Waar ben je naar opzoek?

Een Quooker is onmisbaar in een gezin! (+ kijkje in onze nieuwe keuken)

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Een Quooker is onmisbaar in een gezin! (+ kijkje in onze nieuwe keuken)

Wie mij al langer volgt weet dat wij twee jaar geleden een Quooker hebben gekregen. In het begin was ik er sceptisch over want een Quooker en (jonge) kinderen in huis; is een Quooker veilig met kinderen? Nu we een aantal jaren verder zijn ben ik super enthousiast over onze Quooker. Iedereen die aan mij vraagt of het een aanwinst is voor je keuken in combinatie met jonge kinderen krijgt een positief antwoord. Ik kan niet meer zonder!

Er komt weer een Quooker

Nu we ons eigen huis aan het bouwen zijn en onze nieuwe keuken mochten uitzoeken was het voor mij meteen duidelijk: er komt weer een Quooker! Ik gebruik hem meerdere keren per dag en ervaar er veel gemak van. Even thee zetten en gekookt water op het vuur zetten waardoor het eten sneller klaar is.

Bij het uitkiezen van onze nieuwe keuken hebben we gekozen voor de Quooker Flex omdat deze te leveren is in een stoere rvs kleur met een handige uittrekslang en hij is 270 graden te draaien. Hij komt het meeste in de buurt van onze ‘oude’ vertrouwde Quooker. De uittrekslang is heel handig omdat onze kinderen hem dan ook kunnen gebruiken. Ze kunnen makkelijk hun handen wassen, hun glas vullen met water of meerdere glazen ranja tegelijk vullen.

De grootste voordelen van een Quooker vind ik dat je er:

  1. tijd mee bespaart: je hoeft niet meer eindeloos te wachten tot je pan met water kookt
  2. energie mee bespaart doordat het de enige kokendwaterkraan met een energielabel A is
  3. water mee bespaart doordat je precies de hoeveelheid tapt die je nodig hebt
  4. ruimte mee bespaart doordat je geen waterkoker of fluitketel meer nodig hebt

Veiligheid boven alles: is een Quooker veilig met kinderen?

Wat ook heel fijn is dat er een kokendwaterstop op zit. De Flex kan dan geen kokend water geven wanneer de uittrekslang uitgetrokken is. Dubbel zo veilig voor kinderen dus! Als je kokend water uit de kraan wil halen moet én de uittrekslang ingetrokken zijn én je moet de veilige dubbel-druk-draaibedieningsknop gebruiken. Deze zit nu ook op onze huidige Quooker én ik kan je vertellen; de kinderen hebben nog nooit geprobeerd om hem aan te krijgen én het gaat ze niet eens lukken.

Quooker veilig met kinderen
Er komt nog een bar rechts van het kookeiland. Zie foto hieronder!

De Flex heeft een dubbelwandige uitloop wat ervoor zorgt dat de buitenkant van de kraan niet heet wordt. Zo kun je dus nooit je vingers branden en kan hij meteen, na het gebruik van kokend water, weer door kinderen gebruikt worden. De druppelvormige waterstraal zorgt er ook voor dat je je handen terugtrekt zodat je je nooit kunt branden. En dan vergeet ik nog bijna dat het veiligheidslampje rood gloeit bij bediening zodat je weet dat de kraan kokend water geeft.

Eens een Quooker, altijd een Quooker

Natuurlijk moet je altijd opletten bij het gebruik van kokend water maar al met al is het dus een enorm veilige kraan. In die jaren dat wij de Quooker nu gebruiken heb ik mij er nog nooit aan verbrand. Op YouTube kun je een reeks filmpjes zien hoe wij de Quooker in ons huishouden gebruiken. Ik vind de Quooker een aanwinst voor onze keuken en binnen ons gezin.

Wanneer de keuken klaar is en we in ons nieuwe huis wonen zal ik je uitgebreid laten zien hoe wij de Quooker dan, in een gezin met jonge kinderen, gebruiken. Dus: is een Quooker veilig met kinderen? Ik kan hierop volmondig ‘ja’ antwoorden. En ik zal het je dan laten zien!

Quooker Flex veilig
Dit is een impressie van onze keuken. Het kleurgebruik en materiaalgebruik is doorgevoerd in het definitieve ontwerp.

Dit is een gesponsorde blogpost.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen