Waar ben je naar opzoek?

Je haar wassen met Shampoo Bars: 3 redenen

5 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Je haar wassen met Shampoo Bars: 3 redenen

Sinds de komst van COVID-19 is er al veel veranderd in ons leven. En niet alleen in ons leven maar ook in de hele wereld. Het zijn tijden die je misschien over wil slaan maar voor mij is het ook een tijd waarin ik bewust stil sta bij het leven en gewoontes die altijd zo gewoon waren maar waar ik wel anders over ben ga denken. Zo ben ik mij ook wel bewuster van de impact van ons leven op het milieu. Onze aarde is zo mooi en ik probeer steeds meer mijn steentje bij te dragen. Dit gaat niet met grote sprongen maar met kleine sprongen en veranderingen. Alle ruimtes in ons huis bekijk ik kritisch en ik kijk wat we hierin anders kunnen doen om bij te dragen aan een beter milieu. In dit blog vertel ik over de Shampoo Bars die wij sinds kort in gebruik hebben en 3 redenen waarom je haar wassen met Shampoo Bars super fijn (en goed!) is.

Bewustzijn en opvoeding

De laatste weken ben ik mij gaan richten op ‘de badkamer’ en de producten die wij gebruiken. Met een gezin van 5 gaan er heel wat flessen shampoo en badschuim doorheen. Dit spoelen we letterlijk door de goot. Mijn kinderen konden het presteren om een fles per week op te maken. Die waren zich totaal niet bewust van de hoeveelheid shampoo wat er gebruikt werd. Een beter milieu begint ook met een stukje bewustzijn en opvoeding vind ik. Ik ben ze dan ook gaan uitleggen dat een paar druppels shampoo meer dan genoeg is om je te wassen. Sindsdien gaat het wel beter! Ook niet verkeerd trouwens om wat meer te gaan besparen binnen ons gezin.

Milieuvriendelijke haarverzorging

De producten die ik gebruik ben ik ook kritisch gaan bekijken. Is dit goed voor het milieu, is het goed voor mijn huid en haar en kan ik hier nog wat aan veranderen voor mijn eigen gezondheid (want ook ik ben mij bewust van alle troep wat overal in wordt verwerkt), het milieu en kan dit ook nog eens op een vriendelijke manier voor mijn portemonnee. Ik heb al vaker online gestruind op ‘groene websites’ maar wat koop je dan? Wat ga je gebruiken in plaats van de producten die ik nu gebruik? Zoals ik al zei: verandering gaat met kleine sprongen dus ik ben begonnen met de producten voor mijn haar. Kan ik voor mijn haarverzorging andere producten gaan gebruiken?

JE haar wassen met Shampoo Bars 

Ik had al vaker gehoord van Shampoo Bars maar nooit de moeite genomen om dit eens uit te gaan proberen. Na wat speurwerk op het internet kwam ik de HappySoaps Shampoo bars tegen. Deze zijn 100% plastic vrij, vegan en natuurlijk. Een extra leuke bijkomstigheid is dat deze Shampoo Bars gemaakt worden in Nederland. Je steunt er dus ook nog eens de Nederlandse ondernemers mee. Er wordt niet alleen geen plastic gebruikt als verpakking maar er komt ook geen grammetje plastic aan te pas bij de productie, de transport en de opslag. Met recht zijn ze dus 100% plastic vrij. 

Haar wassen met Shampoo bars

Budgettips voor een groot gezin: 10 tips om geld te besparen

Budgettips voor een groot gezin. Een groot gezin kost geld. Je weet dat je uit een groot gezin komt of een groot gezin hebt als je deze 11 punten herkent. Een groot gezin kost meer geld omdat je natuurlijk niet…

  • Denise Meijer

Leuk rekensommetje: haar wassen met shampoo bars

Shampoo Bars vond ik altijd best duur. Als je een fles shampoo ziet staan en daar tegenover een Shampoo Bar zet dan is deze een stuk kleiner. Maar is het echt zo duur? Eigenlijk niet! Omgerekend zijn Shampoo Bars ook nog eens goedkoper dan de traditionele shampoos.

Wist je dat een Shampoo Bar gelijk staat aan 3 tot 4 plastic shampooflessen? Voor een shampoo fles betaal je zo’n 3 euro. Laten we zeggen dat er bij ons 4 flessen doorheen gaan: 4 x 3,00 euro = 12 euro. Een Shampoo Bar kost 8,75 euro. Je doet er dus niet alleen lang mee, het is goedkoper en ook nog eens goed voor het milieu en voor jezelf. 

Een stap in de goede richting

Super veel pluspunten dus. Dat het gebruik van een Shampoo Bar goedkoper is trok mij over de streep om een paar Shampoo Bars te bestellen. Ik heb twee verschillende Shampoo Bars besteld en een Conditioner Bar. Ik heb nu een Shampoo Bar in gebruik en ik vind het zo fijn! Het ruikt super lekker, schuimt heel erg goed, het lijkt niet op te raken en mijn haar lijkt ook nog eens gezonder te worden. Ik kan wel zeggen dat ik heel sceptisch was maar binnenkort voor het hele gezin Shampoo Bars ga bestellen. Ik ben in ieder geval om en ga deze Bars met veel plezier gebruiken. Weer een stap in de goede richting voor een beter milieu! Zo zie je maar dat je met kleine stapjes al heel ver kan komen. 

Haar wassen met een Shampoo Bar

Ik heb de Shampoo Bars Tea-Riffic en Cinnamon Roll. De Tea-Riffic Shampoo Bar heeft een heerlijke frisse geur van verse groene thee. Tevens heeft deze een kalmerende werking door de groene thee die erin is verwerkt. Mijn hoofdhuid kan nog wel eens gevoelig zijn en dan vind ik het heel fijn om deze te gebruiken. Ik heb ook niet veel volume in mijn haar zitten en deze Shampoo Bar is ook nog eens heel fijn voor slap en droog haar. 

De Cinnamon Roll Shampoo Bar ruikt super lekker, echt zo’n winterse geur van kaneel, koekjes en glühwein. Heerlijk om te gebruiken in de herfst en winter. Love it! Hij heeft een pittig karakter en de geursensatie is ook niet mis. Ik houd ervan. Mijn man die pikt hem stiekem af en toe ook even. Deze Shampoo Bar is ook weer heel fijn voor mijn dunne en slappe haar. Hij geeft mijn haar echt een boost. Hij heeft een voedende werking en dat is weer fijn voor mijn beschadigde punten. 

Na het wassen van mijn haar met mijn favoriete Shampoo Bar gebruik ik de Tender Rose Conditioner Bar. Ook deze heeft weer een intense geur en daar houd ik van. Als ik iets koop met een geur dan moet het ook echt blijven hangen. Deze Conditioner Bar maakt mijn haar heerlijk zacht. Deze is geschikt voor alle haartypes en ik gebruik hem naar behoefte.

Shampoo Bar op reis

Trouwens; het neemt ook nog eens super weinig ruimte in als je op reis gaat. Geen gedoe meer met flessen shampoos die vaak zwaar zijn. Gewoon je Shampoo Bar meenemen, weegt niks!

Dit is een gesponsorde blogpost.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen