Waar ben je naar opzoek?

Tips vakantiespeelgoed + de nieuwste rages van 2019

10 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Tips vakantiespeelgoed + de nieuwste rages van 2019

De zomervakantie staat voor de deur en de eerste scholen krijgen eind deze week vakantie. Zijn jullie er zo aan toe? Ik kan het nog wel even aan maar ik merk dat de kinderen echt op zijn. Dat komt ook door het mooie weer van de afgelopen tijd waardoor ze structureel te laat gaan slapen (en soms niet eens kunnen slapen door de warmte) Wij moeten nog twee weken dus dat valt te overzien. De tijd van zes weken niks moet alles mag kijk ik wel erg naar uit. Ook gaan we nog heerlijk op vakantie en verder doen we helemaal niks!

Tips vakantiespeelgoed

Op vakantie gaan is heerlijk maar de reis er naartoe kan best lang duren voor kinderen. Onderweg naar jullie vakantiebestemming kunnen kinderen zich best gaan vervelen. Of dat nou in de auto is of met het vliegtuig, een filmpje kijken of een spelletje doen op de telefoon is leuk maar afwisseling zorgt ervoor dat de tijd sneller gaat. Maar wat kunnen ze dan gaan doen? Er zijn veel mogelijkheden voor spelletjes om mee te nemen zodat ze onderweg wat te doen hebben of wanneer je op de plek van bestemming bent aangekomen.

Lees ook: Een autovakantie met kinderen is helemaal niet vreselijk

Begin de voorbereiding van je reis bij Love2BeMama en die hier leuke ideeën op!

Dobble (Beach)

Dobble is een geweldig leuk kaartspelletje voor jong en oud. Bij dit snelle kaartspel gaan spelers tegelijkertijd op zoek naar 1 gelijk symbool op twee verschillende kaarten. Snelheid, observatie en reflexen zijn van groot belang om dit spel te winnen! Dobble Beach is een variant van Dobble, maar dan met een zomerse twist! Deze Beach versie is volledig waterproof en voorzien van een strandtasje, dus ideaal om mee nemen voor tijdens de vakantie!

Biggen

Biggen is een populair geluksspelletje. Je gooit met twee varkentjes, de manier waarop ze op tafel landen bepaalt het aantal te winnen punten. Je mag proberen de uitkomst van de andere spelers te voorspellen. Lukt het je juist te raden? Dan verdien je extra punten zo niet, verlies je punten. Wie als eerste 100 punten bij elkaar gooit wint. Maar pas op: je hoeft maar een verkeerde worp te gooien en je mag van voor af aan beginnen… Van Biggen is ook een opblaasbare XL-variant verkrijgbaar, leuk voor in de tuin, op het strand of in het water en een travelversie die makkelijk mee te nemen is in je tas of koffer!

Jungle Speed

Een slim spel voor snelle handen! Bij het kaartspel Jungle Speed probeer je zo snel mogelijk al je speelkaarten kwijt te raken. Dit kun je doen door als eerste de totem te grijpen als de vorm van een figuur op jouw kaart overeenkomt met de vorm op de kaart van een tegenspeler. Maar let op, want sommige figuren lijken wel hetzelfde, maar zijn het niet! Concentratie en snelheid zijn erg belangrijk. En dat is nog niet alles: speciale kaarten maken het nog net iets ingewikkelder voor nog meer hilariteit in het spel! Van Jungle Speed is ook een Beach versie beschikbaar, deze is waterproof en bevat een strandtasje om het spel makkelijk mee op reis te kunnen nemen.

Spelletjes voor in de auto

Mega Balloon XXL

De nieuwste en leukste rage van dit moment! Youtube ster OnneDi heeft dit artikel met veel enthousiasme mogen testen, check de video voor meer informatie.

 

Houd de Mega Balloon in de wind, zodat de balloon zich vult met lucht. Als de balloon bijna helemaal vol is met lucht door de wind, kun je de balloon zelf verder opblazen en dichtknopen. De Mega Balloon is nu klaar om mee te spelen! Gooi met de balloon over, laat ‘m stuiteren of werp de balloon tot wel 30 meter ver.

Voor de aangegeven prijs ontvang je 3 mega balloons van 3 meter lang.

Glitter Ztringz Regenboog touw

Maak oneindig veel figuren met deze rainbow rope. Het touw is overal makkelijk mee naar toe te nemen en garandeert je van uren speelplezier samen met je vrienden of alleen.

Lees ook: Nieuwe rage ZTRINGZ: touwfiguurtjes maken

ZTRINGZ rouwfiguurtjes maken

NIEUWSTE RAGE: Skippy Dance spring-danstouw

SkippyDance is het oude elastieken, maar dan veel cooler. Het gaat nu om coole muziek, dance, coole moves en vloggen. Dus maak de coolste dans moves op je lievelingsmuziek en deel je video op social media! Ga naar de SkippyDance_Academy voor heel veel nieuwe Skippy Steps!

Magic Twisty Wildlife

Ook dit is een ‘oudje’ van vroeger: een Magic Twisty Wildlife. Grappige worm die je alle kanten op kan laten kruipen. Aan het neusje van de worm zit een dun draadje waarmee je de worm alle kanten op kan laten gaan zonder dat iemand het ziet.

Magic Twisty Worm

Phlat Ball Swirl

De Phlat Ball Swirl heeft een vernieuwde look. Deze disc transformeert midden in de lucht in een bal! Buiten spelen was nog nooit zó leuk!

Deze bal is naast een bal ook een disc. Met behulp van krachtige zuignappen kun je de bal ineendrukken en zo de bal plat maken als een disc, of voor onderweg. Geef je de bal een paar seconden de ruimte, dan plopt hij vanzelf weer open tot een bal! Tijdens het werpen van de Phlat Ball wordt er druk naar buiten geoefend, waardoor de zuignappen uit elkaar gaan en je een disc weg kan werpen, terwijl de ander een bal vangt!

Wahu Phlat Ball Swirl

 

Phlat Ball Mini (1 stuk)

Gooi een disk en vang een bal! Druk de onder- en bovenkant stevig tegen elkaar en je Phlat Ball is plat! De Phlat Ball Mini springt vanzelf open tot een bal! Wil je je Phlat Ball meenemen? Druk hem plat en hij past in je tas!Phlat Ball Swirl Mini

Zoomball Hydro

Ook deze kennen we wel van vroeger! Wees snel en schiet de bal terug naar je tegenstander, want anders spat de Zoomball Hydro uit elkaar en word je nat! Hou de ene set van handvatten vast, terwijl jouw tegenstander de andere kant vasthoudt. Spreid je armen met kracht open en snel en zie hoe de Zoom Ball naar je tegenstander schiet! Maar verwacht maar dat de bal weer terugkomt, want de Hydro Zoomball heeft een timer waardoor de ballon in de bal uit elkaar spat en degene die het dichtstbij is helemaal nat wordt!

Zoomball Hydro

De NERF Fortnite AR-L

De Nerf Fortnite AR-L blaster is geïnspireerd op de blaster die wordt gebruikt in Fortnite; hij heeft dezelfde look en kleuren als de blaster in de populaire videogame! Speel Fortnite in het echt met deze gemotoriseerde Nerf Elite dartblaster. Schakel de motor in met de versnellingsknop en haal de trekker over om 1 dart te schieten. De blaster wordt geleverd met een clip voor 10 darts en 20 officiële Nerf Fortnite Elite darts, voldoende om de clip helemaal te laden en 10 reservedarts om te herladen. Klap de 2 vizieren aan de bovenkant van de blaster omhoog om nauwkeurig te mikken. Officiële Nerf darts zijn ontworpen voor afstand, getest en goedgekeurd voor uitstekende prestaties en kwaliteit, en gemaakt van schuimrubber met flexibele, holle punten. Speel zowel binnen als buiten Fortnite met deze gemotoriseerde Nerf Elite Fortnite dartblaster! Werkt op batterijen; niet inbegrepen.

 

Nerf Fortnite

NERF Super Soaker Fortnite RL

De Fortnite RL waterblaster is geïnspireerd op de blaster die je gebruikt in Fortnite; hij heeft dezelfde look en kleuren als de blaster uit de populaire videogame! Speel Fortnite nu ook buiten en doorweek je tegenstanders met deze blaster met een stortvloed aan water! Deze Nerf Super Soaker-waterblaster kan 200 milliliter water bevatten. Hij is eenvoudig te vullen en eenvoudig te gebruiken. Steek de voorkant in het water en trek de hendel naar achter om de tank te vullen. Druk de hendel vervolgens in om je tegenstanders met water te bestoken. Raak je tegenstanders met een krachtige straal water uit de Nerf Super Soaker Fortnite RL waterblaster!

Vakantielanden weetjes kwartet

Met het Vakantielanden Weetjes Kwartet leer je alles over de verschillende landen in de Europa. Kwartetten, het leukste kaartspel voor kinderen waarbij steeds vier kaarten bij elkaar gezocht worden. ‘Kwartet’!

Sport weetjes kwartet

Waar komt de rare puntentelling bij tennis vandaan? Welke Nederlandse wielrenners wonnen de Tour de France? Je komt er achter met het Sport Weetjeskwartet, het leukste kaartspel voor de hele familie.

Kaartspel Pesten

Pesten is het kaartspel dat iedereen speelt. Maar nu is er eindelijk een officiële versie van Pesten. De regels zijn heel duidelijk en staan op alle pestkaarten afgebeeld. Hierdoor kunnen kinderen vanaf 6 jaar al pesten. Een ideaal kaartspel, verpakt in een luxe blikje.

Kaartspel Ezelen

Ezelen, het ludieke kaartspel dat iedereen kent, nu in een uitvoering met leuke dierenkaarten en echte ezels. Ezelen is een gezellig, hectisch en snel spel voor je hele familie. Schuif de kaarten door naar elkaar, verzamel 4 dezelfde en pak als eerste een ezel. Te laat? Dan bén je de ezel!

Kaartspel UNO

Het doel van dit spel? Troef de eerder gespeelde kaart met een kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Maar let goed op de actiekaarten en hou het bluffen van de tegenstander in de gaten!

Kaartspel voor op vakantie

Mens Erger Je Niet Reisspel

Oergezellig familiespel! Breng als eerst de pionnen naar de thuisbasis en win. Maar pas op, want voor je het weet gooit iemand je van het bord af. Het Mens Erger Je Niet reisspel komt in een handig koffertje en neem je overal gemakkelijk mee naartoe!

 

Toren van Pisa Reisspel

Laat de toeristen niet vallen! Pisa is een spannend evenwichtsspel. Degene die als eerste al zijn toeristen op de toren heeft gezet wint. Maar pas op, de toren wiebelt! Het Pisa reisspel is compact en neem je overal gemakkelijk mee naartoe!

Toren van Pisa ReisspelTactic Speurtocht Tactic Speurtocht

Verras de kinderen met een speurtocht. Een spannende speurtocht vinden alle kinderen leuk! Dol enthousiast rennen ze weg om te zoeken naar de schat, die met behulp van het materiaal uit het spel is gemaakt. Een zoektocht naar schatten maken was nog nooit zo eenvoudig. Met duidelijke stap voor stap instructies ontwerp je een spannende speurtocht voor binnen of buiten. Zes uitwisbare bordjes leiden de piraten bordje voor bordje naar de schat. Op de bordjes geeft een volwassense aan waar de piraten naar moeten zoeken. In het doos zit alles wat je nodig hebt voor een echte schattenspeurtocht.

Kubb – Actief buitenspeelgoed

Speel samen met vrienden en familie het spel Kubb! Heb jij het in je om de pionnen van je tegenstander om te gooien zodat je ook de koning kan verslaan? Bewijs het met die leuke werpspel voor iedere tuin, park of bos!

SmartGames Breinbrekers

SmartGames zijn super-leuke, logische denkspellen voor één speler. Speel SmartGames waar en wanneer je maar wil, je hebt niet eens een tegenspeler nodig. Maar hoewel je SmartGames alleen kan spelen, is het natuurlijk even leuk om samen naar de oplossing te zoeken.

Crayola Globbles 

De Crayola Globbles zijn knotsgekke balletjes in felle kleurtjes die overal aan blijven plakken! Knijp ze, stapel ze op, gooi ze en laat ze plakken. Globbles zijn enorm sticky maar laten geen plakkerige restjes achter. Je kunt ze zelfs wassen met water en zeep zonder dat ze hun plakkerigheid verliezen! Eindeloos speelplezier gegarandeerd. Gebruik je creativiteit en bedenk allerlei coole spelletjes met deze squishy ballen. Wees gewaarschuwd, de Globbles voelen zo gek aan dat je erin wil blijven knijpen en frunniken! Voor volwassenen zijn de Globbles de ideale stressballen.

Crayola Washimals

Kleur & was je schattige kleine huisdieren, daar staan de Crayola Washimals™ voor! Crayola brengt een reeks van verzameldieren om in te kleuren en te personaliseren. Geef je lievelingsdieren een kleurrijk design! Daarna gaan de dieren in bad waar ze schoon gespoeld worden met water. Het badje werkt echt als een douche; even pompen waardoor de Washimal-figuren nat worden, schrobben met de borstel, naspoelen, laten drogen en opnieuw beginnen. Zo zijn er eindeloze mogelijkheden om je dier te decoreren met kleur. De set bevat kleurstiften met ultra-schone en uitwasbare inkt voor de beste resultaten. Ook andere Crayola afwasbare viltstiften zijn te gebruiken om de diertjes in te kleuren. Verzamel ze allemaal.

Ik hoop dat je voldoende inspiratie op hebt kunnen doen. Heb je nog aanvullingen voor deze blog? Dan hoor ik het graag! Je kan een reactie achterlaten in de comments en dan neem ik je tip mee.

Bron inspiratie: Speelgoedinfo.nl

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen