Waar ben je naar opzoek?

Vader (van 7) mag zich niet laten ‘helpen’ van zijn vrouw

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Vader (van 7) mag zich niet laten ‘helpen’ van zijn vrouw

Op internet volg ik verschillende websites die ik interessant vind. Zo ook de website Mamaplaats waar vandaag online een relletje is om de blog ‘Ik heb mijn man graag gewoon mannelijk, met ballen dus‘. Mijn aandacht werd getrokken door de reacties op Facebook en ik ben de blog gaan lezen. De schrijfster van de blog wil niet dat haar man zich laat ‘helpen’ want ze heeft een alles overheersende angst: wat als ik mijn man dan minder aantrekkelijk vind? Is een onvruchtbare man nog wel een man en wat als seks alleen nog maar is voor de leuk en dus niet meer om ‘iets’ (lees: kinderen) mee te bereiken?

“Ik heb een man graag gewoon mannelijk, met ballen dus.”

De moeder die zeven kinderen op de wereld heeft gezet is er fel op tegen dat haar man zich laat helpen. Ik denk dat je de blog een tikkie sarcastisch is geschreven maar aan de reacties op Facebook te lezen is er nogal wat ophef over. De vrouwen die reageren vinden het over het algemeen tamelijk belachelijk dat deze man er blijkbaar zelf niks over te zeggen heeft… Moeder wil man graag gewoon mannelijk, zonder knip!

Ongepaste reacties van buitenstaanders

Ik denk dat het punt van de vrouw in kwestie vooral is dat ze doodmoe wordt van al de reacties van vrienden, familie en kennissen over het feit dat ze al zeven kinderen hebben en de man deze huizes blijkbaar zichzelf nog steeds niet heeft laten helpen. De vragen als ‘hebben jullie een rubberallergie?’ en ‘wanneer laten jullie de boel eens doorknippen’ worden te pas en te onpas op ze afgevuurd. Moeder in kwestie wil vooral zelf kunnen beslissen wanneer de tijd rijp is. Dat is niet aan een buitenstaander. Al doet ze wel voorkomen alsof de man deze huizes zelf ook geen keus heeft…

Lees ook: Lieve man: Het is tijd voor een vasectomie…

Seks wordt juist leuker

Een groot misverstand is ook wel dat een man zijn ballen niet kwijtraakt bij een sterilisatie maar dat de boel gewoon doorgeknipt wordt. Zijn ballen behoudt hij gelukkig wel!

Moeders op Facebook vinden dat seks er juist leuker door wordt als de man zichzelf heeft laten helpen want je hoeft nooit meer bang te zijn voor een zwangerschap! Ook zijn er wel moeders die zich kunnen vinden in de blog. Wat mijn mening is? Die laat ik even in het midden…

Ben je als stel nog niet toe aan sterilisatie? Dan zijn er natuurlijk altijd voorbehoedsmiddelen (zonder hormonen) die je kunt gebruiken. En de vrouw kan zich ook nog laten helpen indien de man dit niet zo willen.

Lees de blog hier!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 5 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 5 maanden geleden
  • 12 minuten lezen