Waar ben je naar opzoek?

Review: Geen Ja Geen Nee bordspel

2 minuten lezen Denise Schäffer
Review: Geen Ja Geen Nee bordspel

Het is een tijd geleden dat er spelletjes zijn gedaan in huis met het hele gezin. En daar kwam dit weekend verandering in. Wij mochten het spel Geen Ja Geen Nee bordspel reviewen. Pakketjes open maken blijft altijd een leuk moment. Was het van Sinterklaas? Of van Love2BeMama?

Het Geen Ja Geen Nee bordspel ziet er op het eerste oog best ingewikkeld uit. De eerste vraag was: “Wat is de bedoeling mam?” Een spelbord en een bel en dan ook nog kaartjes met heel veel tekst. Onze tafel was gevuld met twee volwassenen en één kind. We besloten dan ook maar voor de kinderversie te gaan.

Geen Ja Geen Nee bordspel: hoe werkt het?

Het spel is eigenlijk heel eenvoudig. Je mag geen JA of geen NEE zeggen. Mocht dat wel het geval zijn dan moet de tegenspeler op de BEL drukken. En als er op de bel is gedrukt gaat de spelende speler terug. De tegenspeler die als eerste op de bel heeft gedrukt mag en stap vooruit. Kan de speler alle vragen beantwoorden zonder JA en NEE dan mag de speler een stap vooruit.

Wie er als eerst het middenveld heeft bereikt is de winnaar. Mocht je dit spel met meerdere personen spelen dan bestaat er ook nog de regel om van links naar rechts te werken. Echter hebben wij deze regels even aangepast omdat de kern van het spel toch al wel ingewikkeld was voor een 6-jarige.

Lees ookReview Monopoly Millennials: geld maakt niet gelukkig!

Gezelligheid aan tafel

Met een glas limonade en wat pepernoten verkregen bij de optocht van Sinterklaas begonnen wij aan het spel. Wat ik er zo leuk aan vond was dat mijn net 6-jarige dochter de spelkaarten gewoon zelf kon lezen. Elk kaartje bevat 7 vragen. Je moet goed opletten want er zijn vragen waar je zo instinkt zoals: “Zei je JA?” 

De regel was ook dat je geen nee en ja mocht schudden. Evenals vaak dezelfde goede antwoorden geven. Doordat onze dochter net kan lezen duurde het spel wel ietsjes langer. De pret was er in ieder geval niet minder om. Verbazingwekkend had zij het spel gewonnen en gierde zij het uit als wij ons weer eens verspraken. 

Geen Ja Geen Nee BordspeldGoed om te weten

Dit Geen Ja Geen Nee bordspel kan dus ook als reisspel fungeren. Je neemt alleen maar de etui met kaarten mee en wie als eerste 5 spelkaarten heeft weten te verzamelen is de winnaar.

Ook leuk voor de volwassenen bij de borrel of wat dacht je van de komende feestdagen? Het is echt een familie spel om lekker met elkaar in gesprek te gaan. Spannend om je niet te verspreken en gemakkelijk mee te nemen. Ik denk dat we dit spel nog vaak gaan spelen.

Romantisch als ik ben zie ik ons gezin al liggen onder de kerstboom na een lange winterwandeling. JA dit spel is een hit. Oops… nu ben ik af!

Het spel is ook verkrijgbaar in een Geen Ja Geen Nee Reiseditie of het Geen Ja Geen Nee Minispel.

Bordspel Geen Ja Geen Nee

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen