speelgoedfabrikanten hier steeds meer op gaan inspelen. Zo is het speelgoed niet alleen educatief, maar ook nog eens onwijs leuk om te zien en mee aan de slag te gaan.

Speelgoedtrends 2021: educatief speelgoed

Trend 6: Lekker creatief

Sinds corona zijn steeds meer ouders bezig met leuke knutselmiddagen met de kinderen. Je staat dan ook verstelt als je kijkt naar wat er allemaal te krijgen valt om lekker mee te freubelen. Van een simpel knutselpakketje tot en met sieraden-, bathbombs-, kaarsen-, en bonbonsmakerssets. Natuurlijk allemaal geschikt en gemaakt voor kinderen. Wil je dus dat jouw kind lekker creatief en hands-on aan de slag kan gaan? Dan scoor je zeker met wat creatieve items als aanvulling op het verlanglijstje.

Schoencadeautjes voor 1 euro tot 5 euro: 55+ mega leuke tips!

De decembermaand is een dure maand. Tussen Sinterklaas en Kerst is het veilig om te stellen dat je portemonnee flink wat dunner wordt. Maar je kan het natuurlijk allemaal zo gek maken als je zelf wil. Om je een beetje…

  • Denise Meijer

Trend 7: Duurzaam speelgoed

Anno 2021 zien we duurzaam ook steeds vaker terugkomen in de lijstjes van speelgoedtrends. Zo wordt houten speelgoed en gerecycled speelgoed een veelvoorkomend beeld in speelgoedwinkels en warenhuizen.

Trend 8: Games

Is jouw kind een gamer? Dan is het natuurlijk heel makkelijk om hier mee te scoren. Dit jaar zien we bijvoorbeeld weer de Nintendo Switch die heel populair is onder de kinderen. Daarnaast is er voor de oudere kinderen genoeg nieuws te vinden op het gebied van Playstation en de Xbox One.

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen