Waar ben je naar opzoek?

Heeft jouw kind de oplossing voor wegwerpplastic?

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Heeft jouw kind de oplossing voor wegwerpplastic?

We zitten thuis door de coronacrisis en zijn ons meer dan ooit bewust van het milieu. De natuur is in de afgelopen jaren nog nooit zo tot zijn recht gekomen als nu. Maar nu we niet mogen vliegen, reizen en minder op straat zijn wil dat niet zeggen dat de wereld gered is. Er is namelijk nog steeds een klimaatprobleem rondom wegwerp plastic waar we ons meer bewust van moeten worden. Het bekende waterfles merk Dopper heeft daarom een educatieve wedstrijd uitgeschreven: de Dopper Changemaker Challenge Junior. Basisschoolkinderen tussen de 8 en 12 jaar krijgen de kans om het klimaatprobleem rondom wegwerp plastic op te lossen. Heeft jouw kind de oplossing voor wegwerpplastic? Doe dan mee!

8 miljard kilo plastic in zee

Nu alle kinderen in een verplichte thuissituatie zijn beland, biedt het online programma van de Dopper Changemaker Challenge Junior kinderen een uitgelezen kans om zelfstandig, educatief en creatief bezig te zijn. Wil jij je kinderen een paar uur niet horen en ze uitdagen zelf bezig te zijn? Laat ze meedoen met deze wedstrijd en jij hebt even je handen vrij! 

Oplossing voor wegwerpplastic?

Kinderen leren creatief denken, ontwerpen, schetsen, presenteren, bouwen en realiseren. Ze sturen hun ideeën in rondom een relevant en duurzaam vraagstuk: hoe zorgen we ervoor dat we de jaarlijkse 8 miljard kilo plastic in onze oceanen verminderen?

Bij deze wedstrijd gaan kinderen zelf nadenken over het redden van de oceaan door de kilo’s plastic te verminderen. Een enthousiaste jury, met onder andere vlogger en kinderheld Rutger Vink, roept alle kinderen online op met ideeën te komen en hij zal deze ook beoordelen.

6 tips het leukste duurzame speelgoed voor kinderen

Het is helemaal van nu, duurzaamheid en recycling. En terecht al zeg ik het zelf. Want wat is er nou mooier dan verantwoordelijke en duurzaam speelgoed gemaakt van natuurlijk gerecycled materiaal? Ik ben voor. Als ik zie hoeveel speelgoed Lauren…

  • East Side Mommy

Kinderen zijn de toekomst

Hoe mooi is het om kinderen, die de toekomst zijn, mee te laten denken over het verminderen van het gebruik van plastic? Door kinderen bewust te laten worden van het minderen van gebruik van wegwerp plastic en ze mee te laten denken over ideeën om plastic de wereld uit te helpen denken ze ook mee over hun eigen toekomst. Onze kinderen, de volgende generatie, zal de wereld moeten redden. 

Dopper maakt kinderen van jongs af aan bewust van plasticvervuiling en wil ze inspireren om hier wat mee te doen. Ook binnen je gezin kun je jezelf en je kinderen al bewust maken van het al het plastic wat we in ons leven gebruiken. Er zijn al veel simpele oplossingen om plastic gebruik te verminderen. Wij hebben in ons gezin al meerdere Doppers waar we dagelijks gebruik van maken. De Doppers gaan mee naar school, staan naast hun bed en nemen ze mee als ze gaan sporten. Het verminderd niet alleen het plastic gebruik maar het zorgt er ook nog eens voor dat we elke dag voldoende water drinken.

Geef je op voor de wedstrijd en win een Dopper

Doen jouw kinderen mee met de wedstrijd van Dopper Changemaker Challenge Junior? Je kan ze ook in teams opgeven! Een leuke activiteit voor in de vakantie en voor de komende weken dat ze nog niet fulltime naar school gaan. Doe je mee en wordt je idee uitgekozen dan helpt Dopper je bouwen met een prototype van je idee en iedereen zal het zien.

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Dopper.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 1 week geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen