Waar ben je naar opzoek?

Mama gaat weer aan het werk

3 minuten lezen Irene
Mama gaat weer aan het werk

Zo ben je nog aan het aftellen totdat je zwangerschapsverlof begint en neem je ‘afscheid’ van je collega’s en zo is het einde van je zwangerschapsverlof in zicht. En dan te bedenken dat ik er nog 4 weken ‘vakantie’ aan vast heb geplakt. Time files when your having fun en dat is geen leugen. Wat zijn die weken, maanden voorbij gevlogen. Weken van spanning omdat ze maar niet kwam, weken van een roze wolk (waar ik nog steeds op zit), weken van veel tijd met vrienden en familie doorbrengen en niet geheel onbelangrijk weken van geen wekker hoeven zetten. Want die wekker dat is het toch iets waar ik echt heel erg tegenop zie. 

Ik vind het vooral verschrikkelijk om straks m’n meisje voor het eerst achter te moeten laten bij het kinderdagverblijf, al is het maar één dag in de week. Want ik weet nu al dat ik op mijn eerste werkdag weer jankend in de auto zit en om het uur met de leidster bel om te vragen hoe het gaat; heeft ze haar flesje leeg gedronken, heeft ze geslapen, ze huilt toch niet hè? Ik weet nog als de dag van gister hoe ik me voelde toen ik Marley voor het eerst naar het kinderdagverblijf bracht. Ik vond het vreselijk! Ik voelde me zo’n slechte moeder. Hoe kon ik nou moeder zijn en m’n kind ergens anders achter laten, bij totaal vreemde mensen?! Gelukkig ging het in mijn tweede werkweek al beter en op een gegeven moment was het zelfs ook ‘lekker’ om even geen mama te zijn en om even alleen maar met volwassenen te communiceren.

Maar nu zit die ‘verschrikkelijke’ dag er weer aan te komen. Alleen is het nu anders. Het is zo bizar dat alles bij je tweede kindje anders gaat. Logisch, want ze gaat naar het kinderdagverblijf waar ik al 2 jaar kom. Ik ken de leidsters, de kinderen en de ouders. Maar bij een tweede kindje is het loslaten makkelijker. Ik bedoel, ik hou echt evenveel van Jenna als van Marley en geloof me dat is echt heel veel, maar ik laat Jenna nu makkelijker los dan dat ik dat bij Marley deed. Zou het komen omdat je weet dat het allemaal wel goed komt, omdat je weet waar en vooral bij wie ze is? Of komt het omdat je het al bij je eerste kindje hebt moeten doen en weet hoe het is? Of komt het omdat je als moeder gegroeid bent? Ik ben nu veel minder onzeker dan bij Marley, ik wist nu bijvoorbeeld al vrij snel welk huiltje bij welke behoefte hoorde. Of ik realiseer me als we al 15 minuten onderweg zijn dat ik de luiers vergeten ben en het eerste wat ik denk is dat dat helemaal niet erg is want elke supermarkt verkoopt luiers dus die zijn zo gehaald.

Ik weet niet wat het is en hoe het komt, maar iedereen die nog twijfelt of ze een tweede kindje willen; ik raad het zeker aan! Als ik alleen al zie hoe gek Marley op haar kleine zusje is en hoe Jenna naar haar grote zus kijkt, alsof ze denkt; wacht maar dat kan ik straks ook allemaal. Soms vraag ik me ook echt af hoe ik het allemaal red, bijvoorbeeld als Marley naar de wc moet voor een grote boodschap terwijl ik Jenna net de borst aan het geven ben. Tja, dan is het of Jenna even loskoppelen of het Marley zelf laten doen. In dit geval is het hygiënischer om voor het eerste te kiezen. Of als ik net met Marley in bad zit omdat ik er van overtuigd was dat Jenna in diepe slaap ligt, en ze het ineens op een krijsen zet. Tja, dan loop je in je zeiknatte lijf naar het wiegje waar een pruillipje en twee zielige oogjes je aankijken en kiest er dan voor om haar te troosten. Met als gevolg dat wanneer ik weer in bad klim, Marley helemaal gerimpeld is. En toch geniet ik van elke seconde die ik samen met mijn twee meisjes doorbreng. En natuurlijk baal ik dat ik ze straks weer drie dagen van de week moet missen, maar ik kijk zeker uit naar de vier dagen dat we samen zijn! En dus geniet ik nog maar even van mijn laatste vrije dagen en hou ik m’n meisjes dichtbij me.

Want nog maar 14 dagen ‘uitslapen’ en dan gaat m’n wekker weer…..

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen