Waar ben je naar opzoek?

Je tuinhuis verven: een leuk zomers klusje en zo klaar!

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Je tuinhuis verven: een leuk zomers klusje en zo klaar!

Het is zomer en we zitten weer lekker vaak in de tuin. Je gras is gemaaid en het onkruid tussen je terrastegels is netjes weggehaald, genieten! Wil je jouw tuin graag een extra boost geven én heb je zin in een leuk klusje buiten? Overweeg dan eens om je tuinhuisje onder handen te nemen. Een goed onderhouden tuinhuis in een mooie kleur doet wonderen voor je tuin! Je tuinhuis verven is leuk om te doen en helemaal niet zoveel werk.

Waarom je je tuinhuis wilt verven

Behalve dat een netjes geverfd tuinhuis er mooi uitziet, is het ook nog eens verstandig om te doen. Waarom? Omdat je de levensduur van je tuinhuis ermee verlengt. Of je nu net een nieuw tuinhuis hebt of dat hij inmiddels al een tijdje staat: het verven van je tuinhuis is slim. Je gaat verwering en vergrijzing tegen en je beschermt je hout tegen de wisselde weersomstandigheden die we in Nederland kennen. Zonlicht en vocht kunnen er op den duur voor zorgen dat de kwaliteit van je hout achteruitgaat. Het onderhouden van je tuinhuis is dus een slim idee voor de levensduur ervan!

Je tuinhuis verven

Kleuren kiezen

Het leukste gedeelte: de kleuren kiezen! Ga je voor een strakke, moderne uitstraling? Kies dan voor witte kozijnen in combinatie met grijze of zwarte verf. Door te kiezen voor een felle kleur wordt jouw tuinhuis juist een echte eyecather. Wil je juist dat je tuinhuis mooi opgaat in het groen van je tuin? Kies dan voor een donkergroene verf voor een rustige uitstraling. Er is genoeg inspiratie op te doen! We kunnen ons goed voorstellen dat het maken van een keuze lastig is. Wist je dat je bij webwinkels vaak een handgeschilderde kleurenkaart aan kunt vragen? Op die manier krijg je de beste impressie van de kleur. Probeer eens verschillende kleurencombinaties uit in verschillend daglicht, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Zwanger en klussen. Van babykamer inspiratie tot kleuren

Het punt dat je eindelijk aan je babykamer kan beginnen is een heugelijk moment. Veel moeders (en vaders) kunnen niet wachten om het kamertje van hun ongeboren baby in te richten. Maar het is nogal wat, zwanger zijn en klussen…

  • Denise Meijer

Tuinhuis verven? Het hoeft niet moeilijk te zijn!

Waarschijnlijk heb je niet zoveel zin in de voorbereidingen, maar wil je het liefst zo snel mogelijk lekker aan de slag met de door jou gekozen kleur! Wist je dat er verf bestaat waarbij het gebruik van grondverf niet nodig is? Wanneer je kiest voor een watergedragen gekleurde beits, zoals die van Moose Farg, waar we graag mee verven én mee samenwerken, is tussentijds schuren niet nodig én hoef je niet eerst in de weer met grondverf. Deze verf is namelijk zijn eigen grondverf. Bijkomend voordeel van kiezen voor een gekleurde beits: doordat deze in het hout trekt, bladdert de verf niet en is jouw tuinhuis enkele jaren onderhoudsvrij! Ook niet onbelangrijk een watergedragen verf is niet schadelijk voor het milieu en de dieren in jouw tuin. Makkelijk en duurzaam dus!

Wacht op de juiste weersomstandigheden

Houd rekening met het weerbericht wanneer je jouw tuinhuis gaat verven. Het laatste wat je wilt is dat er een regenbui over jouw zorgvuldig geverfde tuinhuis komt nog voordat deze gedroogd is. Kies een aantal droge dagen aan, waarbij de temperatuur boven de 15 graden is. Ga je schilderen bij een lagere temperatuur en hoge luchtvochtigheid? Dan duurt het drogen langer én heb je meer kans op die regenbui waar we het net over hadden. De maanden april tot en met september zijn ideaal, omdat er veel dagen zijn met hogere temperaturen en lagere luchtvochtigheid. Een echt zomers klusje dus en je kunt meteen genieten van het resultaat deze zomer.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen