Waar ben je naar opzoek?

Fashionista vs Fashionono

2 minuten lezen Laura Collin- Smeets
Fashionista vs Fashionono

Ik zit voor de verandering weer eens in de wachtkamer van een ziekenhuis. Op een tafeltje ligt een stapeltje tijdschriften. Ik schuif wat boekjes op en neer. Autoboekjes, psychologie magazines en de Vogue. Allemaal niet mijn ding. Dan toch maar de Vogue. Ik blader er doorheen en heb het in een paar minuten gezien. Ik kijk naar foto`s van meisjes in kleding die ik nooit aan zou trekken. Dit is echt een boekje voor de ware fashionista, gaat het door me heen.

Fashionista!

Voor degenen die niet weten wat een fashionista is, op internet vond ik deze definitie:

‘Vrouw die strikt de laatste mode volgt’.

Nee, dat ben ik inderdaad niet. Ook op internet kom ik veel dingen tegen in de categorieën mode, beauty en lifestyle. Ook daar kan ik kort over zijn. Ik volg de mode niet, ik gebruik geen make-up en mijn haar zit al zo`n 20 jaar hetzelfde. Bij lifestyle denk ik aan mooie woonkamers die zo uit een boekje zouden kunnen komen. Mijn woonkamer bestaat uit oude, bij elkaar geraapte tweedehands meubels die niet bij elkaar matchen en speelgoed van de kinderen overal en nergens.

Fashionono!

Het woord fashionono bestaat niet. Als ik het Google komt er geen definitie. Dus als ik dan toch dit woord verzonnen heb, dan geef ik er de volgende definitie aan:

‘Vrouw die totaal geen verstand heeft van mode’.

Dat ben ik dus! 😉 Ik hou niet van winkelen, ik word er hartstikke nerveus van. Als ik na een kwartier niks gevonden heb wat ik leuk vind, dan houdt het op. Dan word ik boos en gefrustreerd en ga ik het liefst thuis op de bank zitten met een zak chips naar een leuke film kijken. Begrijp me niet verkeerd. Ik wil er graag leuk uit zien, met kleding, make-up, haar en alles. Maar ik snap er gewoon niks van. In mijn kledingkast vind je kleding van 15 jaar terug, welke ik nooit meer draag omdat het niet meer past of gewoon echt niet meer kan, maar ik kan het niet weggooien. Want dan heb ik in bepaalde gevallen helemaal niks meer om aan te trekken. Het grappige is dat juist ik ooit 2 fotoshoots heb gehad voor magazines en helemaal mooi gemaakt werd en ik vond het heerlijk en geweldig! Ik ben zelfs ten huwelijk gevraagd door mijn man op één van die fotoshoots!

Fashionista vs Fashionono

De ware fashionista…

Die loopt hier ook wel ergens rond. Misschien ben jij wel degene die het nu voelt kriebelen. Misschien wil jij wel enorm graag mijn kledingkast bekijken en alles eruit halen wat er niet in thuis hoort. Misschien denk jij wel: Ik kan Laura eruit laten zien als een ware fashionista! Voel je je geroepen, dan hoor ik het wel. Maken we er samen een leuk artikel van voor op Love2BeMama! 😉

Je kunt je hieronder (in de comments) aanmelden of Laura tips geven! Het zal zeer welkom zijn 🙂

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen