Waar ben je naar opzoek?

Wat te eten met warm weer? Ik geef 4 kindvriendelijke tips!

2 minuten lezen Redactie Commercieel
Wat te eten met warm weer? Ik geef 4 kindvriendelijke tips!

Heerlijk dat de zomer in aantocht is, maar soms kun je van dat warme weer ook best lamlendig worden en nergens zin in hebben. Dan is het gewoon té warm. Maar een moeder van een gezin met jonge kinderen kan niet de hele dag op de bank gaan liggen en zien hoe het loopt. Het leven gaat gewoon door… warmte of geen warmte.

Ik maak het mijzelf wel een beetje makkelijker hoor als het warm is. Met een paar kleine aanpassingen kun je het voor jezelf al een stuk aangenamer maken. Ik doe de was in de avond en hang het ’s morgens vroeg buiten, ik werk wat meer (en effectiever) ’s avonds in plaats van overdag of ik zoek een werkplek op waar airco is. Het doen van boodschappen is overigens ook geen straf want: airco!

En het avondeten? Daar maak ik mij ook niet zo druk om. Zo lang ze maar groen voedsel naar binnen krijgen vind ik het prima. Ik ga niet uren boven een warm fornuis staan zwoegen als het al zo heet is. Maar wat eten we dan wel met warm weer? Misschien heb je wat aan deze tips om bij jezelf thuis in de praktijk te brengen.

Bij de Lidl heb ik een aantal boodschappen gedaan voor de warme dagen. Het is mij trouwens opgevallen dat de Lidl steeds meer duurzame producten in het assortiment heeft. En dat vind ik een fijn idee. Ik ga graag naar de Lidl om daar onze boodschappen te doen. Het is betaalbaar en de producten zijn goed.

Tip 1: Een broodje hamburger

Simpel maar lekker. Je hebt wat (hamburger) broodjes nodig, komkommer, tomaten, kaas, eieren en hamburgers. Schaal met sla erbij en je bent klaar!

Tip 2: Een gezonde hapjestafel

Ik dook de koelkast in om te kijken wat we nog in huis hadden en aangevuld met de boodschappen kwam er dit resultaat uit:

Lekker veel groente en fruit met een stokbroodje en smeersels. En ik had wraps met zalm gemaakt. Bij de Lidl is vrijwel alle verse vis duurzaam. Dit kun je herkennen aan de keurmerken ASC en MSC.

Lekker simpel en het grappige is dat mijn kinderen van zo’n hapjestafel wel de groentes eten.

Tip 3: Een pasta salade

Dit is ook een simpel gerecht en de borden gaan hiermee helemaal op. Kijk wat je nog in de koelkast hebt liggen en maak daarvan, met een dressing, een heerlijke gezonde en gevulde pastasalade. Deze kun je serveren met stokbrood en kruidenboter. En heb je wat over? Dan bewaar je dat in de koelkast voor de volgende dag.

Tip 4: Restjes of grote porties invriezen

Van alle opgebaarde kliekjes in de koelkast kun je ook een prima maaltijd maken. Bij de Lidl heb je Visfilet (ook met het MSC keurmerk) en dat kun je er bijvoorbeeld bij opwarmen in de oven. Ik maak vaak grote pannen soep of pastasaus waarvan ik een paar porties invries. Ideaal bij warm weer. Je serveert hier pasta of rijst bij en je bent klaar.

Wat eten jullie (kinderen) graag met warm weer?

Dit artikel is gesponsord.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Mama

7 redenen waarom er geen vierde kind komt

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Kinderwens

Bestaat er medicatie om sneller zwanger te worden?

  • 6 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Mama

Hoe trek ik als dove ouder de aandacht van mijn kinderen?

  • 7 dagen geleden
  • 2 minuten lezen