Waar ben je naar opzoek?

Seks na de bevalling: de naakte waarheid!

3 minuten lezen denise Denise Meijer
Seks na de bevalling: de naakte waarheid!

Het is algemeen bekend dat je, in de eerste periode na de bevalling, beter even geen seks kan hebben. Althans: in ieder geval niet voordat het bloedverlies gestopt is en dit kan soms wel eens tot 6 (!) weken duren. Seks na de bevalling? Wij vertellen je de waarheid en winden er geen doekjes om. Eén ding: het komt goed!

Maar geloof het of niet; ook moeders gaan (na deze periode van geheelonthouding) OOIT weer eens van bil en DIT is de naakte waarheid over je eerste keer seks. Zo na een bevalling.

Je zou best wel eens kunnen denken dat je, in de officiële kraamtijd, niet eens behoefte hebt aan seks. Ik bedoel: er is niets wat harder ‘libido-killer’ zal schreeuwen als een baby en laten we ook vooral de neveneffecten van het daadwerkelijke baren niet vergeten.

Lees ook: Het moment dat seksen zó bijzonder wordt dat je je ervoor schaamt

Lekmemmen, de slapeloze nachten, hoe je jezelf eigenlijk bijna constant verbaasd over hoeveel zo’n klein mensje daadwerkelijk poept… En dan natuurlijk de hormonen. Die zullen steviger schommelen dan een cruiseschip op zee, te midden van een orkaan.

Maar ondanks dit alles krijgen jij en je partner weer zin in een potje stoeien en de geheelonthouding die je is opgelegd maakt het idee aan seks alleen maar beter. Plotseling zijn jullie weer een paar giechelende tieners. Bang om betrapt te worden door je ouders.

Alleen is het betrapt worden een eufemisme voor een baarmoederontsteking en waar je echt bang voor moet zijn? De baby die wakker wordt van de commotie. Nadat deze eindelijk rustig ligt te slapen na een halve dag aan darmkrampjes.

Het Moment Suprême

Dus je wacht en wacht. Tot je eindelijk ‘groen’ licht hebt gekregen. De spanning is inmiddels zo hoog opgelopen dat je er iets speciaals van wilt maken, dus je trekt een spannend setje uit de kast.

Die je vervolgens snel weer in de hoek smijt als je ziet dat je zoogkompressen niet bepaald matchen met het sexy, kanten niemendalletje. Een oversized t-shirt over je voedings-bh staat prima!

Lees ook: Zwangere moeder schrijft openhartige blog over seks tijdens de zwangerschap

Wanneer het moment suprême daar is, voelt het alsof het je eerste keer is. Ongemakkelijk, onwennig en zelfs een beetje pijnlijk. Mede door de immense aambeien die je aan je bevalling hebt overgehouden.

O ja… en het feit dat je nog niet zo heel lang geleden een Galia-meloen door dezelfde opening naar buiten hebt gewerkt, maakt het ‘daaronder’ ook een klein beetje beursig aanvoelen.

Hij komt te snel, jij komt helemaal niet omdat je constant het idee hebt dat je de baby hoort huilen, of je afvraagt of je man zijn ogen gesloten houdt om het eerdere beeld van je gehavende vagina te verdringen… En dat was dat. De eerste keer. Zo na je bevalling.

Lees ook: Betrapt door je kind tijdens mindblowing seks!

Het verdiend geen schoonheidsprijs en er worden ook geen romans over geschreven. Maar je zet door, doet het nog een paar keer om erachter te komen dat seks na kinderen misschien een uitdaging is; maar niet minder prettig.

En dan, als de baby logeert bij oma…

En na de trouwerij van Hendrika (je achternicht van vaders kant), blijft de baby voor het eerst bij oma logeren. Deze avond hebben jullie als na al deze tijds, weer als vanouds wilde en lichtelijk aangeschoten seks op een geplastificeerde hoekbank van de Ikea.

Jullie zijn weer terug! In jullie seksuele glorie herstelt en klaar om de wereld (oké, het bedbankje in de logeerkamer) in ieder geval twee maal per maand over te nemen met jullie woeste, ongetemde geiligheid.

Tot je er vervolgens vier weken later achter moet komen dat jullie op exact DAT moment (na de bruiloft van achternicht Hendrika), in ‘the heat of the moment’ het condoom een keer vergeten zijn…

Oja, dit is ook een grappig filmpje over seks voor en na de bevalling:

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
  • Je kunt mij zo ongeveer wegdragen …
    Helemaal waar, vooral het “the heat of the moment Hendrika moment”! Hallo baby 2, terug bij af…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen