Waar ben je naar opzoek?

Starten met bloggen in 2022: dit moet je weten!

7 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
Starten met bloggen in 2022: dit moet je weten!

Bloggen is helemaal niet dood, bloggen is springlevend. Ik blog al heel lang en mijn blog Love2BeMama bestaat al 12 jaar. Inhoudelijk goede blogs schrijven is super goed voor de vindbaarheid in Google. Na al die jaren heb ik het plezier en passie in bloggen nog niet verloren. Wil jij starten met bloggen in 2022? Dan is het handig om dit te weten voordat je start! Ik geef je mijn persoonlijke tips over (starten met) bloggen.

Starten met bloggen in 2022: bloggen is hot!

Laat ik er ook even bij zeggen dat ‘een blog’ en ‘bloggen’ niet perse gaat over je persoonlijke verhalen. Zoals ik hierboven al noem: mensen zijn op zoek naar een antwoord. Met een persoonlijk dagboek op internet schrijven ga je geen geld verdienen. Wel als je persoonlijke en informatieve blogs schrijft en hierin de vragen van lezers beantwoord. Je blog wordt dan een plek waar mensen informatie kunnen vinden die ze nodig hebben.

Blogs zijn dus belangrijker en populairder dan ooit!

Waarom bloggers betaald worden en niet gratis werken!

Het nieuwe jaar is gestart en ik heb meteen een nieuwe blog geschreven over waarom bloggers / influencers betaald moeten worden voor hun werk (en ze dit niet gratis doen!). De eerste aanvragen voor samenwerkingen sliden namelijk alweer in mijn…

 • Linda Bosscher

Het wiel uitvinden

Toen ik begon met mijn blog Love2BeMama in 2010, was ik één van de eerste mamabloggers (zoals ze dat toen noemden). Bedrijven wisten helemaal niet hoe ze moesten samenwerken (al weten ze dat nu nog niet 😉) en het wiel moest echt uitgevonden worden. De beautybloggers waren destijds erg populair en die hebben de weg vrij gemaakt.

In de afgelopen 12 jaar heb ik heel veel toffe campagnes gedraaid voor o.a. Quooker, Velux, Pampers, Nintendo, CliniClowns en Dyson (dit is nog maar een greep uit de vele samenwerkingen). Super leuke persreizen gemaakt: Landal, Visit Denmark, Portugal, Disneyland Parijs en Skiwelt Wilder Kaiser.

Ik heb geschreven voor Ouders van Nu en heb regelmatig (met een campagne) in de media gestaan. Mijn blogs of blogs van Denise of andere bloggers zijn viral gegaan, en opgepakt door de media, en ik haalde zelfs de krant met een artikel over een moeder die de iPad als oppas gebruikt (moi!). Twee jaar geleden was ik nog kort te zien bij EditieNL over het nieuwe speelgoedboek van bol.com.

Lees verder onder de afbeelding!

Wat je moet weten over starten met bloggen in 2022

200.000 unieke bezoekers

Met Love2BeMama heb ik een groot bereik opgebouwd. Er waren zelfs maanden dat we de 200.000 unieke bezoekers aantikten. Hier was ik altijd erg trots op. Hoe meer bloggers en influencers er komen, hoe moeilijker het wordt om viral te gaan maar het blijkt: nog steeds niet onmogelijk. Nog steeds gaat er af en toe een blog viral en nu ook zelfs video’s op TikTok en Intstagram Reels met 600.000 views.

Gewoon starten met bloggen in 2022!

Hoe ik dat heb bereikt? Gewoon beginnen met bloggen!

Ik ben destijds begonnen toen ik een half jaar moeder was. Er was alleen maar saaie informatie over het moederschap te vinden op het internet, geen echte verhalen. Dus ik ben zelf in dat gat gesprongen. Als je een blog wil starten dan moet je weten op welke vraag of vragen je antwoord wil geven. Dat wordt het onderwerp van je blog en hiermee trek je je doelgroep aan. Destijds was dat het moederschap.

Nu richt ik mij vooral op moeders met kinderen van 0 tot 14 jaar en schrijf ik veel over ons leven op Curacao. In de loop der jaren is mijn blog met mij meegegroeid. Ik was 24 toen ik begon. Nu word ik 37 en ben ik met mijn blog ook enorm gegroeid. Ik weet hoe ik SEO teksten moet schrijven, weet alles over Social Media en analyses maken, ken ik mijn doelgroep en wat ze willen lezen en zo blijf ik doorgroeien. Met mijn blog maar zelfontwikkeling.

Het runnen van een blog heeft veel voordelen:

 • Je deelt je eigen tijd in. Ideaal als jonge moeder met kinderen.
 • Je kan er geld mee verdienen en zelfs fulltime blogger worden.
 • Je leert nieuwe vaardigheden: beheren van Social Media, Google Analytics, een mediakit maken, foto’s bewerken, je website opstarten en SEO blogs schrijven.
 • Veel plezier hebben en nieuwe mensen (online) leren kennen doordat je een community opbouwt.

Begin vandaag!

Maar wat moet je nu weten als je start met bloggen in 2022? Laat ik voorop stellen dat je niet vandaag geld gaat verdienen en morgen ook niet. Je kan dus het beste starten met bloggen naast je baan. Als je de intentie hebt om hier geld mee te verdienen dan moet je eerst een community opbouwen en met onderstaande tips voor starten met bloggen in 2022 aan de slag gaan.

Lees verder onder de afbeelding!

Wat heb je nodig voor starten met bloggen in 2022

Ervaring krijgen met bloggen

Heb jij geen ervaring met bloggen? Ga dan eerst leren hoe je moet bloggen. Er zijn genoeg websites waar je informatie vandaan kunt halen, kijk hoe andere bloggers te werk gaan (doe ze niet na!) of sluit je aan bij een blog waar je je verhalen kan delen.

Er komt veel meer bij het bloggen kijken dan alleen ‘leuke stukjes schrijven’. Zo moet je kennis hebben van het opzetten van een site (of de juiste mensen inhuren), moet je weten dat hosting geld kost (hoe meer bezoekers, hoe meer je betaald), moet je leren SEO teksten te schrijven en Google Analytics kunnen aflezen. Dat is een greep uit de vaardigheden waarvan het handig is dat je weet hoe dit werkt.

Kies je niche

Waar ga je over bloggen? Kies je niche. Ga je bloggen over reizen, lifestyle, moederschap, over je hobby? Bloggen in een specifieke niche helpt Google te bepalen waar je blog over gaat en daardoor zal je een betere domeinautoriteit voor dat onderwerp krijgen. Begin met bloggen en bouw de inhoud van je blog gaandeweg op. Geef antwoord op vragen die jouw doelgroep heeft; schrijf daar blogs over.

Tip: Als je weet waar je over gaat bloggen, kies dan een naam die bij je past. Denk er goed over na want deze naam ga je waarschijnlijk lang gebruiken. Als je eenmaal een community hebt opgebouwd ga je niet meer van naam veranderen. Je domein leg je vast bij een hosting en daar regel je ook je hosting plan. Vanaf dat punt kun je een website gaan bouwen of laten bouwen.

Starten met bloggen in 2022

Als je de naam van je website hebt gekozen, een hostingpakket hebt en je website hebt dan kun je starten met bloggen. Waar ga je over bloggen? Focus je op de kerninhoud van je niche.

Inspiratie

Weet je niet waar je over moet bloggen? Doe dan inspiratie op. Dit kan bij andere bloggers, via Pinterest of ga aan de slag met zoekmachineoptimalitsatie en doe zoekwoordenonderzoek (SEO). Vind je SEO saai? Dat kan ik goed begrijpen maar ga het niet uit de weg. Het kan nog wel eens belangrijk zijn voor je blog.

Werk aan een community

Nu je blog up and running is, ga je werken aan je community. Je community op Instagram / Facebook en TikTok. Dit zijn belangrijke mensen voor je blog.

Starten met bloggen in 2022: geld verdienen!

Het gedeelte ‘geld verdienen met bloggen’ kan pas als je een fijne community en blog hebt opgebouwd. Dit duurt vaak wel een jaar. Je moet je klanten de statistieken kunnen laten zien, je groei en ook je interactie. Als je dat op orde hebt kun je geld gaan verdienen met je blog want bloggen doe je immers niet gratis.

Geld verdienen met bloggen kan op meerdere manieren. Onderstaande manieren kunnen bronnen van inkomsten worden.

Lees verder onder de afbeelding!

Advertentieinkomsten

Als je meer verkeer op je blog krijgt dan kun je inkomsten gaan genereren door advertenties. Dit kan door middel van banners of afgekochte advertenties door adverteerders.

Campagnes

Als een bedrijf met je samen wil werken kun je een campagne opzetten. Een campagne bestaat vaak uit meerdere uitingen en een langdurige samenwerking.

Gesponsorde blogs

Je kan ook geld verdienen met gesponsorde blogs die je zelf schrijft. Een gesponsorde blogpost is een dienst voor een merk of dienst waar jij een blog over schrijft en waar een x bedrag voor betaald wordt.

Affiliatie inkomsten

Ben je enthousiast over een product? Dan kan jij dat het beste natuurlijk overbrengen. Schrijf een blog over dat product en koppel daar affiliatelinks aan. Als iemand via jouw link het product koopt krijg jij daar een fee (betaling) voor. Voor deze inkomsten moet je wel lid worden van verschillende affiliate websites en moet je een redelijk bereik hebben.

Eigen product of dienst

Verkoop jij zelf een product of dienst? Dan kun je hier je blog aan koppelen. Je blog kun je gebruiken om je expertise te laten zien en reclame te maken voor je product of dienst.

Wil jij gaan starten met bloggen in 2022? Dan heb je hopelijk wat aan deze tips! Ik ben benieuwd naar welke blog jij gaat starten.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen