Waar ben je naar opzoek?

Op Wintersport naar Canada met de kinderen?

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Op Wintersport naar Canada met de kinderen?

Wie mij volgt heeft kunnen lezen dat wij afgelopen jaar voor het eerst met de kinderen op wintersport zijn geweest. En eerlijk? Hier zag ik best tegenop! Mijn man is namelijk een groot fan van skiën (en kan dit ook heel goed), ik kan skiën maar veel minder goed en ik dacht echt dat het skiën met kinderen een flop zou worden. Het aan- en uitkleden, de kou, de skilessen, het gesjouw met spullen en het doodmoe zijn. Toch gaven we het een kans… Omdat wij het skiën zo leuk vinden we dit toch wel graag met ons gezin zouden willen doen.

Op wintersport met kinderen

En ik ben blij dat ik het een kans heb gegeven. Het heeft zo ontzettend goed uitgepakt. De kinderen zijn op skiles gegaan, ze hebben ontzettend genoten, konden binnen no time redelijk skiën en ze wilden niet naar huis. Zij hebben nu ook het wintersport virus te pakken en vroegen meteen of we volgend jaar weer zouden gaan.

Het grote voordeel was wel wat we in een hotel zaten. Aan het eind van de dag leverden we onze ski’s in bij het depot onderaan de berg (dus geen gesjouw met spullen), gingen we met de bus naar het hotel waar we heerlijk rozig aan tafel schoven voor het diner en vroeg naar bed gingen. Ik vind het heerlijk om in een hotel te zitten met kinderen. Je bent namelijk doodop na een dag skiën en hoe fijn is het dat je dan niks meer hoeft te doen?

Wintersport naar Canada met de kinderen

Wintersport naar Canada met de kinderen?

Het skiën met kinderen is ons allemaal boven verwachting goed bevallen. Zelfs mijn man is om. Hij die vooral gaat voor kilometers maken en snelheid en het helemaal niet zag zitten om met kinderen te gaan skiën…

Voor komend jaar ben ik meteen weer gaan zoeken naar een geschikte wintersportvakantie voor ons gezin want je raadt het al: we gaan weer! Ik ben mij gaan oriënteren op wintersportvakanties voor families en ik kwam al snel uit bij de standaard plekken. Toen ik verder ging zoeken kwam ik ook uit bij wintersportvakanties voor families in Jaspers National Park in… Canada! 

De Skyline van Edmond in Canada

Waarom naar Canada?

Dit vond ik een verrassende bestemming want je denkt er niet snel aan om te gaan skiën in Canada. Toch is het heel aantrekkelijk en je bent er in 8,5 uur vliegen met een rechtstreekse vlucht van KLM naar Edmonton in Canada. 

Een wintersportvakantie in Canada is ook niet zo duur als je misschien zou denken. Al vanaf 1349,00 euro per persoon kan je met een goede deal van Oad al 9 dagen naar Canada. Deze prijs is inclusief rechtstreekse vlucht met KLM, 9 hotelovernachtingen, lokaal transport, een skipas voor Marmot Basin én de mogelijkheid om gratis je eigen skispullen mee te nemen aan boord van de KLM. 

Ik vond de prijs veel goedkoper dan ik had verwacht. Je kunt deze reis voordelig boeken via SneeuwzekerDeals.nl. 

Skigebied Jasper National Park en Marmot Basin

Wanneer je op wintersport gaat naar Canada zit je natuurlijk wel met tijdsverschil en een jetlag. Start je vakantie met een dagje acclimatiseren met de kinderen in de stad Edmonton. In de stad kun je met de kids schaatsen of een sneeuwschoenenwandeling maken in de River Valley. Op 4 uurtjes rijden ten westen van Edmonton, ligt Jasper National Park en het bijbehorende skigebied Marmot Basin. Dit is het grootste nationale park van de Canadese Rockies en het skigebied staat bekend om haar droge poedersneeuw (ideaal om op te skiën) en de rustige pistes. Dat laatste is echt heel fijn wanneer je alle vrijheid wil hebben om te skiën. Er is voldoende variatie in pistes en daardoor is het skigebied geschikt voor families met kinderen. Er zijn ook speciale skilessen voor kinderen. 

Wat ook super leuk is: als je naar Jasper gaat is de kans groot dat je wilde dieren spot. Je kan ze zelf gaan opzoeken maar je kan ook een tour boeken. Dat laatste is misschien wel net zo fijn als je met kinderen gaat. Verder zijn er heel veel toffe activiteiten die je naast het skiën kan doen: sterrenkijken, een helikoptervlucht en een huskytocht. 

Wintersport naar Canada
Wintersport naar Canada met kids

Op wintersport met kinderen?

Twijfel je überhaupt er nog over of wintersport met kinderen wat voor je is? Ik kan het je echt aanraden. Het is zo tof om als familie actief bezig te zijn en ’s avonds samen te relaxen. Wij zijn echt fan en het is ons heel erg goed bevallen.

De wintersportvakantie voor 2019 hebben wij alweer geboekt maar ik ben zeer verrast over de mogelijkheden die Canada biedt en ik ga dit zeker onthouden voor het jaar daarop. 

Ben jij enthousiast geworden? Kijk dan voor meer informatie over Jasper National Park hier en over Marmot Basin hier.

Het wintersportgebied in Edmond

Deze blogpost is een gesponsorde post.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen