Waar ben je naar opzoek?

Discussie over gamen: om moe(deloos) van te worden!

2 minuten lezen Chicamoms Chicamoms
Discussie over gamen: om moe(deloos) van te worden!

Eindeloze discussie over gamen en ik word serieus gek van het woord gamen! Het lijkt wel alsof het alleen nog maar om gamen draait. Dat begint al in de ochtend: Mag ik gamen? En als het antwoord dan nee is, is het alsof de wereld vergaat. Altijd die eindeloze discussies! Ik denk dan: ga eens met je andere speelgoed spelen of lees eens in een boek. Maar dat lijkt de jeugd niet (meer) te kunnen. Hoe lossen we dit op en gaat hij wel veilig het internet op?

Jongens en gamen

Ik denk dat dit vooral speelt bij jongens. Meisjes zie ik nog wel schattig zitten knutselen, tekenen of lezen. Trouwens, bij meisjes is TikTok erg populair. Dat is dan wel geen gamen maar ook hiermee zijn ze bezig met hun telefoon en het internet. Nu moet ik zeggen dat mijn zoon nog wel veel buiten speelt maar het is buiten spelen of gamen. Ik kan net zo goed al zijn speelgoed gaan verkopen want hij doet er toch niks meer mee.

Tips van moeders: hoe ga je om met gamen?

Mijn oudste, een jongen, heeft de leeftijd gekregen dat hij weet wat Facebook en Instagram is en van gamen is hij ook niet vies. Gelukkig speelt hij ook nog veel buiten maar gamen doet hij inmiddels ook wel dagelijks. Ik…

  • Linda Bosscher

Wordt hij gameverslaafd?

Maar ga ik als ouder nu niet meer met de tijd mee? Vroeger speelde ik ook graag ‘Mario’ op de Nintendo maar dit was een middagje en ik speelde nog heel graag met mijn speelgoed. Soms ben ik bang dat het gamen hem afvlakt of een tekort doet aan zijn creativiteit. Of zou hij er juist heel creatief van worden? Ook ben ik bang dat ik straks een kind krijg die echt game verslaafd is. Wat je wel eens in die programma’s ziet, echt verschrikkelijk!

Ik vind namelijk zijn reactie als hij niet mag gamen echt overdreven. Theatraal gedrag, gelijk huilen. Kom op, hij is al 10 jaar! Of als hij moet stoppen met gamen dan is het huis te klein. Ik heb soms het idee dat zijn gedrag ook verandert door het gamen. En soms geef je als ouder, ik tenminste wel, er ook wel eens toe om van het gezeur af te zijn. En zo nu en dan is het voor jezelf ook wel lekker rustig als je kind zit te gamen en jij ongestoord kan doen wat je wil.

Fortnite it is

Gelukkig vraagt hij nog niet om games waarvoor hij nog te jong is, dat zou hij van mij ook niet mogen spelen. Nu is het voornamelijk Fortnite wat er gespeeld wordt. Dan zit hij op de bank met een vriendje. Of als het vriendje er niet is staat zijn telefoon aan aan waarmee hij communiceert. Of hij praat met zijn vrienden via zijn koptelefoon en het spel. En als je die gesprekken hoort, voor de helft heb ik echt geen idee wat ze nu precies bedoelen. Maar wat een fanatisme!

Maar maak ik me nu te veel zorgen of zijn die zorgen wel een beetje terecht?

Heb jij zelf pubers in huis en zit jij ook wel eens met je handen in het haar? Word gratis lid van de Facebook groep Hoe overleef ik mijn pubers en ga daar het gesprek aan met andere moeders.

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Chicamoms

Hi, mijn naam is Marleen en ben 41 jaar. Woon samen met man- en zoonlief van 10 in ‘s-Hertogenbosch. Mijn passie is schrijven en vooral over lifestyle & food!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen