Waar ben je naar opzoek?

De nieuwe kamers van mijn kinderen!

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
De nieuwe kamers van mijn kinderen!

Vorige week heb ik een blog geschreven over onze keuze voor de VELUX CABRIO® balkonvensters die wij in ons nieuwe huis hebben laten plaatsen. Tot op de dag van vandaag zijn we daar ontzettend blij mee. Door deze vensters hebben de kinderen op hun zolderkamer een adembenemend uitzicht en kunnen ze nog meer ruimte creëren doordat ze deze balkonvensters uit kunnen klappen. In mijn blog kon je lezen hoe wij tot deze keuze zijn gekomen en hoe het proces is verlopen. In deze blog ga ik je het eindresultaat laten zien. Wanneer ik zelf iets wil kopen houd ik ervan als je het échte resultaat kan zien en niet de standaard foto’s van het bedrijf. Wij zijn in ieder geval ontzettend enthousiast en hebben geen spijt van onze keuze om de balkonvensters te plaatsen.

Een huis bouwen kost veel tijd (maar is heel tof!)

Het bouwen van een huis is een heel proces en je moet over heel veel dingen nadenken. Wij vonden dit super tof om te doen. Ons eerste huis was ook een nieuwbouwhuis en het is heel leuk om zelf je badkamer, keuken, vloeren en deuren uit te zoeken. Ons eerste huis was een standaard nieuwbouw huis dus had je maar keuze uit een aantal opties. Het huis wat we nu hebben gebouwd hebben we zelf bedacht vanaf de tekening. Over elk schroefje en steentje moesten we nadenken. Dit vond ik het meest saaie maar het moest wel gebeuren. Het zelf bouwen van een huis is super leuk maar ook intensief dus vooraf moet je je wel beseffen waar je aan begint. Als je er eenmaal inzit kun je er niet zomaar weer vanaf dus moet je doorpakken. Neem er dus vooral de tijd voor! Denk niet ‘dat doe ik wel even…’. 

Lees ook: Kiezen voor VELUX balkonvensters in je huis

velux cabrio balkonvensters

Zoals ik al zei vond ik de keuzes over welke schroeven, stenen en deuren het meest saai en maar ik ben blij dat we hier wel genoeg tijd aan hebben besteedt. Uiteindelijk moet het één geheel worden en alles bij elkaar passen. Het moet dus wel gebeuren. De inrichting daarentegen vond ik veel toffer om te doen. Van het uitzoeken van de keuken tot de meubels in de woonkamer; hier kon ik mij helemaal op uitleven. 

Zoveel keus

We wisten al heel snel dat we de balkonvensters wilden gaan plaatsen. Ik ben blij dat wij deze vensters tegen zijn gekomen. VELUX producten kende ik al van de dakramen maar ik wist niet dat ze nog zoveel andere opties hadden. Wanneer je gaat bouwen of verbouwen is het echt een aanrader om hun producten te bekijken. Je kan er zoveel kanten mee op en zoveel extra ruimte, frisse lucht en licht meer creëren. 

Een eigen plek voor de kinderen

Ook de kinderkamers vond ik ontzettend leuk om te doen. Omdat onze kinderen al wat ouder waren hebben ze hier zelf ook in mee mogen denken. De jongste heeft op onze verdieping een slaapkamer in Jungle thema. De middelste en de oudste hebben de zolderverdieping, mét een prachtig uitzicht door de VELUX CABRIO® balkonvensters. Het uitzicht is elke dag weer anders en dat is er zo leuk aan. Dochterlief heeft een prinsessenkamer en zoon heeft een graffiti schildering op zijn muur. We hebben voor een schildering gekozen waar ze nog wel even plezier van hebben. Doordat ze best grote kamers hebben was behang voor mijn geen optie. Tevens hebben ze schuine daken dus ik vond dit de mooiste oplossing. Met het eindresultaat zijn we zelf heel blij, de kinderen trouwens ook.

velux cabrio balkonvensters
Thuiskomen

Ze hebben een hele fijne kamer waar ze in kunnen spelen (al zijn ze nog heel veel gewoon beneden) en kunnen slapen. Het moest een plek worden waar ze echt even zichzelf kunnen zijn en met vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen. Ze worden ouder dus hun kamer is ook alweer wat aan het veranderen. Het speelgoed verdwijnt steeds meer en het wordt steeds meer een tienerkamer. Onder het dakraam hebben ze dan ook een fijne plek waar ze kunnen zitten. Ze hebben een fijne kamer waar ze de komende jaren kunnen verblijven. Ik zit eraan te denken om bij onze oudste een bankje neer te zetten waar hij straks kan gaan gamen. Ze worden zo snel groot…

velux cabrio balkonvensters

Ik ben heel blij dat ze een fijne plek hebben voor zichzelf. Vroeg had ik dat ook, ook al was mijn kamer inimini, ik had wel een plekje voor mijzelf en dat vond ik heel waardevol. Ik bracht uren in mijn kamer door en kon hem heel vaak veranderen, ondanks dat ik met meubels niet kon schuiven. Daar heb ik goede herinneringen aan. Voor mijn kinderen wil ik ook zo’n thuis zijn, een plek waar ze graag thuiskomen, graag zijn en herinneringen kunnen maken.

Zonwering

Als laatste tip wil ik nog even meegeven dat VELUX ook heeft gedacht aan de warme zomers. Ons huis is zo geplaatst dat wij de hele dag zon hebben. Heerlijk natuurlijk maar in de zomer niet ideaal. Daarom denken wij erover om onze balkonvensters uit te breiden met buitenzonwering. Ook dit kun je via hun bestellen op de dakramen die je hebt gekozen. Ik denk dat dat binnen wel een paar graden gaat schelen!

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen