Waar ben je naar opzoek?

Plasticvrij poetsen met tandpasta tabletten van CHOOSE

3 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Plasticvrij poetsen met tandpasta tabletten van CHOOSE

Het is een probleem. Iedere dag belandt er ongekend veel plasticafval in het milieu. Je bent vast op de hoogte van dit probleem en er zit een grote kans in dat dit ook in jouw badkamer gebeurt. Denk maar eens aan de tube tandpasta die je iedere dag vastpakt. Jaarlijks worden er 1,5 miljard tandpasta tubes weggegooid. Maar er is een oplossing: plasticvrij poetsen van je tanden!

Onnodig verspillen van plastic

En dit is nog niet alles… Wanneer de plastic tube wordt weggegooid, blijft er gemiddeld ook nog eens 5% tot 20% tandpasta achter. In veel tandpasta’s zitten microplastics. Dit zijn kleine plastic deeltjes die wij gewoon wegspoelen, maar zeer schadelijk zijn voor vissen en andere zeedieren. Met tandpasta je tandenpoetsen is dus een verspilling van plastic en van tandpasta. Hiernaast is het dus heel slecht voor het milieu. En als je met het hele gezin poetst, dan kunnen de tubes er stiekem hard doorheen gaan. Tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden voor plasticvrij poetsen. Daarover meer in dit blog! Lees zeker verder want wij vertellen hoe het ons bevalt én we geven je een korting.

“No Waste of Paste”

Oplossing: plasticvrij poetsen

Is hier een oplossing voor? Het antwoord is, JA! CHOOSE heeft namelijk een oplossing voor dit probleem. De Nederlandse onderneming biedt namelijk tandpasta aan, maar dan in tabletvorm. Hierbij is er geen plastic tube meer nodig en is deze manier van poetsen dus beter voor het milieu. Hiernaast zitten in deze tabletten ook geen microplastics, wat het leven van vele zeedieren kan besparen.

In plaats van een tube komen de tabletten van CHOOSE in een 100% biologisch afbreekbaar zakje. Wanneer deze is opengemaakt kunnen de tabs bewaard worden in een mooi potje van bamboe. Dit staat ook nog eens leuker in de badkamer, dan die gekleurde plastic tubes.  

De tandpasta tabletten zijn verantwoord ontwikkeld door tandartsen en gemaakt uit natuurlijke oliën en fluoride, om tandbederf te voorkomen. Verder hebben de tabletten van CHOOSE de volgende voordelen: 

 • 100% Vegan. De tandpasta tabletten zijn 100% veganistisch.
 • Plasticvrij. Voorkomt plastic restafval.
 • Dierproefvrij. Dit betekent dat de tabs ook niet zijn getest op dieren.
 • No microplastics. Gezonder voor jezelf, jouw gezin en dierenlevens besparend.
 • Ontwikkeld door tandartsen. Alles wat je nodig hebt om goed je tanden te poetsen (ook voor kinderen!)

Hoe werkt plasticvrij poetsen?

Maar hoe werkt een tandpasta tablet en plastic vrij poetsen? Poetsen met een tandpasta tablet lijkt misschien heel anders dan poetsen met tandpasta, maar het is eigenlijk heel simpel. 

 1. Kauw op een tandpasta tablet
 2. Poets met een natte bamboe tandenborstel
 3. Glimlach en voel het opschuimen naar tandpasta!

Beter voor jouw gezin, de planeet, maar ook voor kinderen uit Kenia.

Waarom kinderen naar de tandarts moeten (+ 5 tips van een moeder)

Het was weer tijd om ‘tandjes te tellen’ voor Yael, zoals wij naar de tandarts gaan noemen voor hem. Dat doen wij in de tandartspraktijk waar ik zelf ook werkzaam ben (niet in wit pak maar op de financiële administratie)….

 • Malu Latumeten

Hoe bevalt plastic vrij poetsen?

Ik heb zelf een set plasticvrij poetsen van CHOOSE gekregen. Deze set bestaat uit een bamboe tandenborstel, tandpasta tabletten, een opbergbakje voor de tabletten en een opbergkoker voor de tandenborstel. Het kauwen op een tandpasta tablet is eerst even wennen. Maar dit moet je gewoon even doen. De tandpasta tablet schuimt goed, heeft een frisse smaak en je wendt er snel aan. De tabletten kun je bewaren in het handige opbergbakje. Omdat je met tabletten poetst verspil je ook geen tandpasta die achterblijft in de tube. Je ziet nu precies hoeveel tabletten je nog over hebt om mee te poetsen. Na een paar keer poetsen met de tabletten is het als vanouds; net of je je oude vertrouwde tandpasta gebruikt. Het grote voordeel is nu plasticvrij poetsen en geen verspilling meer. Inmiddels gebruik ik deze tabletten nu wat langer en ik vind ze heel fijn in gebruik!

Donatie aan kansarme kinderen

Naast een milieuvriendelijke manier van tandenpoetsen, wil CHOOSE samen een eerlijke wereld creëren. Daarom wordt er per box 1 euro gedoneerd aan de Dutch Dental Care Foundation. Deze Nederlandse stichting biedt tandzorg aan kansarme kinderen in Kenia. 28% van de Keniaanse bevolking durft niet te glimlachen uit schaamte voor zijn of haar gebit. Inmiddels zijn er al 65.000 kinderen geholpen die weer vrolijk durven te glimlachen!

20% korting ontvangen

Ik zou je graag kennis willen laten maken met plasticvrij poetsen. Ben jij een moeder en wil je alleen of samen met jouw gezin ook een positieve impact maken op de planeet en op de mens? Claim dan nu jouw coupon van 20% korting. Gebruik de kortingscode: lindabosscher20.

Samen kunnen we naar een betere wereld door onze kleine dagelijkse routines als tandenpoetsen te veranderen met plastic vrij poetsen!

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

 • 2 weken geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

 • 2 weken geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

 • 3 maanden geleden
 • 1 minuut lezen