Waar ben je naar opzoek?

Handige tips voor in je keuken

3 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Handige tips voor in je keuken

De keuken; voor de een het paradijs, voor de ander een plek die het liefst vermeden wordt. In dit artikel geven we je een paar handige tips voor in de keuken. De handige tips voor in je keuken zijn zowel voor de ervaren kok, als de beginner. Veel kookplezier alvast!

Handige tips voor in je keuken: De boodschappen

De allereerste tip gaat over het kopen van je boodschappen. Veel mensen gaan elke dag naar de winkel om avondeten te halen. Het nadeel hiervan is dat je vaak veel meer ingrediënten koopt dan dat je nodig hebt: slecht dus voor de portemonnee. Wanneer je één keer per week naar de winkel gaat, heb je minder last van dit probleem, simpelweg omdat je minder vaak in de supermarkt te vinden bent. Ook kan het rust geven dat je al weet wat je op een bepaalde dag gaat eten. Als je elke dag opnieuw naar de winkel moet voor ingrediënten, kan het stressvol zijn om steeds een nieuw gerecht te moeten verzinnen. Een weekplanning wat betreft eten kan hier verandering in brengen. Verder is het verstandig om seizoensproducten te kopen. Bepaalde soorten fruit en groenten zijn in bepaalde seizoenen smaakvoller en daarnaast goedkoper. Goed om rekening mee te houden dus!

Kweek je eigen kruiden

Je kunt natuurlijk alle ingrediënten voor je gerechten in de winkel kopen. Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf bijvoorbeeld kruiden te kweken. Kruiden geven namelijk veel smaak aan een gerecht en maken je maaltijd helemaal af. Daarnaast is het milieuvriendelijk om je eigen kruiden te kweken. Kruiden die relatief gemakkelijk te telen zijn, zijn bijvoorbeeld lavendel, bieslook en rozemarijn. Je hoeft hier overigens niet een grote tuin voor te hebben, maar je kunt kruiden op je balkon kweken of zelfs gewoon in je vensterbank. Op het lijstje voor handige tips voor in je keuken. Ideaal!  

Recepten zonder koken of bakken: zomerse inspiratie

Zoek je recepten zonder koken of bakken? Met warm, zomers weer is heb je maar weinig zit om boven een heet fornuis te hangen om je eten klaar te maken. Niet te vergeten dat een warme maaltijd op dit soort…

  • Denise Meijer

Restjes

Nog meer handige tips voor in je keuken: koken met restjes. Heb je net te veel pasta of rijst gemaakt? Kan gebeuren! Je hoeft de restjes niet weg te gooien. Vaak zijn restjes geschikt om te dienen als basis bij een ander gerecht; van een restje pasta kun je bijvoorbeeld een heerlijke pastasalade maken.  Of je doet overgebleven groentes in de blender en maakt er een heerlijke en gezonde soep van. Broodje erbij en klaar ben je: variatie genoeg dus! Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om je restjes in te vriezen. Let erop dat je eten niet voor altijd in de vriezer kunt bewaren. Er zit wel een houdbaarheidsdatum op: in de vriezer is je eten ongeveer nog drie maanden nog houdbaar.  Handig! Als je een keer geen zin of tijd hebt om te koken is het heel handig dat je zo iets uit de vriezer kunt pakken.

En tot slot

Na uren zwoegen en ploeteren in de keuken en je je maaltijd af hebt, is het natuurlijk tijd deze op te eten. Onze laatste tip gaat over je servies. Zorg er allereerst voor dat je al in de keuken je borden mooi opmaakt. Ook is het erg leuk om je voorgerecht eens te serveren in een mooi glas. Zorg er in ieder geval voor dat je servies hebt waar je echt blij van wordt. Je geniet namelijk het meest van je eten als je dit kunt opeten met mooie borden en mooi bestek. Kun je hiervoor wel wat inspiratie gebruiken? Het servies van Iittala is bijvoorbeeld tijdloos en bevat onder meer ambachtelijk geblazen glaswerk, stijlvolle pannen en woondecoratie. Verder zijn de producten van Van Kemper en Begeer een aanrader: door de combinatie van ambachtelijk vakmanschap en moderne ontwerpen, bieden zij een prachtige collectie.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze handige tips voor in je keuken. We wensen je in ieder geval heel veel kookplezier toe!

Dit is een samenwerking.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 1 maand geleden
  • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 6 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 6 maanden geleden
  • 3 minuten lezen