Waar ben je naar opzoek?

5x Onderzoek bevestigt: het oudste kind is de beste

1 minuut lezen Marian Alons
5x Onderzoek bevestigt: het oudste kind is de beste

Sorry jongste telgen en middelste kinderen, maar het is toch echt wetenschappelijk bewezen. Oudste kinderen zijn de beste. Natuurlijk hebben de oudste kinderen hier zelf nooit over getwijfeld. Lees snel waarom!

1. De oudste kinderen zijn trouw aan hun familie

Volgens schrijver Jeffrey Kluger van The Sibling Effect volgen de oudste kinderen thuis beter de orders op van hun ouders dan de jongere broertjes en zusjes. Ze hebben een verantwoordelijkheidsgevoel op jonge leeftijd doordat ze moeten ‘zorgen’ voor hun broertjes en zusjes.

2. Eerstgeborenen volgen de regels het beste

Uit een Belgisch onderzoek blijkt dat de oudsten meer verantwoordelijkheid nemen, competitief zijn en traditiegetrouw. Terwijl de jongsten van de familie zich juist proberen te onderscheiden, ze zijn speelser en rebels.

Lees ook: De jongste thuis vindt zichzelf het grappigst

3. Ze zijn natuurlijke leiders

Als jongere broer/zus weet je misschien nog wel dat er op jou gepast werd. Dat heeft er onder andere voor gezorgd dat jouw grote broer/zus een goede leidinggevende is. Zo is hij/zij opgegroeid! Het maakt de oudste daarom ambitieus en  succesvoller op de werkvloer.

4. Eerstgeborenen zijn slimmer

Misschien doet deze nog wel het meest pijn bij de jongsten. Een Noorse studie heeft onderzoek gedaan naar de slimheid van kinderen. En wat blijkt? Het gemiddelde IQ is van de oudste kinderen 2,3 punten hoger dan die van hun broertjes en zusjes. Waarschijnlijk komt dit omdat ze hun jongere familieleden dingen leren en dat helpt ze zelf ook met het onthouden van informatie.

5. Oudste kinderen zijn aardiger

Alhoewel, ook dit puntje kan een pijnpuntje zijn. Uit een onderzoek van 2015 blijkt dat de eerstgeborenen preciezer zijn, vriendelijker en minder neurotisch, dan de gekke kinderen die na hun volgden.

Of zijn de oudste kinderen eigenlijk softies? Hoe zit het bij jullie in de familie?

Bron: Pulptastic –  Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties
  • Dat zijn nogal statements! Gelukkig ben ik zelf de oudste haha. Wel nieuwschierig hoe dat bij onze meiden zal gaan lopen. Ik ga het onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen