Waar ben je naar opzoek?

Waarom een Nintendo Switch Lite een goede keuze is!

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Waarom een Nintendo Switch Lite een goede keuze is!

Je zal er als ouder waarschijnlijk ooit aan moeten geloven: een spelcomputer. En fair enough! Zo’n ding heeft in een huishouden met kinderen ook echt zijn voordelen. Het is en blijft een bron van eindeloos vermaak. Zeker bij slecht weer en als mama even rustig wil werken. Maar wat voor een spelcomputer is ideaal voor je kinderen? Met alle gameconsoles op de markt kan dit nog best een ‘dingetje’ zijn. Voor jongere kinderen is en blijft Nintendo echter mijn ongeëvenaarde favoriet. In het speciaal: waarom de Nintendo Switch Lite fantastisch voor je kinderen is.

Waarom een Nintendo Switch Lite?

Toen wij voor het eerst opzoek gingen naar een spelcomputer voor onze kinderen keek ik persoonlijk naar een paar (voor mij) belangrijke punten. Om te beginnen het aanbod aan spellen. Zijn er genoeg leuke spelletjes op de markt voor de jongere kinderen? Oké mijn man had persoonlijk gelukkiger geworden van een dikke Playstation met spellen zoals Call of Duty, Fifa enzovoorts. Maar persoonlijk vind ik het aanbod aan spellen voor kinderen bij deze gameconsoles heel erg schaars.

Als je een spelcomputer zoekt voor kinderen kom je dus al snel uit bij Nintendo, waar Mario enzovoorts natuurlijk het boegbeeld van zijn en Mario (zoals we onszelf allemaal goed kunnen herinneren) is bij uitstek éénn van de leukste spelletjes voor kinderen. Er zitten echter nog een tal van voordelen aan een Nintendo. In het speciaal aan de Nintendo Switch Lite. Waarom een Nintendo Switch Lite een goede keuze is lees je hier.

Review Nintendo Switch Lite

Waarom de Nintendo Switch Lite voordelen voor mama heeft…

Een spelcomputer is hartstikke leuk voor je kinderen, maar ik heb er persoonlijk liever geen last van. Lekker dubbel als je jezelf bedenkt dat ik eigenlijk altijd toezicht wil hebben op hun gamingactiviteiten. Zeker omdat je bij veel consoles met je vrienden kan praten, terwijl je aan het spelen bent. Allemaal heel leuk en aardig als je jezelf bedenkt dat ik in dezelfde ruimte probeer te werken. Een spelcomputer hoeft dus niet per definitie een ‘zoethoudertje’ te zijn, zodat je zelf in alle rust kan werken (of een Netflix-serie kan bingen). Het geeft nogal wat prikkels en herrie. Zeker in een (toch al) druk huishouden.

De Nintendo Switch Lite is niet zoals zijn voorganger, de Nintendo Switch, een console voor op de televisie. Hiermee elimineer je al een hele hoop aan lawaai. Ook kan je ze met een gerust hart even verplaatsen naar een plek in huis waar je iets minder hoort van al het game geweld. Een dikke plus!

Discussie over gamen: om moe(deloos) van te worden!

Eindeloze discussie over gamen en ik word serieus gek van het woord gamen! Het lijkt wel alsof het alleen nog maar om gamen draait. Dat begint al in de ochtend: Mag ik gamen? En als het antwoord dan nee is,…

  • Chicamoms

Handheld gaming

Zoals ik al zei: de Nintendo Switch Lite is niet gemaakt voor op de televisie en geeft heel veel mogelijkheden! Zo kan je de console overal mee naartoe nemen. Ideaal voor als je de kids even van YouTube of TikTok wil laten afkicken en heel gemakkelijk kan controleren waar ze mee bezig zijn.

Online features

Het leuke van de Nintendo Switch Lite is dat je ook met deze console zowel online als offline met je vrienden kan spelen. Offline doe je dit door met vriendjes die dezelfde console hebben te spelen. Daarnaast kan je de spellen heel gemakkelijk downloaden. Scheelt weer een tripje naar de MediaMarkt. Hoezee!

Veel (kindvriendelijke) spellen!

De Nintendo Switch heeft ongeveer 2000 spellen waar je uit kan kiezen. Keuze genoeg dus! Met games zoals Mario Kart, Pokemon, Paper Mario en Zelda weet je zeker dat je jonge kinderen spelletjes spelen die ook voor hun oogjes geschikt zijn. Voor de grotere, stoere jongens en meisjes kan er ook Fortnite gespeeld worden. Zo is er echt voor iedereen wel iets te vinden. Het is met recht de perfecte console voor het hele gezin. Voor thuis, in de wachtkamer of op vakantie. En jij als ouder weet heus wel hoe je een spelcomputer het beste in kan zetten binnen je gezin.

Goed te weten: de spellen van de Nintendo Switch kun je ook op de Nintendo Switch Lite spelen.

Nintendo Switch Lite review

Deze blogpost bevat affiliatelinks en gekregen producten.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen