Waar ben je naar opzoek?

Het is zomervakantie! Ga jij dit jaar op vakantie met je gezin of blijf je lekker thuis? Een vakantie in de achtertuin kan ook super relaxed zijn. En deze zomer een vakantie boeken schijnt niet zo makkelijk te zijn: alles is vol of te duur. Heb jij nog geen beslissing gemaakt voor deze zomer? Of ben je op zoek naar budget tips voor de zomer? Lees dan dit blog en doe hier je inspiratie op.

Het loopt zoals het loopt: budget tips zomer

Er zijn enkele redenen waarom we nog niks geboekt hebben. Aan de ene kant heb ik wel het idee dat ik altijd iets kan krijgen als ik echt weg wil. Mijn moeder zat vroeger in december al met de reisgidsen uren achter elkaar alles te bekijken en te berekenen, maar daar ben ik geen type voor. Ik heb daar het geduld niet voor. Na een half uur liggen die boekjes bij het oud papier, of moet ik buiten gaan afkoelen omdat anders de laptop op de grond ligt.

Daarnaast is het zo dat we het financieel gezien niet heel breed hebben. Ik heb dan stiekem toch ook wel een beetje de angst dat de wasmachine net kapot gaat als ik een vakantie boek en dan niet voldoende budget meer heb voor een nieuwe wasmachine. Daarnaast is onze zoon lichamelijk hard achteruit gegaan het laatste jaar, waardoor we toch wel het idee hadden dat de artsen op een operatie aan zouden sturen. We wilden niet dat de operatie uitgesteld zou worden doordat wij een vakantie geboekt hadden. Inmiddels is bepaald dat hij na de zomervakantie geopereerd gaat worden, dus dat houdt in dat we in de zes weken zomervakantie geen plannen hebben. Het betekent niet dat we niks gaan doen. Ik heb al leuke budget tips voor de zomer verzameld en die ga ik natuurlijk met jullie delen.

10 zomerse activiteiten met water voor kinderen

Het is zomer en het is warm. Soms te warm om wat te doen en als de temperatuur boven de 30 graden komt hangen mijn kinderen het liefst op de bank. Ik zocht 5 activiteiten op die heerlijk zijn om…

 • Denise Meijer

Niks is niet echt niks

Daar bedoel ik mee dat onze weken altijd stiekem toch best volgepland worden. Omdat zoonlief door zijn operatie toch wel een flink aantal weken school gaat missen, hebben we besloten dat het verstandig is om een huiswerkpakket mee naar huis te nemen voor de zomer om op deze manier de achterstand zoveel mogelijk te beperken. Ook heeft hij wekelijks fysiotherapie en moet hij nog naar een aantal andere therapeuten en naar het ziekenhuis. Ziek zijn kent geen vakantie, dus dat gaat helaas allemaal door. Toch willen we kijken of het lukt om even met de kinderen weg te gaan zodat ze echt het vakantiegevoel hebben. Misschien wel lekker een paar daagjes richting het strand? Allemaal budget tips voor deze zomer die op mijn lijstje staan.

Zes volle weken

Waar de ene moeder opziet tegen zes weken zomervakantie, kijkt de ander er naar uit. Ik kijk er naar uit. Ik vind het heerlijk dat er geen school is en ik vind het heerlijk dat we in elk geval met het hele gezin vrije tijd hebben tussen alle verplichte dingen door. We kunnen toch iets meer de boel de boel laten en gezellig dingen samen doen. Omdat we al jaren financieel moeten opletten, ben ik ook al veel leuke, minder dure dingen tegen gekomen die ik graag wil delen met jullie. Zes weken volle zon en 30 graden is natuurlijk het lekkerste. Je zet een zwembad op en de kinderen hebben de vakantie van hun leven, gewoon bij jou in de achtertuin. Helaas is Nederland niet een heel betrouwbaar land, betreffende het weer, dus ook indoor-uitjes komen voorbij op mijn lijstje.

Gratis uitjes in Nederland voor het hele gezin!

Hebben de kinderen een dagje vrij, vakantie of ben je op zoek naar een leuk uitje voor in het weekend? Leuke dingen doen hoeft niet duur te zijn. Het kan zelfs helemaal gratis! Een uitstapje naar een pretpark kan ook flink in…

 • Love2BeMama

De 11 budget tips voor deze zomer!

 1. De leukste budget tips zomer uitjes: Love2BeMama heeft per provincie gratis uitjes verzameld. Je kunt ze terugvinden in dit dossier.
 2. De museumjaarkaart: Het klinkt heel suf, maar we hebben hem een jaar gehad. De kosten vielen mee, 100 euro voor ons complete gezin (dochterlief was nog gratis) We hebben veel dingen bezocht en het geld er dubbel en dwars uitgehaald. We hebben o.a. het spoorwegmuseum bezocht (ook in de winter erg leuk!) het openluchtmuseum, Kasteel Hoensbroek, het kinderboekenmuseum en het Continium in Kerkrade.
 3. Tegenwoordig heb je vele sites online waar je o.a. tickets en vakanties goedkoper kunt krijgen. Wat dacht je van Vakantie Veilingen, Groupon en Wowdeal?
 4. Je kunt er voor kiezen om een fietstocht of speurtocht te organiseren door je stad of dorp. Of wat dacht je van een stadswandeling? Vaak bekijk je je eigen woonplaats niet zo goed, maar vlieg je wel naar Rome om daar de architectuur te bezichtigen.
 5. Op een regenachtige dag kun je samen met de kinderen gezellig binnen aan de slag gaan met knutselen. Pinterest biedt voldoende inspiratie. Ook hier op L2BM vind je enkele leuke DIY blogs terug! Wat momenteel erg leuk is voor kinderen is het maken van Tie Dye shirts. Hier vind je een beschrijving hoe je dat doet.
 6. Samen een lekkere maaltijd maken. Op internet kun je leuke en lekkere zomerse recepten voor kinderen vinden. Of loop eens de bieb in voor een leuk kinderkookboek. Laat de kinderen kiezen wat ze graag willen eten, ga samen met ze de boodschappen doen en help ze bij het koken.
 7. In Nederland zijn voldoende indoor speeltuinen te vinden voor de regenachtige dagen. Bij een teveel aan energie laat je ze daar lekker rennen!
 8. In de meivakantie hebben mijn kinderen een tentje opgezet in de woonkamer. Ze ‘leefden’ vanuit de tent en waren ‘op vakantie’. Boodschappen gingen ze doen in de ‘supermarkt’ (lees: mama vragen voor een glaasje drinken) ze belden de ‘bezorgdienst’ (lees: mama bracht een boterham) en keken tv vanuit de tent. Ga met ze mee in hun wondere wereld en speel het verhaal mee! Gegarandeerd uren speelplezier! Deze tip valt zeker onder budget tips voor de zomer, ze dan je tent op in de achtertuin.
 9. De bioscoop is ook altijd een goed idee op regenachtige dagen. Kijk naar welke films er uit zijn gekomen. Tip: ga naar een ochtendvoorstelling, deze zijn vaak goedkoper.
 10. Het is voor een kind heerlijk om de 1-op-1 aandacht van papa of mama te hebben. Dus plan een dagje met 1 kind alleen in. Ga een middagje wandelen in het bos met je zoon. Of een middagje shoppen met je dochter.
 11. Check regelmatig voor budget tips deze zomer verschillende sites. Op festivalinfo.nl kun je een overzicht vinden van gratis festivals in Nederland. Op Staatsbosbeheer.nl kun je ook leuke kinderactiviteiten per provincie vinden (wat dacht je van speuren naar kriebelbeestjes? Of hutten bouwen?).

Al met al hoef je je niet te vervelen deze zomer en met deze budget tip voor de zomer hoeft het ook niet veel geld te kosten. Wat je ook doet, waar je ook bent…ik wens je een hele mooie en gezellige tijd met je gezinnetje!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen