Waar ben je naar opzoek?

Karlijn (11) zoekt een donornier via Facebook

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Karlijn (11) zoekt een donornier via Facebook

Karlijn is 11 jaar en heeft een ernstige nierziekte. Haar nieren zitten vol met cysten. Het is erfelijk. Haar oudere broer heeft het ook gehad maar die heeft helaas maar twee dagen geleefd. In 2011 heeft Karlijn een niertransplantatie gehad en kreeg ze de nier van haar vader. Dat ging acht jaar lang goed tot nu…

De donornier wordt afgestoten

Doordat ze vorig jaar buikgriep heeft gekregen en ze daar niet overheen kwam, moesten de artsen besluiten om haar afstotingsmedicatie te verlagen. Hierdoor zou ze een hogere weerstand krijgen. Ze heeft daarna een biopsie gekregen en toen zijn er antistoffen aangetroffen die haar nier aanvielen.

In oktober 2018 heeft het gezin het vreselijke nieuws gekregen dat de nier werd afgestoten. Karlijn moest een zware behandeling ondergaan. Elke maand naar het ziekenhuis waar een infuus de afstoting moest stoppen. Helaas heeft dit niet geholpen.

Vorige week heeft Karlijn te horen gekregen dat er verder geen behandelingen mogelijk zijn om afstoting te voorkomen. Ze moeten nu op zoek naar een nieuwe nierdonor. De nier van haar vader werkt nog maar voor 25% procent en binnen nu en een jaar moet ze een nieuwe nier krijgen om dialyse te voorkomen.

Een wachtlijst van vier jaar

Als ze via de officiële weg op zoek gaan naar een donor moeten ze in het ergste geval vier jaar wachten. Karlijn moet dan aan de dialyse wat een enorme aanslag op haar lichaam zal zijn en haar ook zal afsluiten van de buitenwereld.

Donornier gezocht!

Karlijn (en haar ouders) zijn zo wanhopig dat ze op Facebook een oproep hebben geplaatst. Ze zijn op zoek naar een donornier met bloedgroep O. Het bericht is vorige week gepost en wordt nu al massaal gedeeld. Inmiddels zijn er al twee mensen die zich gemeld hebben maar deze moeten eerst een screening ondergaan. Ondertussen zoeken ze verder zodat ze, wanneer er geen match is, nog een back up hebben.

Kun je Karlijn helpen door in ieder geval dit bericht of haar bericht op Facebook te delen? Of wellicht wil je jezelf aanmelden als donor. Neem dan contact op met het gezin!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 10 en 8 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Tieners & Pubers

Waarom je kind kostgeld laten betalen een goed idee is…

  • 3 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

  • 1 week geleden
  • 7 minuten lezen
Podcast

Wil je horen: 5x podcasts voor op (thuis)vakantie

  • 1 week geleden
  • 4 minuten lezen