Waar ben je naar opzoek?

8 tips om je kinderen koel te houden tijdens warme dagen

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
8 tips om je kinderen koel te houden tijdens warme dagen

Wauw! Wat een zomer hebben we. Ondanks dat het super warm is en we verkeren in een hittegolf met extreme droogte, is dit natuurlijk wel honderd keer beter dan regen tijdens de zomervakantie. Vandaag is het een extreem warme dag. Maar hoe kom je die extreem warme dagen met kinderen door? Zoek je tips warmte kinderen? Dan ben je hier aan het goede adres!

Wordt het warm? In deze blog 8 tips warmte kinderen: zo houden ze het koel!

8 tips warmte kinderen: verkoeling voor kids!

Als wij het warm hebben dan doe je rustiger aan en zoek je verkoeling op. Maar wat als baby’s en kleine kinderen het warm hebben? Zij hebben het vaak nog een stuk warmer dan wij als volwassenen.

Kinderen kunnen hun lichaamswarmte nog niet zo goed zelf regelen en daardoor zijn ze gevoeliger voor warmte dan wij. Op deze website las ik een aantal tips om het voor kinderen aangenaam te maken tijdens de warmte. Ik deel ze graag met jou. Voorkom dat ze oververhit raken! En ook nog dit: laat ze vooral niet in de auto zitten als je ‘even’ een boodschap gaat doen…

Tip 1: Vermijd de zon

Hoe fijn het ook kan zijn in de zon, de zon geeft wel extra veel warmte af. Op een hete dag is het helemaal niet gek om met je kind binnen te blijven. En als je toch naar buiten gaat: vergeet dan niet het zonnehoedje, de parasol of een doek over de buggy.

Maar pas wel op met een doek: lees zeker deze blog even.

Tip 2: Kinderen moeten extra veel water drinken

En om dat zo leuk mogelijk te maken maak ik altijd water met een smaakje. Door stukjes fruit, verse kruiden en ijsklontjes toe te voegen wordt het een feestje om water te drinken. Het werkt echt!

Tip 3: Luchtige kleding

Korte broek, t-shirt of lekker thuis in hun ondergoed. En vergeet ze niet in te smeren!

Tip 4: Pas op met warmte in de auto

In de auto kan het helemaal warm worden. Kinderen in een autostoel hebben het dan extra warm. En laat kinderen NIET alleen in de auto zitten als jij even snel heen en weer moet. De temperatuur in een stilstaande auto stijgt heel snel. En de gevolgen zijn niet te overzien…

Lees ook: Nog een keer: Laat je kind NOOIT achter in een hete auto!

Tip 5: Slapen

Wanneer het warm is slapen kinderen slechter. Bij ons staan de ramen altijd open maar als het warm is houd ik ramen en gordijnen gesloten om de warmte buiten te houden. Als het zo heet is ga ik extra vaak bij de kinderen kijken of ze niet oververhit zijn. En er staat een waaier op hun kamer. Wanneer het ‘s avonds koeler is geworden zet ik de ramen en deuren op voor frisse lucht.

Tip 6: Douchen

Je bent geneigd om een koude douche te nemen als het warm is. Maar doe dat niet! Kies liever voor een lauwwarm bad of douche. Zo kunnen ze beter hun warmte kwijt. Door de warmte van een douche of bad gaan de bloedvaten openstaan waardoor ze beter lichaamswarmte kunnen verliezen.

Tip 7: Eet fruit en groente

Laat je kinderen groente of fruit eten. De website dokterdokter.nl zegt hierover: “Je lichaam koelt af door te transpireren. Hiermee wordt de hitte uit je lichaam gedreven. Tijdens het zweten verlies je het nodige vocht, maar ook elektrolyten (zouten) die aangevuld moeten worden. Gelukkig bestaan er genoeg fruitsoorten die dit vocht- en zouttekort kunnen aanvullen. De beste vrucht hiervoor is de watermeloen. Maar ook de suikermeloen, appels, mango, bananen, aardbeien, frambozen, blauwe bessen en zwarte bessen zijn uitstekend afkoelvoedsel.”

Lees ook: Een waarschuwing voor alle moeders van kinderen met lang haar!

Tip 8: Keep calm…

En blijf gewoon rustig. Zeuren over de warmte heeft geen zin. Zet een lekker badje op in de tuin, zoek het water op of chill binnen op de bank met een filmpje als ze het even niet meer trekken. Wij hebben screens wat de warmte aardig buiten kan houden. Als het buiten 30 graden is, is het binnen 26 graden. Nog warm maar beter dan buiten. Geniet gewoon lekker van dit weer en houd de kleintjes goed in de gaten en luister goed naar signalen. Verzet je niet tegen de warmte want dat heeft echt geen zin!

Tip 9: Met water spelen

Koop een watertafel of waterspeelgoed en laat je kids lekker met water spelen of ga lekker zwemmen. Vergeet voor kinderen die niet kunnen zwemmen goede zwembandjes aan te schaffen.

En als het je echt te veel wordt zoek je lekker een ‘krijspaleis‘ op waar de airco draait 😉

Heb jij nog tips om je kinderen koel te houden? Laat ze achter in de comments!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen