Waar ben je naar opzoek?

Rescue Paws Curacao: kom hondjes knuffelen (en adopteer!)

3 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
Rescue Paws Curacao: kom hondjes knuffelen (en adopteer!)

Toen we besloten om voor een half jaar naar Curacao te gaan, wisten we dat onze hond Max helaas niet mee kon. Gelukkig hebben we een hele fijne oppas in Nederland waar hij een half jaar mocht verblijven. Nu we weten dat we gaan emigreren naar Curacao, zijn we aan het regelen dat hij deze kant op kan komen. De kinderen missen Max wel maar gelukkig kunnen we af en toe naar Rescue Paws Curacao om hondjes te knuffelen, zodat het gemis van Max wat wordt verzacht.

Lees verder onder de afbeelding!

Max komt uit Spanje, wij hebben hem geadopteerd!

Dierenleed op Curacao terugdringen

Op Curacao is er behoorlijk wat dierenleed. Ga je naar Curacao op vakantie? Wees dan voorbereid op de vele straathondjes die je tegen zal komen. De meeste hondjes (en katten) zijn er niet al te best aan toe. Gelukkig zijn er een aantal non-profit organisaties actief om het dierenleed op Curacao terug te dringen. Dat is niet makkelijk maar ze doen het wel. De non-profit organisatie Rescue Paws Curacao is sinds 2014 actief als officiële stichting. Hun focus ligt bij het hulp aanbieden aan honden op meerdere vlakken:

 • Sterilisatie
 • Opvang en adoptie
 • Hulp op lokatie
 • Informatievoorziening en educatie

De organisatie zet ook in op lokale informatie en educatie over het welzijn van dieren. Er is veel onmacht en onwetendheid hoe men met dieren om moet gaan. De organisatie biedt hierin hulp op locatie en proberen de leefomstandigheden van de dieren te verbeteren. Ook geven ze advies over teken en vlooienbestrijding, uitleg over huisvesting en ziektes en proberen ze de bevolking bij te brengen dat dieren emoties hebben en hoe deze te herkennen.

Strand Curacao: 5 verborgen pareltjes die je moet zien!

Curacao heeft vele mooie stranden. Om precies te zijn telt Curacao 40 stranden. Natuurlijk wil je, als je op vakantie bent op Curacao, graag weten welke strandjes je echt moet bezoeken tijdens je verblijf. Je kan naar de bekende en…

 • Linda Bosscher

Opvang door Rescue Paws Curacao

Helaas is alles wat ze doen niet voldoende om de honden een betere toekomst te geven. De honden die gedumpt zijn, de dozen met puppies die ze vinden en dieren die onder erbarmelijke omstandigheden moeten overleven hebben een opvangplek nodig. Rescue Paws Curacao biedt die opvangplek.

Ze hebben een opvanglokatie voor ongeveer 80 honden. In de rennen kunnen de honden zich vrij bewegen. Ook zijn er plekken speciaal voor pups en honden die extra zorg nodig hebben (op medisch en sociaal gebied).

Lees verder onder de afbeelding!

Bezoek brengen aan Rescue Paws Curacao
De puppies bij Rescue Paws Curacao

Honden een beter leven geven

Het doel is om de honden een beter leven te geven en te plaatsen bij een nieuw thuis. Eerst komen de honden bij een foster thuis zodat de hond leert meedraaien in het gezin. Daar worden ze getraind voor de reis, worden ze zindelijk en leren ze alleen zijn. De honden worden geplaatst in Nederland, België, Duitsland en Amerika. Er zijn al meer dan 1000 honden geplaatst.

Kom hondjes knuffelen bij Rescue Paws Curacao

Ben jij op vakantie op Curacao? Of woon je hier? Kom dan zeker eens lang bij Rescue Paws Curacao. Je mag hier met de hondjes knuffelen, aaien en wandelen. Dat is niet alleen een leuke activiteit voor als je hier op vakantie bent (of woont) maar dit is ook heel goed voor de hondjes. Ze leren hierdoor socialiseren. Als je ze een bezoekje brengt kun je ook nog wat meenemen: een donatie in geld maar je mag ook voer, speelgoed, riempjes en lekkernijen meenemen om te doneren. Dit wordt erg gewaardeerd door de honden én de stichting.

Openingstijden: Op doordeweekse dagen moet je een afspraak maken om langs te komen, op zaterdag en zondag zijn ze van 10.00 tot 12.00 uur openen. Momenteel hanteren ze openingstijden op afspraak i.v.m. corona. Neem hierover contact met ze op.

Lees verder onder de afbeelding!

Bezoek brengen aan Rescue Paws Curacao
Ze zijn zo lief en vinden het heerlijk om geknuffeld te worden!

Fosteren of adopteren

En als het kriebelt en je een hond wil adopteren of fosteren, dan kun je daar meteen informatie over inwinnen. Als wij straks ons eigen huis hebben en hond Max naar Curacao is, willen we gaan nadenken over het fosteren van puppies.

Wij zijn nu al een aantal keer bij Rescue Paws Curacao geweest en de kinderen vinden het geweldig. Elke keer zijn er weer nieuwe hondjes en puppies om mee te knuffelen en te spelen. Je kan er op het terrein ook nog een drankje halen als je dorst hebt gekregen van al dat knuffelen en spelen met de hondjes.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties
 • Sandy Langendoen zei

  Hoi Linda, wat fijn om jouw blog te lezen.
  We zijn as we speak bezig om een pup te adoptereb via deze stichting.
  Dus als je nog langsgaat deze week,geef Lexi een dikke knuffel van ons.We hopen haar heel gauw te zien❤

 • Evelyne zei

  Wat goed dat je dit in de kijker zet! Wij adopteerde jaren geleden een Galgo, blij dat we haar een luxe leven konden geven<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen